Hur tar man sig upp till Machu Picchu?

Hur tar man sig upp till Machu Picchu?

Det går att besöka Machu Picchu genom att åka tåg tidigt på morgonen och sedan komma tillbaka till Cusco efter solnedgången. Tågresan börjar numera utanför Cusco och fortsätter sedan genom vackra dalar och landskap till Aguas Calientes där resan fortsätter med buss de sista 8 km upp till Machu Picchu.

Vad är speciellt med Machu Picchu?

Den är byggd på en 500 meter hög bergsrygg, med stupande sidor åt nästan alla håll. Machu Picchu övergavs av inkaindianerna av okända skäl och “glömdes bort”, förmodligen på grund av att dess funktion inte längre behövdes efter den spanska erövringen.

Vad kostar det att resa till Machu Picchu?

Resfakta

Reslängd8 dagar
AvresorValfritt datum apr- nov
PrisFrån 35 500 kr
Enkelrumstillägg3 000 kr
Detaljerade priserFrån 35 500 kr lågsäsong, Från 39 500 kr högsäsong Högsäsongspriser gäller generellt mellan juni-aug samt ca 15 dec-10 jan, då flygen är dyrare.

Vad kostar det att gå Inkaleden?

Tänk på att kostnaden att vandra Inkaleden är ca SEK 1000 (inkl inträde till MP). I februari kan leden var stängd dessutom pga vädret. Sen har myndigheterna maximerat antalet vandrare per dag, vilket gör att man måste boka långt i förväg.

När är det bäst att åka till Peru?

Hos oss på Inca Tours kan du boka din resa till Peru året runt, men vi rekommenderar månaderna juni och augusti för dig som vill resa till Machu Picchu och höglandet. Regnsäsongen infaller mellan december och mars, men oftast regnar det inte mer än ett par timmar per dag.

Måste man vandra till Machu Picchu?

Det finns inget bättre och mer äventyrligt sätt att uppleva Perus Inkakultur än att gå den officiella Inkaleden. Att gå Inkaleden är det enda sätt för dig att vandra på helig Inkamark, besöka platser som annars inte är tillgängliga för andra resenärer och att se soluppgången över Machu Picchu från Inti Punku.

När övergavs Machu Picchu?

Bergen hade gudomlig och spirituell betydelse, och Machu Picchu är omgiven av viktiga bergstoppar. – Machu Picchu var i användning endast i ungefär 80 år. Staden övergavs väldigt plötsligt omkring år 1572.

Vem upptäckte Inkariket?

De spanska erövrarna som kom till Amerika under 1500-talet kallas conquistadorer. Conquistadorerna erövrade hela Central- och Sydamerika, med undantag från Brasilien som blev portugisiskt. Francisco Pizarro, som erövrade inkariket, var en av de mest kända conquistadorerna.

När levde Inka folket?

Inkariket uppkom på 1200-talet i västra Sydamerika. Inkafolket var duktiga organisatörer och lyckades hålla ihop sitt rike tills spanjorerna erövrade det på 1500-talet.

När är det bäst att gå Inkaleden?

Bästa reseperiod Det är möjligt att vandra längs Inkaleden till Machu Picchu hela året förutom februari, men den bästa tiden för vandring är från maj till november. Under denna tid rekommenderar vi att du bokar minst 5–6 månader i förväg, eftersom tillstånden snabbt säljs slut.

Hur lång är vandringen till Machu Picchu?

Under fyra dagar vandrar vi den klassiska Inkaleden, den som leder fram till solporten och magiska Machu Picchu. Vandringen sker bitvis på hög höjd med högsta passet på 4200 möh. Den klassiska Inkaleden är 45 km lång och går genom varierad terräng från alpin tundra till lummig molnskog.