Vad är Split känt för?

Vad är Split känt för?

Split är Kroatiens näst största stad och den största i Dalmatien och passar väldigt bra för den som gillar storstadspuls, historia och god mat. Många resenärer som landar på flygplatsen Split väljer självklart även att utforska andra delar av detta underbara land.

I vilket land ligger Split?

Med sina 220000 invånare är Split Kroatiens näst största stad och den största i Dalmatien, vackert belägen mellan bergen Kozjak och Mosor som skapar en naturlig barriär mot inlandet, och det turkosblåa och kristallklara adriatiska havet i väst.

Var är det bäst att bo i Split?

Vill man bo i en lugnare och mer romantisk del av staden så är Veli Varos det perfekta distriktet att leta efter ett hotell eller ett gästhus. Bacvice är ett populärt ställe att bo på bland ungdomar och ligger bekvämt intill Splits populäraste och centralaste strand med samma namn.

Kan man bada i Split?

Stränder i Split

 • Bacvice Strand. Bacvice är definitivt den mest populära stranden i hela staden. …
 • Kasjuni Strand. Kasjuni strand ligger vid den västligaste delen av staden. …
 • Kastelet (Obojena svjetlost) Strand. …
 • Znjan Strand. …
 • Bene Strand.

Vad ska man äta i Split?

Risotto, pasta, köttragu och pizzaliknade rätter är vanligt. Är man vid kusten är det många goda fisk- och skaldjursrätter. Italiensk glass finns det också gott om i Split. Gillar du glass så finns det gott om glassbarer med god italiensk glass i Split.

Måste se i Split?

De populäraste sevärdheterna i Split

 1. Diocletians slott. 9 760. Historiska platser • Historiska promenadområden. …
 2. Marjan Park. 3 004. Natur- och vildmarksområden • Parker. …
 3. Old Split. 3 300. Historiska platser. …
 4. Katedralen i Split. 2 479. …
 5. Klis Fortress. 937. …
 6. Riva Harbor. 1 114. …
 7. Froggyland. 720. …
 8. Putalj Winery. 399.

Vad är det för klimat i Kroatien?

Det kroatiska kustområdet har ett typiskt Medelhavsklimat. Det innebär ett soligt och varmt sommarväder från mitten av maj till slutet av september med behagliga 25-30 grader om dagarna.

Hur många flygplatser finns i Split?

Splits flygplats (kroatiska: Zračna luka Split), informellt kallad Resnik flygplats, är Kroatiens näst mest trafikerade flygplats. Flygplatsen är belägen utanför staden Kaštela, 6 km från Trogir och 25 km från Splits centrum.

Hur är det i Split?

Se och göra i Split Palatset är idag en del av staden, omkring 3.000 människor bor innanför murarna och här finns även många restauranger, hotell och butiker. Den här gamla delen av Split är fri från bilar men full av turister, ruiner och vackra gamla byggnader.

Hur många dagar i Split?

Boka din resa till Split i Kroatien Det går utmärkt att resa hit på en weekendresa och man hinner med det mesta på ett par dagar, men det går minst lika bra att boka in en vecka eller två i Kroatien och öluffa, eller kombinera med andra städer så som Dubrovnik eller Zagreb.

Hur tar man sig runt i Split?

Kollektivtrafik i Split Det finns lokala bussar som går mellan Split och flera platser på Makarska Rivieran, Trogir och Dubrovnik. Taxi fungerar också utmärkt mellan platser – kom gärna överens om priset i förväg. Från Split går det färjor och / eller båtar till öarna Brac, Hvar, Korcula, Trogir och Vis.