Vad finns det att göra i Katrineholm?

Vad finns det att göra i Katrineholm?

SevärdheterVisa alla

 • Arbetets museum. Museum. 4.4.
 • Beckershof. Landmärke och historisk plats. 4.9.
 • Löfstad Slott. Landmärke och historisk plats. 4.8.
 • Kalle mä Pipas Stuga. Landmärke och historisk plats. 397 gilla-markeringar.
 • HASSELBACKEN REGNA. 4.3.

Vad är Katrineholm känd för?

Katrineholm är även känt för damlaget i volleyboll, som tog SM-guld år 2010 och 2011. Laget har placerat sig högt upp i serien ett antal gånger. Det finns fyra fotbollsklubbar i Katrineholm, nämligen Katrineholms AIK, Katrineholms SK FK, Värmbols FC och DFK Värmbol. Katrineholms golfbana, Jättorp, har 27 hål.

Vad händer i Katrineholm 2022?

Hälsoåret 2022

 • 3 oktober 2022. Drömprojektet Hälsa genom Dans. …
 • 10 oktober 2022. Lär dig svenska och data. …
 • 13 oktober 2022. Tonårsförälder – se hit! …
 • 25 oktober 2022. Språkkafé på Kulturhuset Ängeln. …
 • 29 oktober 2022. Katrineholms Megaloppis & Fyndmässa.

Hur många invandrare i Katrineholm?

Katrineholms kommun hade 33 462 invånare år 2015, av dem var 5574 personer utrikesfödda.

När är det marknad i Katrineholm?

Katrineholms Marknad har arrangerats i över 30 år på torget i centrum. Varje år kommer runt 8.000-10.000 besökare….Spara i kalender.

Start2023-05-1209:00
Slut2023-05-1316:00

När är Katrineholmsveckan?

Katrineholms-Veckan är som vanligt förlagd till i huvudsak vecka 32. Med start lördag 6 augusti och avslutas söndag 14 augusti.

Vilken zon är Katrineholm?

– Det finns olika klimatzoner i Sverige. Katrineholm ligger i klimatzon 3 men Stadsparken ligger nog i zon 2,5, säger Stenström. – Dels handlar det om att hus och gator behåller värmen bättre, men framför allt på grund av träden som är planterade här.

Vad har hänt i Katrineholm?

Larmet går

 • Trafikolycka. 20 oktober, 2022 – 18:20 | Plats: Väg 55 i höjd med Koppartorp – Katrineholm.
 • Brand i byggnad. 20 oktober, 2022 – 11:16 | Plats: Billsbro – Vingåker.
 • Hisslarm. 19 oktober, 2022 – 17:37 | Plats: Sibeliusgatan – Katrineholm.
 • Automatlarm. …
 • Trafikolycka.

Varför heter det Katrineholm?

Staden har fått sitt namn från gården Cathrineholm vid sjön Näsnaren. Gården hette tidigare Fulbonäs, men dåvarande ägaren Jacob von der Linde döpte om den på 1600-talet för att hedra sin dotter Catharina. Många fynd visar att trakten var bebodd redan för över 6 000 år sedan. Som stad är Katrineholm relativt ung.

Hur många bor i Katrineholm 2022?

Befolkningsmål. Befolkningsmål: I Katrineholms kommuns kommunplan för 2019-2022 anges målet att invånarantalet ska öka till minst 35 500 år 2022.

Hur många invandrare bor i Trosa?

Trosa kommun hade 12 078 invånare år 2015, av dem var 1442 personer utrikesfödda.

Hur många bor i Katrineholms tätort?

Tätorter

NrTätortFolkmängd
1Katrineholm23 283
2Valla1 485
3Sköldinge685
4Forssjö525

Vad växer i zon 6?

Buskar och gräs fyller ut Buskar är en bra bas i trädgården. Björkspirea håller sig tät och kompakt ända upp till zon sex. Korallkornellen ger färg med sin nästan lysande röda stam.

Vad växer i zon 4?

Om du vill plantera buxbomsklot som utropstecken bland perennerna finns det en sort som heter ‘Polar’. Den klarar zon 4–5 medan den vanliga buxbomen är härdig till zon 3. I normal trädgårdsjord och i lättare jordar övervintrar de flesta växter.

Vad kan man odla i zon 4?

Vad kan du odla i april? Inomhus är det dags för gurka och squash till exempel. De utvecklas snabbt på fönsterbrädan, men får absolut inte planteras ut förrän all frostrisk är över i början av juni. Utomhus kan du så sallat, spenat, rädisor, morötter och ettåriga sommarblommor direkt i stora krukor eller balkonglådor.

Var brinner det i Katrineholm?

En brand utbröt i Sköldinge i Katrineholm under lördagseftermiddagen. Två byggnader har brunnit ner och, elden sprider sig till närliggande byggnader. Flera stationer är på plats för att bekämpa branden. Larmet kom in strax innan klockan 16 på lördagen och branden tros ha startat i en spannmålstork.

Var brinner det i Sköldinge?

Under lördagen brann det i två ladugårdsbyggnader på Warbro Kvarn i Sköldinge, strax utanför Katrineholm. Båda två ladugårdarna brann ner till grunden och en kontorsbyggnad på området fick vatten- och brandskador.

Vad är det som luktar i Norrköping?

På sin sajt förklarar Norrköpings kommun följande: “Den stora gasklockan innehåller en flytande produkt med höga halter bensen. Lukten uppstår när produkten sugs bort och jorden, som är också innehåller bensen, grävs upp”, skriver kommunen. Vidare konstaterar man att “lukten inte är farlig, bara otrevlig”.

Hur många guld har Katrineholm?

Den 1 juli 1998 blev Katrineholms SK en alliansförening. Klubben blev svenska mästare tre gånger på herrsidan, 1969, 1970 och 1972, och två gånger på damsidan, 1974 och 1975.

Hur många SM guld har Katrineholm?

SM-GULD: 3 med Katrineholm 1969, 1970 och 1972.

Vilka tar emot gåvobevis Katrineholm?

Vilka företag tar emot gåvobevisen? De företag i Katrineholms kommun som säljer varor eller tjänster (dock ej alkohol och tobak) har möjlighet att lösa in detta värdebevis om man så önskar. Det är alltså valfritt för företagen om de vill ta emot bevisen. Gåvobevisen är giltiga till och med 30 april 2022.

Hur många bor i Nyköping 2022?

Befolkning kvartalssiffror

Befolkningsförändringar under 2:a kvartalet 2022 och folkmängd 30 juni 2022
Nyköping57 985783
Oxelösund12 168205
Strängnäs38 382582
Trosa14 803297

Vilken kommun ökar mest?

Störst folkökning bland kommunerna hade Göteborg (4 493), följt av Malmö (3 800), Uppsala (3 757) och Stockholm (3 219). Störst relativ folkökning noterades i Knivsta, där ökade befolkningen med 712 personer eller 3,7 procent. Därefter följer Österåker (3,4 procent) och Upplands-Bro (2,9 procent).

Vilka kändisar bor i Trosa?

För den nyblivna mamman Kenza Zouiten har det också blivit en härlig mammaledighet i sommar-Sverige. Tillsammans med maken Aleks och sonen Nikola har de även tillbringat två veckor i Trosa utanför Stockholm. Där har de bott i ett fantastiskt fint hus precis vid vattnet.

Vart ökar befolkningen som mest?

Världens befolkning fortsätter öka och vi lever allt längre. Störst ökning sker i Indien, Nigeria och Pakistan. Snart blir vi över åtta miljarder. Idag är vi 7,7 miljarder människor på jorden.

Vad ligger valla?

Valla är den näst största tätorten i Katrineholms kommun och är belägen omkring tio kilometer öster om Katrineholm och sexton km väster om Flen. Genom Valla passerar riksväg 55 / 57 samt Västra stambanan. Valla är idag främst en förort till Katrineholm.

Hur många bor det i Julita?

Fakta. Julita ligger vid länsväg 214 cirka 25 kilometer norr om Katrineholm. Tätorten heter Äsköping och där bor runt 300 personer.

Hur får man lavendel att sprida sig?

Sticklingarna placeras i en balja på varm men skuggig plats. De här togs i månadsskiftet mars-april. Det brukar vara utmärkt att förvara sticklingar av lavendel under bärbuskarna i köksträdgården. Där är det ofta varmt, men skuggigt, med den fördelen att jag ofta passerar och då också blir påmind om att vattna.

Vilka buskar är gröna året runt?

Vintergröna buskar ger mer liv i trädgården även under vintern. De ger också skydd för våra småfåglar och insynsskydd till trädgården. I denna grupp finner du vintergröna buskar som Bambu, Lagerhägg, Krypoxbär, brokbladiga benved mm. Buskarna är städsegröna, vilket innebär att de behåller sina blad året om.

Vad kan man odla i zon 7?

Alla perenner som betecknas som härdiga eller mycket härdiga överlever här i zon 7-8. Pioner, höstflox, riddarsporrar, dagliljor, nävor, fingerörter, vivor, funkia, daggkåpa, kvanne, backtimjan, jättevallmo, aklejor, isop, astilbe, stjärnflocka − listan kan göras lång på växter som trivs i min trädgård.

Vilken zon Bor man i?

Hitta din växtzon på kartan Skriv in ditt postnummer så får du fram vilken zon du hör till och kan enkelt se hur gränserna är dragna. Zon 1 finns i landets mildaste delar och zon 8 i de kärvaste regionerna. Ju högre zontal som anges på en växt, desto härdigare anses den alltså vara.

Vår är zon 5?

Höjden över havet påverkar också och vegetationsperioden förkortas ju högre upp man kommer. På kartan ser du till exempel att området strax söder om Vättern har zon 5, vilket det också är bland annat längs norrlandskusten. Allra närmast Vättern är det zon 2, vilket syns på de mer detaljerade länskartorna.

Vad kan man odla i zon 5?

Kontrollera alltid vilken zon den specifika växten klarar.

 • Bond- och ullsyren.
 • Blåtry.
 • Benved.
 • Mörkrosa klätterros Rosa Hurdal.
 • Vit klätterros polstjärnan.
 • Vitrosa dubbelsyren Syringa Beauty of Moscow.
 • Rosa småblommig klematis, clematis atragena Rosy och Grady.
 • Rosenkvitten.

När är det 15 grader i jorden?

Om du är osäker, kan du köpa en billig jordtermometer och kolla så att jorden håller sådär 10-15 grader. Vissa växter, såsom bönor, vill ha ännu högre jordtemperatur så med dem kan man vänta till slutet av månaden tills jordtemperaturen är över 15 grader.

Hur många potatisar kan man sätta i en pallkrage?

Det är enkelt och lättåtkomligt. Det man måste tänka på är att ha 3 pallkragar på höjden för att djupet för potatisen skall finnas. Själv sätter jag 20 potatisplantor i en pallkrage med måtten 80×120 cm. För många låter det jättemycket.

När larmet går?

En granskning av svensk räddningstjänst. Del två. Antalet uppgifter som brandmän ska hantera har ökat – från början vad det främst bränder de skulle släcka, men sedan har det tillkommit allt från trafikolyckor och hjärtstillestånd till drunkningslarm och utsläpp av farliga ämnen.

Vad har hänt i Flen idag?

Misstänkt mordförsök efter bråk Polisen larmades under natten till en adress i Flen med anledning av ett bråk.

Vad har hänt i Ödeshög?

Ödeshög

 • Kvinna död i trafikolycka. …
 • Allvarlig olycka på E4 – lastbil och bil i krock. …
 • Två skadade vid brand i traktor. …
 • Livesände på Facebook – två gripna för mordförberedelse. …
 • Brand i verkstad med gastuber – öppna lågor. …
 • Cyklist körde in i uppspänd nylonlina. …
 • Kvinna till sjukhus efter våldtäkt. …
 • Man gripen för våldtäkt i bostad.

Vad har hänt i Vingåker?

Uppdaterad 20 oktober 12:06 20 oktober 11:17, Brand, Vingåker SOS-larm om brand i Billsbro. 11:09 Polis, räddningstjänst och ambulans beodrades till Billsbro i Vingåker med anledning av en brand. Enligt SSO-larmet ska det brinna i pannrummet i en byggnad. 11:16 Polispatrull har beordrats till platsen.

Vad händer i Eskilstuna polisen?

Pressinbjudan: Telefonuppkoppling gällande dödsskjutningen i Stockholm Brottet har tydliga kopplingar till Eskilstuna och nu har utredningen tagits över av polisområde Södermanland. 14:42 Polis och räddningstjänst kallades till Riktargatan i Torshälla med anledning av en misstänkt brand.

Vad finns det att göra i Flen?

Saker att göra i närheten av Flen station

 • Sörmlandsleden, Etapp 23:1. Nr 3 av 4 saker att göra i Flen. …
 • Floda kyrka. Nr 1 av 10 saker att göra i Katrineholm. …
 • Museispårvägen Malmköping. Nr 1 av 2 saker att göra i Malmköping. …
 • Blaxsta Vingård. Nr 1 av 4 saker att göra i Flen. …
 • Jürss Mejeri. …
 • Sagostigen. …
 • Gråfors Samlingar. …
 • Fabriken.

Vad finns det att göra i Eskilstuna?

Läs mer om vår omdömesmoderering.

 1. Munktellmuseet. 148. …
 2. ReTuna Återbruksgalleria. Gallerior. …
 3. Parken Zoo. 208. …
 4. Rademachersmedjorna. Historiska museer. …
 5. Sigurdsristningen. Intressanta platser och landmärken. …
 6. Klosters Kyrka. Religiösa platser. …
 7. Eskilstuna Konstmuseum. Konstgallerier • Specialmuseer. …
 8. Eskilstuna stadsmuseum.

Finns i Strängnäs?

Sevärdheter i Strängnäs

 • Strängnäs domkyrka. Vår vackra domkyrka, med anor från 1200-talet, är en dominerande byggnad i Strängnäs. …
 • Arsenalen. …
 • Ulvhälls hällar. …
 • Strängnäs väderkvarn. …
 • Grassagården. …
 • Röda kvarteren. …
 • Västerviken och Visholmen. …
 • Kungstornet.