Prince of Persia: The Sands of Time Remake försenad ännu en gång; Återförsäljare tar bort förbeställningar

The Prince of Persia: The Sands of Time var ett spel som släpptes redan 2003 och är förmodligen ett av Ubisofts mest välkända PlayStation 2-spel. Tillbaka 2020 tillkännagav PS2-klassikern en remake, menad att föra upp den till nuvarande generations plattformar och hårdvara, med en trailer också, som du kan se nedan.

Sedan tillkännagivandet 2020 försenades spelet snabbt. Ursprungligen var det tänkt att släppas 2021 och blev sedan försenat till i år. Nu, från och med idag, har den pressats hela vägen ut ur räkenskapsåret 2023. Som sådan tog Ubisoft tyst bort den från butikerna och lämnade några kommentarer relaterade till förseningen. En representant sa följande i ett uttalande till IGN:

Utvecklingen av Prince of Persia: The Sands of Time Remake kommer nu att ledas av Ubisoft Montreal. Vi är stolta över det arbete som Ubisoft Pune och Ubisoft Mumbai har åstadkommit, och Ubisoft Montreal kommer att dra nytta av deras lärdomar eftersom det nya teamet kommer att fortsätta arbetet med att leverera en fantastisk nyinspelning.

Som en konsekvens av detta siktar vi inte längre på en FY23-release längre och spelet har tagits bort. Om spelare vill avbryta sin förbeställning uppmanas de att kontakta sin återförsäljare. De kommer att uppdateras om projektet allt eftersom utvecklingen går framåt.

Så, den stora orsaken bakom en sådan försening, till den grad att inget nytt släppdatum avslöjas, är ett byte av utvecklingsteam, vilket händer ibland under utvecklingsperioder… Återigen, det här är inte första gången som The Sands of Time remake trycktes tillbaka, men nu utan ett releasefönster kan det i värsta fall bli en mycket längre väntan än väntat.

Naturligtvis, nu när Ubisoft har tagit bort spelet, avnoteras spelet nu från återförsäljare. Som du kommer att kunna se nedan togs spelet bort från GameStop och Amazon slutade ta förbeställningar för spelet sedan omkring den 24 maj 2022.

The Prince of Persia: The Sands of Time Remake har för närvarande ett okänt släppdatum som ska tillkännages, även om dess räkenskapsår 2023 släppdatum inte längre är en realitet.