iOS 16-koden avslöjar “Alltid-på-skärm”-referenser för kommande iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

Apples förhandstitt av iOS 16 inkluderade massor av nya funktioner under WWDC 2022 keynote, men nu när evenemanget är avslutat och den första utvecklarbetan är tillgänglig, referenser till funktionen “alltid-på display” som exklusivt tillhör den kommande iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max har upptäckts.

Vi har tidigare rapporterat att båda de tidigare nämnda flaggskeppen skulle komma senare i år med uppgraderade LTPO-skärmar vars uppdateringsfrekvens kan sjunka till så lågt som 1Hz. Men en annan funktion som förväntas komma för båda telefonerna är “alltid-på display” som redan finns på Android-smarttelefoner i några år nu. Enligt 9to5Mac finns det flera referenser i iOS 16 som bekräftar stöd för funktionen.

Rapporten anger att det i iOS 16 har lagts till tre nya ramverk som relaterar till bakgrundsbelysningshanteringen av iPhones display. För dem som inte vet är bakgrundsbelysningshantering nyckeln för att aktivera denna “alltid-på-display”. Dessa tre ramverk upptäckte att alla använder någon aspekt av iOS 16, till exempel låsskärmen. I den senaste mjukvaruuppdateringen kan Apples ingenjörer även testa den här funktionen på modeller som inte stöds, såsom iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max, innan lanseringen av iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.

Denna testning kunde göras för att se hur funktionen “alltid-på-skärm” skulle se estetiskt ut på de nyare modellerna, vilken typ av effekt den skulle ha på batterikraften och hur anmärkningsvärda dessa meddelanden skulle se ut. Tyvärr skulle själva funktionen inte vara officiellt tillgänglig på nuvarande generationens iPhones.

Du kanske också vill kolla in.

Nyhetskälla: 9to5Mac