Vilka blev dömda i Vårbynätverket?

Vilka blev dömda i Vårbynätverket?

Rapparen Yasin dömdes för förberedelse till människorov av Einár – som var 17 år vid tillfället – till fängelse i 10 månader. Även rapartisten Haval dömdes för medhjälp till människorov och medhjälp till rån som begåtts mot samma 17-åring, till fängelse i två och ett halvt år.

Vad handlade Vårbynätverket om?

Åtalspunkterna 9-10 gällde människorov, rån, grovt vapenbrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, och omfattade kidnappningen av en numera mördad känd svensk artist (Einár) i april 2020. Förhandlingarna i Södertörns tingsrätt avslutades 16 juni 2021.

Vem är Legendaryegg?

24-årig ”kapten” 24-åringen som varit fotbollspelare på ungdomslandslagsnivå har fungerat som ”kapten” i Alby tillsammans med 30-åringen. På Encrochat går han under namnet Legendaryegg. Tidigare misstänkt för mord och har själv blivit beskjuten.

Hur många medlemmar finns det i Shottaz?

Dödspatrullen har ingen formell ledare, men fyra medlemmar som anses ha startat gänget har mer att säga till om. En av ledarna är Mohamed Abdigahni Ali, mer känd under namnet Makkan eller Makelele.

Vilken anstalt sitter Chihab Lamouri?

Vårbynätverkets ledare Chihab Lamouri ska placeras på säkerhetsavdelning på anstalten Hall eftersom han bedöms ”särskilt benägen” att begå brott från insidan. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren, skriver DN.

Vilka gäng finns i Stockholm?

Shottaz är ett kriminellt nätverk som uppstått ur den svensk-somaliska miljön i Rinkeby utanför Stockholm. Enligt en kartläggning av Svenska Dagbladet från 2018 har medlemmar i Shottaz tillsammans med rivalerna i Dödspatrullen blivit dömda för 330 brott.