M2 MacBook Air-leveranser kan nå upp till 7 miljoner enheter i slutet av 2022, analytikerandelar Antal färger förväntat

Med Apples M2 MacBook Air som förväntas tillkännages vid företagets WWDC 2022 keynote, delar en analytiker hur många leveranser den bärbara Mac-datorn kan uppnå i slutet av året, förutsatt att leveranskedjan inte stöter på några oförutsedda utmaningar.

Ny MacBook Air förväntas i tre standardfärger, plus en ny finish, med analytiker som hävdar att Apple inte kommer att fortsätta med att lansera ny produkt i M1 iMac-liknande alternativ

Analytikern Ming-Chi Kuo delar samma åsikt som Bloombergs Mark Gurman när det kommer till M2 MacBook Airs färger. Tidigare rapporterade vi att den kommande produkten inte skulle levereras i ett brett utbud av ytbehandlingar som M1 iMac-sortimentet. Istället förutspår Kuo att den omdesignade MacBook Air kommer att lanseras i tre standardfärger, tillsammans med ett nytt alternativ.

Apple kunde ha vädjat till en större demografi genom att lansera M2 MacBook Air i olika färger, men det skulle ha varit en tidskrävande process, och med tanke på hur teknikjätten redan påverkas av problem i leveranskedjan, skulle den troligen vilja ha sin senaste hårdvara för att vara lättillgänglig snarare än att erbjudas i olika ytbehandlingar, men i knappa mängder.

Med tanke på att M2 MacBook Air förmodligen kommer att vara konkurrenskraftigt prissatt, tror Kuo att den kommande maskinen kan ta upp till 7 miljoner i leveranser i slutet av 2022, men bara om Apples leverantör Quanta kan få tillbaka produktionen till nivåerna före låsningen före den tredje kvartal i år. Analytikern hävdar dock att leveranstiderna för den omdesignade produkten kommer att bli bättre jämfört med 2021 MacBook Pro-familjen.

Även om tidigare publicerade renderingar visar upp M2 MacBook Air i en våg av flashiga färger, kommer åtminstone framtida potentiella kunder att vara glada över att se den efterlängtade designförändringen, som inkluderar en skåra i toppen, tillsammans med en MagSafe-kontakt, något ökad skärm storlek, Thunderbolt-portar och mer. Apples WWDC 2022 startar om några timmar, och vi kommer att ha alla uppdateringar till dig snart, så håll utkik.

Du kanske också vill kolla in.

Nyhetskälla: Ming-Chi Kuo