Vad är alun bra för?

Vad är alun bra för?

Alun har en sedan länge känd blodstoppande effekt. Apoteket i Sverige sålde tidigare alunstift för användande efter små skärskador som kan inträffa exempelvis vid rakning. Användning svider något, men övergående. Alun kan även användas vid färgning av tyg (betning) och garvning av skinn.

Vad har man alun till?

Ett mjukare skinn kunde framställas genom garvning med alun istället för med växter. Alun hade man för att konservera exempelvis kött, och det förekommer i en del grönsakskonserveringar än i dag och inte minst (eller slutligen och minst) i så kallad trolldeg.

Var kan jag köpa alun?

Köp Alun APL 100 g på apotea.se.

Vad är alun salt?

vardaglig benämning på dubbelsaltet kaliumaluminiumsulfat, KAl(SO4)2·12H2O. Alun är känt sedan antiken som läkemedel (sammandragande och blodstillande) och betmedel vid färgning. Alun används även vid vattenrening, garvning och limning av papper.

Varför säljs inte alun längre?

Tyvärr har produkten Alun upphört ur sortimentet. Tyvärr blir vi tvungna att ta sådana tråkiga beslut efter en tid med färre och färre beställning som gör att det till sist blir ohållbart att ha kvar produkter i lager.

Vad ska man undvika i deodorant?

En bra deodorant ska, bortsett från avsaknaden av aluminiumklorid, gärna inte heller innehålla parabener, alkohol och syntetiska ämnen. Dessutom får den gärna ge en långvarig effekt och räcka länge för att vara ett kostnadsmässigt bra alternativ.