Star Wars Jedi: Survivor kommer att stödja Ray Tracing och andra nästa generations funktioner; Arbetet med spelet började innan Fallen Order släpptes

Respawn Entertainment och Electronic Arts avtäckte officiellt Star Wars Jedi: Survivor under gårdagens Star Wars Celebration-evenemang i Anaheim, Kalifornien.

Spelet har bekräftats att endast komma till PC och nästa generations konsoler, och faktiskt, spelchef Stig Asmussen berättade för StarWars.com att Star Wars Jedi: Survivor kommer att stödja ray tracing och andra nästa generations funktioner som snabba laddningstider och DualSense-kontroller på PlayStation 5.

Jag tror att det största är ray tracing, eller belysning. Det gör att vi kan göra belysning i realtid, hela tiden, med en trohet som är långt bortom allt vi någonsin har producerat tidigare. Eftersom det är i realtid får vi se förändringarna när vi justerar lamporna – direkt, i princip. Det betyder att vi har mer tid att polera, det betyder att vi kan iterera mer och vi kan få bättre resultat som känns mer filmiska.

Utöver det har vi dessa blixtrande snabba enheter på dessa konsoler som gör att vi kan ladda massor av innehåll riktigt snabbt. Jag har alltid arbetat med strömmande spel — spel som inte har laddningsskärmar. Att dessa konsoler har så snabb lagring har gjort det ännu enklare. Det är förmodligen de två största fördelarna. PlayStation 5 har några riktigt intressanta haptics på sin handkontroll som vi gräver i, och det är bara en enklare process i allmänhet.

Asmussen avslöjade också att Respawn började brainstorma idéer för Star Wars: Jedi Survivor redan innan släppet av Fallen Order. Sist men inte minst retade han att den nya titeln lyfter fram det övergripande temat överlevnad för Cal och hans besättning.

Vi började jobba på allvar redan innan vi avslutade Jedi: Fallen Order med idéer om vad det andra spelet kunde vara. Det fanns många saker som vi lämnade – jag antar att du skulle ringa på redigeringsrummet – från Jedi: Fallen Order som vi visste att vi ville lägga in i uppföljaren. En del av det handlar om fler ställningstaganden för strid, eller vart vi ska gå med berättelsen, hur Cal och besättningen kommer att utvecklas och växa, hur vi kommer att närma oss världarna och nivåerna i spelet och utöka dem och göra dem mer levande än de har varit tidigare. Men ja, du tänker på det här varje dag.

[…] Spelet handlar om överlevnad. Det är därför den heter Star Wars Jedi: Survivor. De är i mörka tider, och Cal och besättningen gör allt som krävs för att överleva. Det kan betyda att de knyter kontakter med människor som i andra tillfällen kan anses vara obehagliga. En del av det skildras i trailern, och återigen, jag vill inte ge bort något, men det finns definitivt en känsla av… Jag vill inte förstöra någonting, förlåt!

Tidigare rykten, tillsammans med det faktum att utgivaren planerar att släppa en stor IP under det kvartalet, pekade på en tidig lansering av spelet 2023. Electronic Arts gav dock bara ett generiskt släppfönster 2023 för Star Wars Jedi: Survivor.