Sonic Frontiers klassiska linjära stadier, karaktärer, skicklighetsträd, raser och mer detaljerat

Sonic Frontiers har genererat massor av diskussioner sedan de avslöjades förra veckan. Medan spelets nya tillvägagångssätt med öppen värld har skapat en del spänning, är andra oroliga att spelet avviker för långt från Sonics grunder. Tack och lov, även om vi inte har sett allt ännu, a ny praktisk förhandstitt från IGN avslöjar många klassiska Sonic-element, inklusive linjära etapper, lopp, Chaos Emeralds och mer återvänder.

När det gäller Sonic Frontiers nya sandlåda, kallar Sonic Team det ”öppen zon” snarare än en öppen värld, och det låter som att det inte kommer att vara helt sömlöst. IGN antyder att spelet kommer att delas över flera öar och att du måste lösa vissa pussel för att låsa upp ytterligare områden på kartan. Som sagt, spelets vida öppna ytor kommer att användas bra eftersom spelare kommer att kunna delta i olika lopp. Spelet kommer också att ha några grundläggande RPG-element, där Sonic tjänar XP på att besegra fiender, som han kan använda för att låsa upp nya drag från ett färdighetsträd.

Så, allt det där är nytt, men återigen, det finns klassiska element också. Att besegra världsbossar, som den gigantiska som setts i tidigare filmer, kommer att ge dig Portal Gears, som kommer att låsa upp mer traditionella linjära Sonic-zoner (IGN är inte klart om dessa stadier är strikt 2D- eller kanske 2D-3D-hybrider som i spel som Sonic Färger och generationer). Dessa stadier kommer med valfria utmaningar (samla de röda ringarna etc.) som ger dig valvnycklar som behövs för att låsa upp de där irriterande Chaos Emeralds.

När det gäller Sonic Frontiers berättelse, medan vi bara har sett Sonic med i spelets trailers och filmer, säger IGN att Tails och Amy ses under spelets intro. Dessutom under deras Sonic Central livestream, Sega retade en Sonic Frontiers-animerad kortfilm med Knuckles, så självklart kommer han också att vara involverad i spelet. Om någon av dessa andra karaktärer faktiskt kommer att kunna spelas återstår att se.

Samtidigt, om nya bilder är vad du letar efter, erbjöd Sega också en kort titt på en ny Sonic Frontiers-bosskamp. I den här striden jagar Sonic en flygande chef som följer en bandliknande väg bakom sig. Kolla in det själv nedan.

Sonic Frontiers spränger in på PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 och Switch under semestersäsongen 2022. Vad är dina tankar nu när vi vet lite mer om hur spelet fungerar?