Vem var Povel Ramel gift med?

Var bodde Povel Ramel på Lidingö?

Villa Ramel på Oskarsstigen på Lidingö lades ut på marknaden i våras. Begärt pris var då 19,95 miljoner kronor. Men de pengarna var ingen beredd att slanta upp för villan som är byggd 1972 och knappt renoverad sedan dess. Priset sänktes till 18 miljoner innan fastigheten plockades bort från marknaden i slutet av maj.

Vem ropade Ramel hej till?

Denna parodiska julvisa sjöngs av Povel i FFFF, “Julflugor”, 26/12 1946. en tid som alla har så kär, plingelingeling hej, plingelingeling hej, julen den är här.

Vad står det på Povel Ramels gravsten?

I vanlig ordning lägger PR-s en symbolisk blomma på Povels grav (gravstenen är designad av Lotta Ramel) och tar till oss “Povels egen” inskription (läs historien bakom den vid fotot).

Var Povel Ramel adlig?

Den svenske författaren, kompositören och revyartisten Povel Ramel kom med åren närmast att bli en institution i svenskt nöjesliv. Han föddes i Stockholm i en familj med adliga anor – släkten Ramel återfinns i adelskalendern och själv kunde han tituleras friherre eller baron.

Vilka sjöng med Povel Ramel?

Ni får möta solosånger Povel Ramel skrev dels för sina primadonnor Monica Zetterlund, Brita Borg och Wenche Myhre, dels till sig själv eller parhästen Martin Ljung. Även de stora duetterna finns representerade – vackra, finurliga, lekfulla och mångbottnade.

Vad hette povels Tältturne?

Tältturné 25.6 1968 – 27.9 1968 med den revymusikal som gick på Idéon 10.4 1968 – 1/6 1968, och som då hette “De sista entusiasterna”.

Vad betyder Povel?

Povel är ett mansnamn, en svensk form av det latinska namnet Paulus som kommer från det grekiska namnet Paulos, som betyder djuret. Vanligare svenska namnformer är Paul eller Pål.

Var spelades Funny Boy?

Funny Boy spelades på Knäppupps hemmascen Idéonteatern vid Brunkebergstorg i Stockholm 6 december 1958–15 april 1959 och gick därefter ut på tältturné över hela Sverige den 9 maj–25 september 1959.

Är ätten Ramel?

Ramel är en uradlig släkt från Pommern som i Sverige har friherrlig värdighet. Ätten introducerades på Riddarhuset 1664 och blev friherrlig 1770.

Hur många låtar skrev Povel Ramel?

Bortåt tusen låtar har Povel komponerat och/eller skrivit text till. Naturbarn, Sorglösa brunn, The Gräsänkling Blues, Ta av dej skorna och många andra nummer är välkända och tillhör den svenska kulturskatten.

Vad heter Povel Ramels pris?

När Povel fyllde 60 år instiftades en musikalisk fond som skulle ligga till grund för ett årligt stipendium. Det resulterade i Karamelodiktstipendiet som delades ut första gången 1983. Det ges en förnyare av det svenska språket eller för framstående gärningar inom musiken.

Var Brita Borg?

Sångare, skådespelare, revyartist. Brita Borg var från mitten av 1940-talet och flera årtionden framåt en av landets mest populära sångerskor, revy- och teaterartister. Brita Borg föddes i Stockholm 1926. Hon var yngst i en syskonskara på nio där fyra var flickor.

Vad heter låten som Povel låg på Svensktoppen med våren 1966?

Povel Ramel toppade Svensktoppen med Ta av dig skorna. Här redovisar Jörgen Cederberg listan från 24 april 1966 och Povel låg etta veckan före, men ligger han kvar i topp? Den här sändningen med Jörgen Cederberg var en av hans sista i denna roll.

Vilken låt framförde Povel Ramel och Wenche Myhre 1974?

Jag diggar dej! Åter huvudsida Sångtexter: HÄR! Detta rytmiska nummer skrevs av Povel Ramel inför hans krogshow ihop med Wenche Myhre, 1974 – PoW Show II, “Andra varvet runt”.

När tappade Povel håret?

Vid en annan tidpunkt, under 1940-talet, fick Povel ligga på sjukhus – igen. Det gjorde att han tappade sitt hår. – Hårsvallet kan man ju skoja om.

Hur många heter Povel i Sverige?

Hur många heter Povel? 98 män har Povel som förnamn, varav 57 har det som tilltalsnamn. Färre än 10 kvinnor i Sverige bär namnet. 58 % av alla som heter Povel har det som tilltalsnamn vilket är mer än hälften, normal fördelning.

Vem bor på Övedskloster?

I ett av husen i byn bor den gamla betjäntens barnbarn. I längan intill den åttkantiga smedjan lever dottern till den sista verksamma smeden. Anfadern som lät bygga Övedskloster, ”Bygge-Hans” Ramel, var Skånes rikaste man under 1700-talet.

Vilken insekt sjöng Povel Ramel om?

Är det inte kompisarna så är det getingar och humlor och bin och faen och hans mormor överallt. BZZZZZZ! Den saken är klar, att det finns alltför mycket insekter.

Vem spelar och sjunger Ta av dig skorna?

Musik: Povel Ramel. Detta var titelmelodin i revyn “Ta av dej skorna”, 1965-66. Den framfördes på scenen av stora delar av ensemblen (Mari Ade, Birgitta Andersson, Ulf Andrée, Stig Grybe, Martin Ljung, Sune Mangs, Marianne Mopaupt m. fl.).