Modern Warfare 2 med exklusiv PS VR2-upplevelse; Det ryktas också om Killzone VR

Sony har precis bekräftat att nästa State of Play-showcase, som sänds torsdagen den 2 juni, kommer att innehålla “en tjuvtitt på flera spel under utveckling för PS VR2”.

I hälarna på denna nyhet, Ralph Valve delade ett rykte att Call of Duty: Modern Warfare 2 kommer att innehålla en exklusiv (och gratis) PlayStation VR2-upplevelse. Detta skulle vara ett fristående läge där spelarna hamnar på marken som en Tier-1-operatör. Rapporten säger också att detta är tänkt att lanseras tillsammans med PS VR2, vilket väcker frågan: kommer det nya VR-headsetet från Sony i slutet av 2022?

Call of Duty: Modern Warfare 2 har daterats till den 28 oktober, med ett helt nytt Escape from Tarkov-inspirerat DMZ-läge. Om Sony verkligen planerar att släppa PS VR2 om fem månader måste de tillkännage det ganska snart.

Det finns också ytterligare ett PS VR2-rykte som svävar idag. Bryan Paul från PSVR Without Parole avslöjades i den senaste GamesCast att Supermassive Games (Until Dawn, The Dark Pictures Anthology, The Quarry) hade kontrakterats för att skapa ett Killzone VR-spel för den första PlayStation VR. Men efter år av utveckling var Sony inte nöjda med framstegen och bestämde sig för att starta om från början internt 2019. Som sådant är det möjligt att detta Killzone VR-projekt också kommer att vara bland lanseringstitlarna (som Sony nyligen bekräftade kommer att vara över 20 mellan förstapartsspel och tredjepartsspel).

Hittills är det enda bekräftade förstapartsspelet för PS VR2 Horizon Call of the Mountain. Utvecklad av Firesprite i samband med Guerrilla Games kommer den att innehålla en ny huvudkaraktär (även om Aloy fortfarande kommer att vara med i spelet).

Vi vet också att Cyan tar med Firmament till PS VR2, medan både Coatsink och nDreams arbetar med projekt för Sonys kommande Virtual Reality-headset. Du kan läsa vår exklusiva intervju med nDreams vd Patrick O’Luanaigh, som är riktigt exalterad över PS VR2, här.