Vad har hänt i Liljeholmen?

Vad har hänt i Liljeholmen?

Senaste om Liljeholmen

 • Man knivskadad i södra Stockholm. …
 • En person skadad vid bråk i Liljeholmen. …
 • Misstänkt mordförsök vid tunnelbanestation i Stockholm. …
 • Tonåring grovt misshandlad av gäng i Stockholm. …
 • Man död i arbetsplatsolycka på Liljeholmen i Stockholm. …
 • En till sjukhus efter lägenhetsbrand i Stockholm.
 • 31 jul 2021.

Vad finns i Liljeholmen?

L

 • Le Croissant.
 • Lekia.
 • Life.
 • Liljeholmen Guld & Presenter.
 • Liljeholmens skrädderi, kemtvätt, sko- och nyckelservice.
 • Lindex.
 • Lundbergs Handskar och Väskor.

Hur många bor i Liljeholmskajen?

Stadsdelsområdet Liljeholmen hade en befolkning på cirka 30 450 personer, vilket utgjorde ungefär fyra procent av Stockholms stads invånare.

När byggdes Liljeholmens galleria?

Fakta. Tunnelbanan rustades upp och hösten 2009 invigdes Liljeholmsgallerian med 90 butikslokaler och 900 parkeringsplatser. Kort därefter stod 72 bostäder klara i samma hus. Förutom butiksytor finns bland annat en vårdcentral och en tandläkarmottagning.

Är Liljeholmen tryggt?

Glädjande är att boende i Hägersten-Liljeholmen i alla undersökta åldrar känner sig mer trygga och den sociala kontrollen är hög. Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde består av 10 stadsdelar. Andelen utrikes födda är lägre än genomsnittet för staden i dem alla.

Hur är det att bo i Liljeholmen?

I Liljeholmen finns både höga naturvärden i park- och naturmark samt en rik kulturhistoria med äldre bebyggelse från många olika epoker. Genom att bevara och förstärka befintliga värden skapas bra förutsättningar för en attraktiv stadsdel.

Är Liljeholmen Södermalm?

Liljeholmen är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Liljeholmen som stadsdel bildades 1926 och ingår i postorten Stockholm. Liljeholmen gränsar till stadsdelarna Årsta, Västberga, Midsommarkransen, Aspudden, Gröndal och Södermalm.

Är Liljeholmen öppettider?

Öppettider

 • Mån-Fre 10.00-20.00.
 • Lör-Sön 10.00-18.00.

När stänger Kicks Liljeholmen?

This cookie is used to distinguish between humans and bots. This is beneficial for the website, in order to make valid reports on the use of their website….

Idag10–19
Mån-Fre10-19
Lör-Sön10-18

Vilka områden är bra i Stockholm?

125 experter: Bästa framtidsläget

Plac.OmrådeBetyg
1 (2)Västra City8,1
2 (7)Globen Slakthusområdet/Söderstaden7,2
3 (1)Mellersta CBD7,0
4 (3)Hagastaden6,9

Vilken stadsdel är störst i Stockholm?

Den största stadsdelen till ytan är Hässelby Villastad, 758 hektar. Den minsta är Riddarholmen, 6 hektar. Stockholms innerstad består av följande stadsdelar. Gränsen mellan södra och norra innerstaden går i Mälaren-Riddarfjärden-Karl Johansslussen-Norrström-Saltsjön.

Hur många bor på Södermalm 2022?

Södermalms stadsdelsförvaltning I Södermalm stadsdelsområde bor det 130 034 personer (2018). Stadsdelsområdet omfattar stadsdelarna: Södermalm, Långholmen, Reimersholme, Södra Hammarbyhamnen, Gamla stan och Riddarholmen.

Var låg Liljeholmens Ljusfabrik?

Den första fabriken låg på Liljeholmen vid Hornstull i Stockholm (bilden överst i mitten), och ljusen såldes till en början på Aftonbladets redaktion. Redan år 1841 flyttade fabriken till större lokaler vid Danvikstull på Söder i Stockholm (de två undre bilderna i mitten), men man behöll namnet.

När byggdes Liljeholmskajen?

Ett av kvarteren har utsetts till årets Stockholmsbyggnad 2022. Området började byggas i början av 2000-talet och i dag bor här tusentals människor. Nya byggnader tillkommer ännu.

Vilka områden är dåliga i Stockholm?

Utsatta områden:

 • Skogås, Huddinge.
 • Vårby, Huddinge.
 • Älvsjö/Solberga, Stockholm.
 • Brandbergen, Haninge.
 • Bredäng, Stockholm.
 • Edsberg, Sollentuna.
 • Finnsta, Upplands Bro.
 • Hagsätra/Rågsved, Stockholm.

Vilka områden är inte bra i Stockholm?

Utsatta områden i Stockholms län

 • Särskilt utsatta områden: Rinkeby/Tensta, Stockholm. Husby, Stockholm. Hallunda/Norsborg, Botkyrka. Fittja, Botkyrka. …
 • Riskområden: Tureberg, Sollentuna. Fornhöjden, Södertälje. Hovsjö, Södertälje. …
 • Utsatta områden: Storvreten, Botkyrka. Brandbergen, Haninge. Jordbro, Haninge.

Vart är finast att bo i Stockholm?

Populära stadsdelar i Stockholm

 1. Östermalm. På Östermalm återfinns många äldre fastigheter, vari endast ekonomiskt bemedlade människor har råd att bosätta sig. …
 2. Södermalm. I Södermalm, eller bara söder, beskrivs atmosfären som lite mer avslappnad. …
 3. Vasastan. …
 4. Årsta. …
 5. Fredhäll. …
 6. Frösunda.

Var är det tryggt att bo i Stockholm?

Resultat redovisat per stadsdelsområde

 • Bromma. Trygghet i Bromma 2020 (pptx, 6,8 MB, nytt fönster)
 • Enskede-Årsta-Vantör. Trygghet i Enskede-Årsta-Vantör 2020 (pptx, 6,7 MB, nytt fönster)
 • Farsta. Trygghet i Farsta 2020 (pptx, 5,9 MB, nytt fönster)
 • Hägersten-Älvsjö …
 • Hässelby-Vällingby. …
 • Kungsholmen. …
 • Norrmalm. …
 • Rinkeby-Kista.

Är Årsta ett bra område att bo i?

Årsta är en stadsdel som ligger precis söder om Södermalm. Alltså väldigt nära innerstaden. Årsta har under de senaste åren vuxit en hel del och är ett trevligt alternativ att titta på. Årsta har blivit populärt bland unga barnfamiljer på senare år men passar lika bra även för äldre personer.

Vill inte bo i Stockholm?

Unga har inte längre råd att bo i huvudstaden. ”En stor bidragande orsak är att fler vill bo större, och med de höga bostadspriserna i Stockholm och kreditrestriktionerna så ser sig främst unga och människor i familjebildande ålder runt efter sitt drömboende i närförort och utanför regionen”, säger Stefan Westerberg.

Vad hette Södermalm tidigare?

Hette från början Åsön. Det är först på senare år (eller snarare århundranden) som namnet Södermalm har börjat användas.

Är Södermalm ett fint område?

Södermalm, eller Söder som det ofta kallas, är en av stadsdelarna i Stockholms innerstad. Söder har ett stort utbud av caféer, restauranger, barer, butiker samt flera grönområden där Tantolunden (Tanto) är en av Stockholms innerstads största parker.

Kan man gå runt Södermalm?

PROMENAD – Runt Söder med en massa fina sevärdheter, fik, restauranger och rastplatser längs vägen. Som alla Hälsans stig har den inte alltför krävande sträckning. Promenadstråk i Stockholm.

När öppnar Ica i Liljeholmen?

ICA Kvantum Liljeholmen

Måndag-fredag7-22
Lördag7-22
Söndag7-22

När stänger affärerna på Götgatan?

Öppettider

Ordinarie
Mån-fre10:00-20:00
Lör-sön10:00-18:00

När stänger affärerna i Stockholm?

Öppettider Drottninggatan De mindre butikerna är normalt öppna 10-18 på vardagar. Tittar man tex på Åhlens är varuhuset öppet 11-19. Restauranger och kafeér har oftast längre öppettider och som exempel kan man ta Espresso House som är öppet 07-22 på vardagar.

När stänger Kicks gallerian?

Apotekets ordinarie tider

måndag – fredag8 – 19
lördag9 – 16
söndag11 – 16

Var är det dyrast att bo i Stockholm?

Villavägen i Danderyd utanför Stockholm är den gata i Sverige som har högst genomsnittspris på bostäder, hela 18 830 000 kr. På andra plats kommer Majvägen i Bromma, 18 111 667 kr, följt av Drakskeppsvägen i Täby, 17 335 714 kr och Constantiavägen på Lidingö, 16 956 250 kr.

Vem har råd att bo i Stockholm?

Stockholms Handelskammare har skrivit en rapport, som visar vilka i samhällsnödvändiga yrken som har råd att bo i Stockholm. Eller ens Stockholms län. Till de yrken som har problem att skaffa en rimlig bostad i närområdet, hör enligt rapporten poliser, brandmän, undersköterskor och förskolepersonal.

Vad är dåligt med Stockholm?

Det största missnöjet med Stockholm går att koppla till trängseln. Stress och hets anges som det största problemet, tätt följt av ”för mycket folk och trängsel” och trafik, bilköer och parkeringsmöjligheter. Dessutom kritiserar en del av de tillfrågade Stockholmarna.

Vilken kommun är fattigast i Stockholm?

Topp fem kommuner med högst andel aktieägare, i procent

KommunVarav kvinnor
1Danderyd46,8
2Lidingö46,2
3Täby44,6
4Lomma40

Hur är det att bo vid Odenplan?

Odenplan, med Gustaf Vasa Kyrka som ligger i kilen mellan Odengatan och Karlbergsvägen. Jag trivs så bra just här! Här finns ju allt man behöver i form av de nödvändigaste butikerna, knutpunkten för kommunikationerna; buss, tunnelbana och pendeltåg, Läkarhuset, Stadsbiblioteket och alla restauranger.

Är det dyrt att bo på Södermalm?

En etta för 3,1 miljoner Idag kostar en lägenhet i snitt 88 000 kronor per kvadratmeter på Södermalm – en ökning med 62 procent sedan 2011. I mindre lägenheter är kvadratmeterpriset ännu högre och en etta på 30 kvadrat ligger på runt 3,1 miljoner.

Vilka kändisar bor på söder?

A

 • Olle Adolphson.
 • Stig Emanuel “Stickan” Andersson.
 • Anderssonskans Kalle.
 • Lasse Anrell.
 • Erik Asklund.

Hur många människor bor i Rinkeby?

Folkmängden uppgår till 16 154 år 2017 och andelen invånare som är utrikes födda är cirka 61,1 procent respektive cirka 91,3 procent med utländsk bakgrund.

Vad är Gilleljus?

Stearinljus av modellen Gilleljus i färgen Vit. Stearinljuset är Svanenmärkt och av 100% stearin. Gilleljus är ett klassiskt Liljeholmens ljus.

Var kan jag köpa Liljeholmens ljus?

Liljeholmens stearinljus hittar du bland annat i välsorterade dagligvarubutiker som ICA, COOP, Hemköp, CityGross med flera. Hittar du inte det ljus du söker, fråga gärna butiken om de kan ta in ljuset i sitt sortiment. Du kan naturligtvis även köpa Liljeholmens ljus i vår egen webbutik!

Hur många stearinljus tillverkar Liljeholmens Stearinfabrik AB totalt varje år?

Liljeholmens Stearinfabriks AB startades 1839 av Lars Johan Hierta som även grundade Aftonbladet. I dag tillverkar fabriken 170 miljoner stearinljus om året.

Kan man bada vid Liljeholmskajen?

Ett faktum som de nyfrälsta badarna kanske inte känner till är att den som hoppar i plurret vid Liljeholmskajen gör det på egen risk. Den räknas inte till ett av Stockholms 31 offentliga bad och därmed görs inga tester på vattenkvaliteten.

Vad är det farligaste stället i Stockholm?

Enligt radion är det Grantorp/Visättra i Flemingsberg i Huddinge kommun och Fisksätra i Nacka som nu bedöms som utsatta områden, samt Valsta i Sigtuna som bedöms som ett riskområde. Samtliga ligger i Stockholms län.

Vilken kommun är bäst i Stockholm?

När invånarna får säga vad de tycker om den kommun de bor i hamnar Täby i topp. Det visar resultaten från SCB:s medborgarundersökning för år 2020. I undersökningens tre olika delar ligger Täby topp fem bland Sveriges kommuner och på första plats i Stockholms län i två av områdena.

Var bor barnfamiljer i Stockholm?

-Södra station, ett område som får toppbetyg av barnen. -Akalla, ett område med blandad bebyggelse som lockat många barnfamiljer. -Sätra, en grön stadsdel. -Gärdet, innerstadsmiljö med parker och grönskande gårdar.

Vem bor på Östermalm?

Det är ett område där det bor fler högavlönade än andra områden”, säger hon till Expressen. I området bor flera profilerade personer bland annat fastighetsarvtagaren Christian Wallenstam och finansmannen Fredrik Gottlieb. I närheten bor också flera politiker, som Carl Bildt och Lena Liljeroth.

Är Stockholm en farlig stad?

Listan nedan visar Sveriges farligaste platser. I topp ligger statsdelen Norrmalm i Stockholm. Lugnast är det i Robertsfors kommun.

Var är det billigast att bo i Stockholm?

Om man vill bo så billigt som möjligt i anslutning till en tunnelbanestation är det Tensta, Hallunda och Norsborg man ska söka sig till – där ligger nämligen lägenheterna med lägst kvadratmeterpris i snitt. Det skiljer över 110 000 kronor per kvadratmeter i en lägenhet vid Kungsträdgården, och en i Tensta.

Var hänger kändisarna i Stockholm?

Kändisarna är inte speciellt fantasifulla – där en hänger där hänger alla, oavsett om det gäller att svettas eller justera rynkorna.

 • Sturebadet. Adress: Sturegallerian.
 • Sats. Adress: Odengatan 65.
 • Balance. …
 • Sats Stureplan. …
 • Nordic Spa & Fitness, Grand Hotel. …
 • Djurgårdsrundan. …
 • Extreme training. …
 • Master training.

Vart är det billigt att bo i Sverige?

Absolut billigast boendekostnad har de som bor i Dalarna. Där uppger hela 52 procent att de har en boendekostnad som ligger under 5 000 kronor. På delad andraplats kommer Gävleborg och Västernorrland där 47 procent av de som bor i villa betalar mindre än 5 000 kronor i månaden.

Vart i Liljeholmen brinner det?

Branden i den gamla nerlagda kolsyrefabriken mellan Gröndal och Liljeholmen är fortfarande inte helt släckt. Räddningstjänsten har nu beslutat att industribyggnaden ska få brinna färdigt – både på grund av rasrisk och av miljöskäl.

Hur vet män om det är skottlossning?

Prova på olika sätt att agera vid ett misstänkt terrorattentat och vad som kan påverka dina chanser att klara dig. Du hör ett skräckslaget skrik och ett ljud som låter som pistolskott.

Har det hänt något i Stockholm?

05 november 01:33, Rån, Stockholm En man blir slagen och rånad på en dator. Två okända män har närmat sig en man i 25-årsåldern på en cykelbana längs med E4 i Västertorp och slagit honom för att kunna ta ifrån honom en påse med en dator. Männen har sedan lämnat platsen på cykel.

Är Liljeholmen öppettider?

Öppettider

 • Mån-Fre 10.00-20.00.
 • Lör-Sön 10.00-18.00.