Vad du kan förvänta dig av Apples WWDC 2022-evenemang – iOS 16, macOS 13, watchOS 9, nya MacBook-modeller, mer

Apple kommer att stå värd för sitt WWDC-evenemang i år den 6 juni. Företaget kommer att tillkännage ett brett utbud av nya programuppdateringar för utvecklare som inkluderar iOS 16, iPadOS 15, macOS 13, watchOS 9 och mycket mer. Dessutom finns det goda chanser att företaget även kommer att tillkännage ny hårdvara vid sitt event. Om du inte har varit aktiv nyligen med nyheterna, kolla in vad du kan förvänta dig från Apples WWDC 2022-evenemang nästa vecka. Scrolla ner för att läsa mer information om ämnet.

Det här är vad du bör förvänta dig från Apples WWDC 2022-evenemang nästa vecka – ny programvara såväl som hårdvara

Som nämnts tidigare kommer Apple att vara värd för ett onlineevenemang den 6 juni för att avslöja sitt senaste erbjudande inom mjukvaruavdelningen. Dessutom har vi rapporterat flera gånger att företaget kan komma att avslöja ny hårdvara också. Det är dock inte säkert om Apple planerar att tillkännage nya MacBook Air, MacBook Pro eller Mac Pro. Evenemanget kommer att äga rum från 6 juni till 10 juni och kommer att ge en chans till utvecklare och ingenjörer att leka med de nya verktygen. Företaget kommer att hålla flera videosessioner med utvecklare och ingenjörer som gör det möjligt för dem att bättre förstå verktygen genom vilka de kan utveckla appar och annan mjukvara. När det gäller vad vi kan förvänta oss av Apple vid dess WWDC 2022-evenemang har vi sammanställt en lista för din bättre förståelse. Kolla in det nedan.

iOS 16

Apple kommer att tillkännage sin kommande iOS 16 för utvecklare med en uppsjö av ändringar och nya tillägg. När det gäller vad du kan förvänta dig av bygget vid WWDC 2022-evenemanget, kommer företaget inte att åstadkomma en större ansiktslyftning av sitt mobila operativsystem, enligt Bloombergs Mark Gurman. Det kommer dock att finnas en mängd andra framåtriktade tillägg som nya appar och nya sätt att interagera med systemet. Dessutom kan operativsystemet också ge ändringar i meddelanden och nya funktioner för hälsospårning. Apple skulle kunna omarbeta iOS 16-gränssnittet för att bättre passa den dubbla utskärningsskärmen på iPhone 14 Pro-modellerna. För resten av modellerna kanske det inte blir någon ny förändring.

WWDC 2022 Vad du kan förvänta dig iOS 16, macOS 13, iPadOS 16, watchOS 9

iPadOS 16

Det ryktas kraftigt om att iPadOS 16 kommer med nya multitasking-funktioner. Detta beror på att iPad blir snabbare för varje uppgradering och de nya M-seriens processorer är mycket snabba för att hantera fullfjädrade appar som Photoshop eller Final Cut Pro. Det har också tidigare hörts att Apple kanske arbetar på ett nytt multitasking-gränssnitt. Detta kommer potentiellt att minska klyftan mellan iPadOS och macOS som användare har förutsett ett tag.

macOS 13

macOS 13 kan potentiellt låna funktioner från iOS 16 och iPadOS 16 som det gjorde förra året med SharePlay och genvägar. Även om inga konkreta detaljer är tillgängliga, är det vi kan förvänta oss av macOS 13 på WWDC 2022 omdesignade ikoner och förbättringar i hela operativsystemet. Apple skulle kunna anpassa utseendet på macOS med utseendet på iOS och iPadOS för att effektivisera grafiken över hela linjen. Detta beror på att med Apple Silicon kan vi köra iOS- och iPadOS-appar inbyggt på systemet och det skulle bara vara mer meningsfullt om hela systemet är sömlöst när det kommer till design.

WWDC 2022 Vad du kan förvänta dig iOS 16, macOS 13, iPadOS 16, watchOS 9

watchOS 9

Vid WWDC-evenemanget 2022 förväntas watchOS 9 komma med ett nytt energisparläge som minskar bärbara enhetens strömförbrukning. Det nya läget kommer inte att begränsa enhetens funktionalitet utan drar ner strömmen för förlängd batteritid. När det gäller hälsa och kondition förväntas watchOS 9 utöka förmaksflimmerdetektion för att mäta ”börda” eller frekvensen av hur länge en person är i tillståndet. Förutom detta kommer Apple också att lägga till nya träningstyper och mätvärden i Workout-appen. När det gäller bilder kommer företaget eventuellt att lägga till nya urtavlor för en fräsch look. Kolla in det senaste Apple Watch Series 8-konceptet.

tvOS 16

tvOS-uppdateringar har alltid varit små i omfattning när det kommer till frontvända funktioner. Den kommande tvOS 16-uppdateringen kommer potentiellt att ge nya skärmsläckare till mixen. Det kommer att finnas en mängd nya förbättringar under huven men inget konkret har nämnts hittills. Icke desto mindre kommer vi att dela mer information om firmware så snart ytterligare information är tillgänglig.

Ny hårdvara

Det har tidigare ryktats om att Apple kommer att lansera sin iMac Pro under sommaren. Medan ryktena om det slocknade på grund av komplikationer i produktionen, hoppas vi att Apple tillkännager det vid WWDC 2022-evenemanget. Utöver detta väntas även nya MacBook Air och MacBook Pro-modeller som kommer att drivas av Apples nya M2-chips. De nya MacBook Air- och MacBook Pro-modellerna förväntas komma med en ny design.

Det här är allt som finns, gott folk. Vi kommer att dela mer information om ämnet så snart vi hör ett ord. Du kan kolla in fler detaljer här. Vad har du för förväntningar på WWDC 2022? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna.