Warhammer 40K: Rogue Trader är en Franchise-First CRPG från Pathfinder Makers Owlcat Games

Idag under deras årliga Presentation av Warhammer Skulls, Games Workshop avslöjade ett brett utbud av kommande videospelsprojekt, där det kanske mest spännande är Warhammer 40K: Rogue Trader. En Baldur’s Gate-liknande dator-RPG från Pathfinder-utvecklaren Owlcat Games, Rogue Trader är den första i sitt slag för Games Workshops universum.

Som namnet antyder ger spelet spelarna kontroll över en mäktig köpman, som har till uppgift att sprida Imperiums inflytande till nya okända hörn av rymden genom handel. På klassiskt CRPG-sätt kommer du att samla en fest, delta i taktiska strider och fatta kraftfulla beslut längs vägen. Kolla in den första trailern för Warhammer 40K: Rogue Trader nedan.

Behöver du veta mer? Här är spelets officiella beskrivning…

Du kommer att ta på dig rollen som en Rogue Trader, en avkomma till en uråldrig dynasti av vågade kapare, som regerar över sitt eget handelsimperium och utforska utkanterna av det kejserliga rymden med kejsarens välsignelse. Tack vare deras Warrant of Trade – är Rogue Trader utrustad med privilegier och makt bortom fantasi samt uppgiften att utvidga imperiets gränser. Till deras förfogande finns ett gigantiskt tomrum av enorm makt och otaliga tjänare och personal redo att göra sin herres bud. Deras äventyr börjar i den vidsträckta Koronus-vidden – en förrädisk region av outforskad rymd i utkanten av mänsklighetens domän.

Utforskning kommer att föra huvudpersonen till mystiska förlorade och bortglömda världar såväl som många planeter som mänskligheten gör anspråk på – från frodiga Agri-Worlds till stålklädda Forge Worlds, alla redo att göra anspråk på för ditt spirande handelsimperium eller plundra för sina rikedomar. När du reser mellan stjärnorna, gör dig redo att stöta på potentiella allierade och farliga fiender till imperiet, kaoskulter och utomjordiska Xenos som räknas till de mest förrädiska och dödliga. Du kommer att fatta ödesdigra beslut som påverkar hela världars liv. Du kommer att bevisa dina strategiska och taktiska färdigheter i kraftfulla turbaserade strider mot kraftfulla motståndare.

Ingen Rogue Trader reser ensam: på denna farliga resa in i det okända möter du trogna och sofistikerade följeslagare. Föreställ dig att slåss tillsammans med en mäktig kraftbepansrad rymdmarin, en dödlig Aeldari Ranger, eller till och med en modig Sister of Battle beväpnad med bult och ivrig bön – dessa karaktärer och många andra kommer att gå med dig. Bli en Rogue Trader utrustad med stor auktoritet, upptäck nya världar och forma Imperiets framtid!

Owlcat är redan erbjuder olika “Founders Packs”, inklusive Core Digital Pack ($40), Premium Digital Pack ($50), Ultimate Digital Pack ($60) och Developer’s Digital Pack ($100). Alla versioner kommer att inkludera tillgång till spelets beta, men du måste betala för utvecklarpaketet för att komma in på Alpha.

Warhammer 40K: Rogue Trader kommer till PC. Ett releasefönster har ännu inte tillkännages.