Ny rapport tyder på att endast iPhone 14 Pro-modeller kommer med uppgraderat A16 Bionic-chip

Apple kommer att tillkännage sina kommande flaggskepp iPhone 14 och iPhone 14 Pro-modeller senare i år med en mängd framåtriktade förbättringar. När det gäller design förväntas iPhone 14 Pro-modellerna ha en skärm med dubbla utskärningar för Face ID och en frontkamera. Standardmodellerna kommer dock att hålla sig till skåran, vilket skapar ett större gap med ”Pro”-modellerna. En annan viktig differentierande faktor är A16 Bionic-chippet i iPhone 14 Pro-modellerna medan standardmodellerna kommer att hålla sig till A15 Bionic. Scrolla ner för att läsa mer information om ämnet.

Endast iPhone 14 Pro-modeller kommer att ha Apples uppgraderade A16 Bionic-chip, standardmodeller som kommer med A15 Bionic

En ny TrendForce Rapporten kring den globala smartphoneproduktionen nämner kort att Apple kommer att lansera fyra iPhone 14-modeller senare i år men endast två kommer att ha Apples senaste A16 Bionic-chip. Det är inte första gången som vi hör detaljer om en uppgraderad processor endast för iPhone 14 Pro-modellerna. Ming-Chi Kuo har tidigare sagt redan i mars att endast de ”Pro” iPhone-modeller som lanseras senare i år kommer att ha den nya processorn.

Apple iPhone 14 Pro A16 Bionic Chip och A15 på iPhone 14

Förutom Kuo har Bloomberg-analytikern Mark Gurman också bekräftat att A15 Bionic endast kommer att vara tillgänglig på standardmodellerna i iPhone 14-serien medan ”Pro”-modellerna kommer att hoppa till A16 Bionic-chippet. Vi har dock nyligen rapporterat att A16 Bionic-chippet endast kommer att ha mindre uppgraderingar jämfört med nuvarande A15 Bionic. Möjligen kan den globala chipbristen ha något att göra med Apples potentiella beslut att separera chipsen för alla iPhone-modeller som lanseras senare i år.

Detta kommer att vara första gången Apple kommer att utrusta standarden och ”Pro” iPhone med olika processorer. Det har tidigare ryktats om att Apple kommer att vara värd för sitt höstevenemang den 13 september för att presentera de nya iPhone 14-modellerna och Apple Watch-modellerna. Vi kommer att dela mer information om ämnet så snart mer information finns tillgänglig.

Dela dina förväntningar med oss ​​i kommentarsfältet nedan.