Vad handlar Moa Martinsons böcker om?

Vad handlar Moa Martinsons böcker om?

Martinsons kanske mest kända verk är den självbiografiska trilogin om Mia: Mor gifter sig, Kyrkbröllop och Kungens rosor. Romansviten bygger delvis på följetongen Pigmamma som hon skrev 1928-29 för den anarkistiska tidningen Brand. I böckerna berättar hon osentimentalt om händelser i Norrköping runt sekelskiftet.

Vad har Moa Martinson betytt för litteraturen?

– Hennes betydelse för arbetarlitteraturen är svår att överskatta. Hon var den enda betydande kvinnliga arbetarförfattaren under guldåldern på 1930-talet, och har säkerligen varit en viktig förebild för de många kvinnliga arbetarförfattare som framträtt från och med 1960-talet.

Vad handlar Kvinnor och äppelträd om?

Kvinnor och äppelträd utkom 1933 och är Moa Martinsons debutbok. Boken väckte stor uppmärksamhet med sitt realistiska språk och sin sexuella frispråkighet. Den handlar om Sallys och Ellens fattiga uppväxt i Norrköpings arbetarkvarter, båda är släkt men växer upp på olika delar av staden.

Vilken är den mest tryckta boken?

Bibeln toppar även listan över världens mest tryckta böcker med 3,9 miljarder exemplar. Tvåa lär vara en bok med citat av ordförande Mao, som getts ut i över 830 miljoner exemplar. Trea är serien om Harry Potter som hittills tryckts i 400 miljoner exemplar.

Varför har böcker tomma sidor i slutet?

Dessa mindre lägg kan förekomma i slutet av en bok, när bokens totala sidantal inte är jämnt delbart med 16. Det kan hända att det ibland resulterar i ett eller flera helt blanka blad i slutet av boken, om totala bladantalet inte är jämnt delbart med vare sig 8 eller 4. Se vidare ISO 216.