Vad händer om man går in i ett svart hål?

Vad händer om man går in i ett svart hål?

Svarta hål suger till sig allt i sin omgivning, både materia och ljus, och det finns tyvärr ingen återvändo om man närmar sig. Både tid och rum förvrängs nära ett svart hål. Ett svart hål är egentligen inget hål utan mycket tät materia med så stark gravitation att allt i dess väg sugs in.

Kan man överleva ett svart hål?

Finns det nåt sätt att överleva i ett svart hål? Frågan ställdes 2016-01-20 av Kimiya, 8 år. Det korta och tråkiga svaret är nej, inte om de svarta hålen är som man tror. Kroppen trasas sönder fullkomligt för den som faller in, men ingen här utanför kommer att kunna få veta precis vad som hände.

Vad är ett svart hål ne?

svart hål är ett område i rymden med mycket speciella egenskaper. Ett svart hål sänder inte ut något ljus, men det märks genom sin gravitation.

Vad är ett svart hål och hur uppstår det?

Svarta hål bildas när mycket stora massiva stjärnor dör och kollapsar inåt. Gravitationen blir då så stark att ingenting kan lämna det svarta hålet, inte en ljuset. Även om man nu vet att svarta hål existerar, så saknas det pusselbitar i den teoretiska förståelsen.

Kan ett svart hål explodera?

Detta kanske kommer att hända väldigt långt fram i tiden om universum fortsätter att växa och glesas ut som det ser ut att göra nu. I så fall tror de flesta fysiker att hålen kommer att börja krympa, mycket långsamt i början och till sist explodera i en jättesmäll.

Hur försvinner ett svart hål?

Svarta hål dör i en våldsam förvandling i vilken de slungar ut all sin massa i rymden igen och övergår till vita hål.