Vad menas med Matrix?

Vad menas med Matrix?

Matrix tar upp ontologiska frågeställningar, medvetandefilosofi och artificiell Intelligens (AI). Matrix är ett datasystem som förser människornas medvetanden med en falsk värld, så att de inte ska bli varse att deras kroppar i verkligheten ligger orörliga i kuvöser och alstrar energi åt maskinerna.

Vilken ordning ska man se Matrix?

Matrix-serien består av tre science fiction/action-filmer regisserade av systrarna Wachowski och producerad av Joel Silver. Den första filmen, Matrix, släpptes i mars 1999. Efter den första filmens succé fick två filmer till klartecken; The Matrix Reloaded (maj 2003) och The Matrix Revolutions (november 2003).

Finns Matrix på Netflix?

”Matrix”-filmerna har fram tills nyligen legat ute på Netflix, men i månadsskiftet bytte de streamingtjänst. Nu hittar du samtliga tre rullarna på C More. Den dystopiska trilogin började med ”Matrix” (1999), en film lika spektakulärt snygg som den är tankekittlande.

Är Matrix bra?

”Om du vill se samma fighter och pistoldueller som i den första filmen fast med andra skådespelare, tröttare koreografi, och fulare foto: Detta är filmen för dig.” Kristoffer Viita är inte helt imponerad av The Matrix återuppståndelse.

Vart finns Matrix?

Snart dags för nya Matrix-filmen – här kan du se de tre första delarna

  • Se The Matrix här på HBO Max. Se The Matrix här på SF Anytime. Se The Matrix här Cmore. …
  • Se The Matrix Reloaded här på HBO Max. Se The Matrix Reloaded här på SF Anytime. …
  • Se The Matrix Revolutions här på HBO Max. Se The Matrix Revolutions här på SF Anytime.