Modern Warfare 2 kan komma tillbaka till Steam på PC

Call of Duty: Modern Warfare 2 kan markera franchisens återkomst till Steam på PC-plattformen. Det är åtminstone vad man kunde sluta sig till av det faktum att spelets konstverk upptäcktes på seriens Steam-sida. Även om Activision Blizzard sedan dess har tagit ner bilden, kan den fortfarande hittas på Steams CDN.

Uppenbarligen kan det vara ett enkelt misstag gjort av någon på Activision Blizzard. Företaget har dock gått med på att förvärvas av Microsoft (även om affären fortfarande kan blockeras av tillsynsmyndigheter) tidigare i år, och Microsoft har tagit alla sina spel på Steam efter att ha försökt släppa titlarna endast på Microsoft Store.

Det sista Call of Duty-spelet som släpps på Steam är 2017 års WWII, gjort av Sledgehammer Games. Året därpå var Treyarchs Call of Duty: Black Ops 4 det första franchisespelet som endast var tillgängligt på Battle.net på PC-plattformen. Observera att detta inte nödvändigtvis betyder att Battle.net fortfarande inte kommer att krävas även om Call of Duty: Modern Warfare 2 finns att köpa på Steam. Det finns trots allt gott om Steam-spel som kräver externa launchers.

Call of Duty: Modern Warfare 2 dök upp ganska ofta i nyheterna den här månaden. För det första tillkännagav Activision Blizzard spelets releasedatum, som är satt till den 28 oktober (även om det kommer att finnas Open Beta-tester, där PlayStation-spelare får ett försprång som vanligt). För några dagar sedan hörde vi också att Call of Duty: Modern Warfare 2 kan ha ett fristående läge designat exklusivt för PlayStation VR2.

Officiella detaljer om själva spelet är ännu inte bekräftade, men vi vet att spelet borde ha samma uppdaterade motor som vi så småningom kommer att se i Warzone 2. Rykten tyder också på närvaron av ett extraktionsläge som liknar Escape from Tarkov.