Unreal Engine 5 the City Video ger en ny underbar titt på Matrix Awakens Demo

The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience är en utmärkt presentation av potentialen i den nya versionen av motorn från Epic, och den har aldrig sett så vacker ut som i en ny video som har delats online idag.

Den nya videon, som har delats på YouTube av Atmoph, ett japanskt företag som producerar den unika Atmoph Window-smarta displayen, visar upp en vacker vy från The Matrix Awakens Unreal Engine 5-demon skapad för företagets produkt. Utsikten filmades från utvalda platser inuti demon av Petri Levälahti, en fotograf i spelet, och det behöver inte sägas att det ser verkligen fantastiskt ut.

Denna till synes riktiga stad är en virtuell stad med 3DCG skapad med Epic Games Unreal Engine 5. City Sample är ett nedladdningsbart exempelprojekt av Epic Games som avslöjar hur stadsscenen från ”The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience” byggdes. This View filmades från utvalda platser med Atmophs originalkompositioner och perspektiv av Petri Levälahti, en in-game fotograf som arbetar internationellt.

Tillgången som består av en stad, komplett med byggnader, fordon och mängder av ”MetaHuman”-karaktärer är mer realistisk med UE5-funktioner som ”Lumen”, som möjliggör detaljerad skildring av omgivande ljus, och ”NANITE”, som skapar spel och världar med enorma mängder geometriska detaljer.

The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience kan laddas ner just nu för PC, PlayStation 5 och Xbox Series X/S.

Denna gränsdragande tekniska demo är ett originalkoncept som utspelar sig i Warner Bros’ The Matrix-värld. Den är skriven och filmiskt regisserad av Lana Wachowski och innehåller Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss som reprisar sina roller som Neo och Trinity och – i en verklighetsvänd twist – också spelar sig själva.