Vad heter de grekiska bokstäverna?

Vad heter de grekiska bokstäverna?

Mall:Grekiska bokstäver

Grekiska alfabetet
Α α AlfaΝ ν Ny
Β β BetaΞ ξ Xi
Γ γ GammaΟ ο Omikron

Hur ser grekiska alfabetet ut?

Det grekiska alfabetet är en vidareutveckling av det feniciska alfabetet, och har idag 24 olika tecken. Grekiska skrivs från vänster till höger, precis som vårt latinska alfabet. Det feniciska alfabetet bestod bara av 22 konsonanter, och saknade alltså vokaler. Det feniciska alfabetet skrevs från höger till vänster.

Vad kommer efter Alfa och Beta?

Alfabetet

BokstavNamn
Α αAlfaἄλφα
Β βBetaβῆτα
Γ γGammaγάμμα

Hur man uttalar grekiska bokstäver?

Hur uttalar man bokstäverna i det grekiska alfabetet? – Quora. På grekiska finns det inga böjningar som på svenska. Nämligen finns det inget skillnad i vad som skulle motsvara till svenskan “y-ljud” och “i-ljud”.

Vilken bokstav är Omikron?

Omikron (grekiska όμικρον ómikron, egentligen ‘litet o’) (versal: Ο, gemen: ο) är den 15:e bokstaven i det grekiska alfabetet. Dess ljudvärde är ett kort å-ljud [o], både i klassisk och modern grekiska, och den har gett upphov till O, o i det latinska alfabetet och О, о i det kyrilliska alfabetet.

Vad heter våra bokstäver?

Svenska alfabetet är en variant av det moderna latinska alfabetet. Det består av 29 bokstäver varav 26 är det latinska alfabetets grundbokstäver och tre är latinska bokstäver modifierade med diakritiska tecken (Å, Ä och Ö).