NVIDIA tillkännager Grace CPU och Grace Hopper Superchip-driven “VENADO” superdator med en häpnadsväckande 10 exaflops av Peak AI-prestanda

NVIDIA har precis meddelat att dess Grace CPU & Grace Hopper Superchips kommer att driva den galna 10 Exaflops ‘VENADO’ superdatorn som byggs av Los Alamos National Laboratory.

NVIDIA Grace CPU och Grace Hopper Superchips för att driva upp till 10 Exaflops ‘VENDAO’ superdator

Pressmeddelande: NVIDIA tillkännagav idag att en rad av världens ledande datortillverkare antar de nya NVIDIA Grace Superchips för att skapa nästa generations servrar som turboladdar AI- och HPC-arbetsbelastningar för exascale-eran.

Atos, Dell Technologies, GIGABYTE, HPE, Inspur, Lenovo och Supermicro planerar att distribuera servrar byggda med Grace CPU Superchip och Grace Hopper Superchip. Alla dessa nya system drar nytta av det nyss annonserade Grace och Grace Hopper designar i HGX-plattformensom ger tillverkare de ritningar som behövs för att bygga system som erbjuder högsta prestanda och dubbelt så mycket minnesbandbredd och energieffektivitet som dagens ledande datacenter-CPU.

“När superdatorer går in i eran av exascale AI, samarbetar NVIDIA med våra OEM-partners för att göra det möjligt för forskare att ta itu med massiva utmaningar som tidigare varit utom räckhåll”, säger Ian Buck, vice vd för Hyperscale och HPC på NVIDIA. “Inom klimatvetenskap, energiforskning, rymdutforskning, digital biologi, kvantberäkning och mer, utgör Grace CPU Superchip och Grace Hopper Superchip grunden för världens mest avancerade plattform för HPC och AI.”

Tidiga adoptanter ledande innovation
Ledande superdatorcenter i USA och Europa kommer att vara bland de första med system som innehåller Superchips.

Idag meddelade Los Alamos National Laboratory att Venado, dess nästa generationssystem, kommer att bli det första systemet i USA som kommer att drivas av NVIDIA Grace CPU-teknik. Byggt med hjälp av HPE Cray EX superdator, Venado är ett heterogent system som kommer att innehålla en blandning av Grace CPU Superchip-noder och Grace Hopper Superchip-noder för en bred och framväxande uppsättning applikationer. När det är färdigt förväntas systemet överstiga 10 exaflops av AI-prestanda.

“Genom att utrusta LANL:s forskare med NVIDIA Grace Hoppers prestanda kommer Venado att fortsätta detta laboratoriums engagemang för att tänja på gränserna för vetenskapliga genombrott”, säger Irene Qualters, biträdande direktör för simulering och beräkning på LANL. “NVIDIAs accelererade datorplattform och expansiva ekosystem tar bort prestandabarriärer, vilket gör att LANL kan göra nya upptäckter som kommer att gynna nationen och samhället som helhet.”

Alperna, Swiss National Computing Centers nya system, som också ska byggas av HPE med hjälp av HPE Cray EX superdator, kommer att använda Grace CPU Superchip för att möjliggöra banbrytande forskning inom ett brett spektrum av områden. Det kommer att fungera som ett generellt system öppet för forskarsamhället i Schweiz, såväl som resten av världen.

NVIDIA Grace snabbar upp beräkningsintensiva arbetsbelastningar
NVIDIA Grace CPU Superchip har två armbaserade processorer, anslutna sammanhängande genom hög bandbredd, låg latens, låg effekt NVIDIA NVLink-C2C sammankoppla. Denna banbrytande design har upp till 144 högpresterande Arm Neoverse-kärnor med skalbara vektorförlängningar och ett minnesundersystem på 1 terabyte per sekund.

Grace CPU Superchip gränssnitt med det senaste PCIe Gen5-protokollet för att möjliggöra maximal anslutning med de högst presterande GPU:erna, såväl som med NVIDIA ConnectX-7 smarta nätverkskort och NVIDIA BlueField-3 DPU:er för säkra HPC- och AI-arbetsbelastningar.

Grace Hopper Superchip parar ihop en NVIDIA Hopper GPU med en NVIDIA Grace CPU i en integrerad modul ansluten till NVLink-C2C för att adressera HPC och AI-applikationer i gigantisk skala.

De NVIDIA Grace-drivna systemen kommer att köra portföljen av NVIDIA AI och NVIDIA HPC programvara för full-stack, integrerad datoranvändning. Lär dig mer om NVIDIA Grace-teknologier under ISC specialadress med Buck, som äger rum måndagen den 30 maj kl. 9:30 PT.