Pixel Watch kommer att ha en 24-timmars batteritid, trots att den har en äldre generations chipset

Jämfört med konkurrenterna kommer Googles Pixel Watch att ha en ganska standard batteritid, förutsatt att ny information är att tro, som hävdar att den kommande bärbara enheten kommer att hålla i en hel dag. Beroende på din användning kanske du kan pressa mer ”skärm på”-tid från smartklockan.

Pixel Watchs konkurrenter som Galaxy Watch 4 har högre uthållighetsnivåer, men användningen kommer också att variera

Pixel Watchs heldagsbatteri kommer i form av en källa som informerade 9to5Google. Det angavs inte hur detta resultat testades, men som nämnts ovan kommer en smartklockas uthållighet att bero på användaren. Eftersom Googles presentation av sin smartwatch var grundläggande vid dess årliga I/O 2022 keynote, finns det begränsad information om vilken typ av optimeringar som gjorts för Wear OS som körs på Pixel Watch.

24-timmars batterilivslängd beräknades sannolikt genom att lägga alla hårdvaruvariabler också. Tidigare rapporterade vi att Pixel Watch skulle levereras med ett 300mAh-batteri, där den primära SoC är 10nm Exynos Exynos 9110, tillsammans med en co-processor designad för att avlasta de mindre krävande uppgifterna från den bärbara enheten. Senare fann man att namnet på samprocessorn var ARM M33, och dess strömförbrukning skulle sannolikt vara i mikrowatt, vilket påverkar batteritiden försumbart.

Det måste också nämnas att Pixel Watch kommer att ha 1,5 GB RAM, vilket matchar Galaxy Watch 4 genom att ha mest minne för en smartklocka, och även om Wear OS-upplevelsen kommer att förbättras med mer RAM, kan det komma till en kostnad . Att lägga till fler RAM-chips till ett miniatyrlogikkort kommer att förbruka mer batteri, vilket förmodligen är anledningen till att Pixel Watch inte är klassad för att ha mer än 24-timmars uthållighet.

Vi kan också se 32 GB lagringsutrymme ombord, vilket återigen kommer att använda mer batteri eftersom ytterligare komponenter kommer att förbruka mer juice. När det gäller hårdvara, förutom den gamla SoC som driver Pixel Watch, är de andra områdena där Google har gjort anmärkningsvärda förbättringar, så allt beror på hur väl Wear OS är designat för långvarig användning. Till exempel är 40 mm Galaxy Watch 4 klassad för 40 timmars batteri, men vid normal användning rapporterar 9to5Google att den aldrig når den annonserade siffran.

Vi måste se hur bra Pixel Watch klarar sig i batterihållbarhet när den officiellt lanseras, så håll utkik.

Nyhetskälla: 9to5Google