Vad kostar det att gå in på Fotografiska?

Vad kostar det att gå in på Fotografiska?

Vi tillämpar dynamisk prissättning där entrépris varierar olika dagar/tider. Drop in-biljetter finns att köpa på plats (aktuell prissättning: vardagar 210 kr och helger 235 kr ord pris), men förbokar du biljett online får du dock ett mer fördelaktigt pris. Läs mer om biljetter och besök här!

Vem äger restaurangen på Fotografiska?

Om Paul Svensson Sedan 2014 driver han tillsammans med Christofer Ekman restaurangen på Fotografiska i Stockholm – som 2017 utsågs till världens bästa museirestaurang. 2019 öppnade han också restaurangen och lanthandeln Paul Taylor i Sundbyberg tillsammans med Tareq Taylor.

Får man fotografera på Fotografiska?

Världens mest öppna museum Vi visar fotografi och visuell konst från hela världen, från de mest välkända fotograferna till den nya generationen bildskapare. Hos oss är alla välkomna.

Hur ta sig till Fotografiska?

Fotografiska finns i Stora Tullhuset på Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm. Att ta sig hit är ganska enkelt. Om du hittar till Slussen så kommer du hitta till oss. Under ombyggnaden av Slussen kan det upplevas som lite knöligare, men följ bara våra skyltar och ta en skön promenad längs kajen.

Är Moderna museet gratis?

Studentlegitimation/medlemskort Moderna Museets Vänner uppvisas vid entrén. För programpunkter i Auditoriet krävs en platsbiljett. Platsbiljetten är giltig tillsammans med festivalpass….Pristagare & översättare.

Öppet idag 10–20Alla öppettider
Moderna Museets samlingFri entré
Skeppsholmen, StockholmHitta hit

Är Fotografiska statligt?

Det Fotografiska gör har vi i regel redan gjort för längesedan. – Fast det hade varit bättre om de tagit ett annat namn. Vi är ett statligt museum och har ett uppdrag att visa modern samtidskonst. Vi förvärvar, vårdar, bevarar.

Vilka restauranger äger Mannerström?

Leif Mannerström har från 1994 till 2010 drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Han har även drivit krogarna Golfrestaurangen i Hovås, Johanna i Göteborg, Aquarella på Kanarieöarna, Belle Avenue i Göteborg, Mannerström & Jansson och Steak.

När öppnade Fotografiska?

Fotografiska öppnade i Stockholm 2010, men familjen har växt med nya museer i Tallinn och New York. Berlin öppnar 2022 och förhoppningsvis är inte det sista filialen som öppnar utanför Sveriges gränser.

Är det olagligt att lägga ut bilder på andra?

Nej, det finns inget absolut krav att man måste ha ett samtycke från de personer som exempelvis finns på ett foto innan det publiceras. Intresseavvägning är en annan rättslig grund som kan bli aktuell när man publicerar personuppgifter på sociala medier.

Får jag ta bilder av folk på gatan?

Huvudregeln är ni får filma vad ni vill, vilket även inkluderar människor. Alltså behöver ni i princip inte be om tillstånd för att filma på allmän plats såsom gator, torg eller parker. Det är även tillåtet att stå utanför och filma in på privat område men att stå inom det privata området och filma kräver tillstånd.

Är det olagligt att fota bilar?

Lawline svarar Huvudregeln är att man får filma vad som helst och vem som helst på allmän plats, så länge det inte ofredar någon.

Hur lång tid på Fotografiska?

På grund av pandemin får man en besökstid på 90 min.

Var ligger Fotografiska museet i Stockholm?

Fotografiska har verksamhet på Stadsgårdshamnen 22, Stockholm.

Vilka museer har gratis inträde?

Armémuseum, Nationalmuseum, Livrustkammaren. Några av Stockholms populäraste museer är gratis att besöka. Allt du behöver att ta med är nyfikenhet och upptäckarglädje. Naturhistoriska Riksmuseet kräver inte heller inträdesavgift, men för att se en film på Cosmonovas IMAX-duk måste man köpa biljett.

Vilka restauranger äger Björn Franzen?

Björn Frantzén har nu alltså två trestjärniga krogar. Hans restaurang Frantzén i Stockholm blev den första i Sverige att uppnå tre stjärnor år 2018. I dag har Frantzén Group tre restauranger i Stockholm: Frantzén, Bobergs matsal och Astoria som öppnade i mars tidigare i år.

Vilken restaurang har flest Michelinstjärnor?

Frantzén är fortfarande ensam i landet med tre stjärnor.

Vilka svenska restauranger har Michelinstjärnor?

Nedan hittar du de fyra svenska restaurangerna som belönats med sin första stjärna.

 • 1 / 4. Aira – Stockholm. Foto: Instagram @airastockholm.
 • 2 / 4. Restaurang Äng – Tvååker. Foto: Instagram @restaurangang.
 • 3 / 4. Project – Göteborg. Foto: Instagram @projectgbg.
 • 4 / 4. Hotell Borgholm – Öland. Foto: Instagram @hotellborgholm.

Varför har museum stängt på måndagar?

Precis som bankerna stänger klockan tre så håller så gott som alla museer stängt på måndagar, för att kompensera personal eller frivilliga för att det är öppet både lördag och söndag istället.

Är alla museer stängda på måndagar?

Måndagar kännetecknas av att de flesta museer och konsthallar håller stängt. Men så är inte alltid fallet. Spana in stans museer som håller öppet och gör även måndagen till en härlig museibesökardag.

Vad finns på museer?

Ett museum är en offentligt tillgänglig samling av systematiskt ordnade föremål som ofta är av naturhistorisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller teknisk art. Museologi är vetenskapen om museernas verksamhet. Syftet med ett museum är att samla och bevara objekt av betydelse för att visa för allmänheten.

Vad får man inte fotografera?

T ex skolor, gallerior, passagerarfartyg. Dvs platser som inte är offentliga eller allmänna. Man får inte olovligen fota någon i hemlighet som befinner sig i ett utrymme av privat karaktär. T ex bostad, toalett, omklädningsrum.

Får man fotografera folk utan tillstånd?

Huvudregeln är emellertid att det är straffbart att ”olovligen” (dvs. utan samtycke eller stöd i lag) och i hemlighet ta bilder på eller filma någon som befinner sig inomhus i en bostad eller på en toalett, i ett omklädningsrum eller ett annat liknande utrymme.

Får man Smygfota folk?

Sedan 1 juli 2013 är det straffbart att smygfotografera någon i ett badrum. Men du får fortfarande fotografera människor på allmän plats utan att fråga om lov. Kamera & Bild reder ut begreppen kring den nya paragrafen »kränkande fotografering«.

Får polisen filma dig?

Polisen äger ingen rätt att mot någons eller någras vilja fotografera eller filma. Skulle fotografering eller filmning aktualiseras av polisen bör ni därför klart och tydligt deklarera att ni inte tillåter eller medger fotografering/filmning.

Får polisen ta bild på mig?

Sådant lagstöd finns i 28 kap. 14 § första stycket rättegångsbalken . Där framgår att den som är anhållen eller häktad får fotograferas. Enligt denna bestämmelse får under en förundersökning även en annan person fotograferas om det behövs för att utreda ett brott som kan följas av fängelse.

Får man fota polishuset?

Det eftersom man ska kunna besöka stationen för att göra en anmälan eller ansöka om pass och andra ärenden, berättar Christer Lindgren. Alltså, låt bli att fotografera eller på annat sätt avbilda polishuset. Du riskerar böter eller fängelsestraff i upp till ett år om du fotar den byggnaden.

Får man sitta fler i en bil?

Fler passagerare får inte tas med i en bil än den är registrerad för. Passagerare ska färdas på de platser som är avsedda för passagerare.

Får man filma i matbutik?

Fotograferingsförbud finns i bl a domstolar och gällande skyddsobjekt samt på vissa privata områden. Även när fotoförbud föreligger i exempelvis en butik är det inte olagligt att fota/filma men ägaren kan kasta ut personen som bryter mot förbudet.

Får man dricka som passagerare i bil?

Det är endast om den som kör bilen påverkad av alkohol eller narkotika som kan begå brottet rattfylleri (4 § lag om straff för vissa trafikbrott). Passagerarna i bilen kan således förtära alkohol utan att begå något brott. Det är inte heller olagligt att ha alkohol i bilen.

Vad kostar inträde på Tekniska museet?

Det finns en del webbsidor som menar att museet har gratis inträde på onsdagar, men detta stämmer inte. Kostnad för entrébiljett är från 7 år: 150 kr vid köp online, 160 kr vid köp på plats. Museet är öppet alla dagar 10 – 22.

Är Östasiatiska museet gratis?

Från och med 1 februari 2016 är det fri entré till Östasiatiska museet. På vår tillfälliga utställning Juxtaposing Craft är biljettpriset 140 kr. Biljetter till utställningen kan du köpa i receptionen eller via denna länk. Till en del av museets programaktiviteter behöver du köpa biljett.

Vad kostar det att gå på Nordiska museet?

Barn: 40 kr, vuxen: 140 kr, pensionär/student: 120 kr. Entrébiljett till Nordiska museet och Tidsvalvet på Djurgården, en interaktiv upplevelse rekommenderad för alla från 8 år. Vänligen notera att webbiljetter inte kan återköpas. 1) Välj vilket datum du vill besöka museet.

Vad får man inte missa i Stockholm?

Man kan fika på mysiga caféer, besöka slott, strosa runt i museum, shoppa, gå på spa och mycket mer.

 • Vasamuseet.
 • Kungliga slottet.
 • Stadshuset.
 • Fika.
 • Tunnelbanekonsten.
 • Östermalms Saluhall.
 • Drottningholms slott.
 • ABBA museet.

Vilket är Sveriges största museum?

Museums for Our Environment Länsmuseerna – Sveriges största museum står tillsammans med ett flertal nationella och internationella parter bakom en …

Vad ingår i Stockholmskortet?

Stockholmskortet

 • Biljetter och pass. Föreställningar och uppträdanden. …
 • Friluftsaktiviteter. Djur- och naturturer. …
 • Konst och kultur. Föreställningar och uppträdanden. …
 • Kurser och seminarier. Hälsokurser. …
 • Mat och dryck. …
 • Rese- och transporttjänster. …
 • Rundturer, sightseeing och kryssningar. …
 • Säsongsbundna och särskilda tillfällen.

Vem äger Historiska museet?

Om museet. Historiska museet är ett svenskt statligt arkeologiskt samt konst- och kulturhistoriskt museum i Stockholm. Det är ett av landets största och mest besökta museer. Här finner man de centrala statliga samlingarna av föremål från Sveriges forntid till medeltid samt kyrklig konst även från nyare tid.

Vart kan man se natten på museet?

Natt på museet – Film online på Viaplay.

Vad kan man göra gratis i Stockholm?

Tio gratis saker att göra i Stockholm

 • Vaktavlösningen på Kungliga slottet i Stockholm.
 • Kungsträdgården.
 • Katarinahissen.
 • Tunnelbanekonst i Stockholm.
 • Tyska kyrkan.
 • Koppla av på stranden.
 • Riddarholmskyrkan.
 • Storkyrkan.

Hur lång tid behöver man på Vasamuseet?

Vi brukar rekommendera 90 minuter i museet. Filmen om Vasa är ca 20 minuter och om du vill gå med på en visning så tar ca 30 minuter.

Är det gratis på Naturhistoriska museet?

Vi har fri entré till alla utställningar. Vissa specialevenemang och aktiviteter kan ha avgift.

Hur mycket kostar det att gå på naturhistoriska museet?

Från och med 2018 är det gratis för alla att besöka museet. Det finns krokar och skåp för förvaring av ytterkläder eller värdesaker. För att låsa skåpen behöver du lägga i en tiokrona, denna får du tillbaka när du öppnar skåpet.

När öppnade Fotografiska?

Fotografiska öppnade i Stockholm 2010, men familjen har växt med nya museer i Tallinn och New York. Berlin öppnar 2022 och förhoppningsvis är inte det sista filialen som öppnar utanför Sveriges gränser.

Vem startade Fotografiska?

Jan och Per Broman startade Fotografiska för tio år sedan. De har alternerat i vd-rollen, som idag innehas av Per Broman medan Jan Broman jobbar med Fotografiskas internationella samarbeten. Förutom i Stockholm har man idag även verksamhet i Tallinn och New York.