Just Cause IP att fortsätta under Square Enix, Eidos/CD-försäljningspengar kommer inte att investeras i NFTs

Förra månaden chockade Square Enix spelvärlden när de sålde av sina västerländska utvecklingsstudior Eidos Montreal och Crystal Dynamics, samt IP som Tomb Raider och Deus Ex, till Embracer Group för 300 miljoner dollar. Nu, som en del av deras senaste informationen om investerareSquare Enix har avslöjat lite mer om transaktionen, inklusive ödet för Just Cause IP och vad de planerar att göra med pengarna de fick från att lossa Eidos och Crystal Dynamics.

Överraskande nog, trots att de blivit av med sådana som Lara Croft, har Square Enix avslöjat att de fortfarande äger Just Cause IP och ett annat spel är på gång…

Vi återbesökte våra studio- och titelportföljer utifrån perspektivet att öka vårt utbud av onlinetitlar som vi utvecklar för den nordamerikanska och europeiska marknaden. Vi vill fokusera på att skapa nya titlar som ligger i linje med vår strategi, inklusive sådana som utnyttjar ny IP. Just Cause-serien kommer att förbli vår IP, och vi jobbar på att utveckla en ny titel i franchisen.

Det är oklart exakt vad Square Enix pratar om när de säger att en ny Just Cause är under utveckling. De kanske pratar om en helt ny kärnpost i franchisen, eller så kanske de bara pratar om Just Cause Mobile, som tillkännagavs 2020 för en release 2021, men senare försenad till någon gång i år.

När det gäller vad Square Enix planerar att göra med de 300 miljoner dollar de fick från att sälja sina västerländska studior, gjorde de ursprungligen det kontroversiella förslaget att de skulle investera det i blockchain- och molnteknik. De verkar nu gå tillbaka till det uttalandet, istället säga att de kommer att använda pengarna för att finansiera ny IP och uppgradera sina kärnutvecklingsmöjligheter.

Istället för att använda intäkterna från avyttringen i nya investeringsdomäner som NFT och blockchain, avser vi att använda dem främst för att finansiera våra ansträngningar för att främja solid IP och för att förbättra vår utvecklingskapacitet inom vårt kärnsegment för digital underhållning.

Vad tror du? Är du sugen på framtiden för Just Cause-serien? Är Square Enix strategi med dess västerländska studior och IP någon riktig mening överhuvudtaget?