Hur går det för Bert Sundström?

Hur går det för Bert Sundström?

Enligt flera svenska och utländska medier blev Sundström knivskuren i buken och ryggen samt blev skallskadad i form av slag. Han räddades av soldater som sköt varningsskott. Den 9 februari fördes Sundström tillbaka till Sverige i ambulansflyg.

Vart tog Bert Sundström?

Bert Sundström har en lång och bred erfarenhet av utrikesjournalistik. Han har varit korrespondent i Moskva tidigare, 2002-2005. Innan dess var han korrespondent i Washington, 1996-1999. Sedan 2014 har Bert ägnat en stor del av sin tid åt Ukraina och Ryssland.

Var är Bert sunström?

Jag känner att jag är färdig med Moskva. Fem år i Moskva är lång tid för en korrespondent, vars stationering brukar pågå i tre. Bert Sundström är 63 år idag. SVT har beslutat att han ”någon gång under hösten” ska lämna Moskva till en efterträdare.

Var är Samir Abu Eid?

År 2021 utsågs Samir Abu Eid återigen till SVT:s Mellanösternkorrespondent. Den 15 augusti 2021 var han på plats i Kabul i Afghanistan och bevittnade Talibanernas maktövertagande. Under hösten 2021 gjorde han flera reportageresor till Afghanistan.

Har Bert Sundström barn?

Ålder: 63 år. Familj: Hustrun, Irina, 59, och en 23-årig dotter. Bor: I Moskva och Stockholm.

Vem är Elin Jönsson gift med?

Hon regisserade samma år tillsammans med Magnus Gertten dokumentärfilmen Long Distance Love om en kirgizisk gästarbetare i Moskva. Hon har även ingående följt krigen i Tjetjenien och deras återverkningar på Ryssland. Hon gifte sig 2000 med Mats Nileskär, men paret skilde sig några år senare.

Vem är Bert Sundströms fru?

Irina Sundström vet ännu inte när hon kommer få träffa sin man.

Har Bert Sundström lämnat Kiev?

SVT:s korrespondent Bert Sundström har lämnat Ukraina efter över två veckors rapportering. – Det känns inte något vidare bra. Samtidigt har jag en familj att tänka på, säger han i Aktuellt. Det var med blandade känslor som han lämnade det invaderade landet, där han rapporterat till ljudet av strider.

Vilka språk pratar Samir Abu Eid?

Samir Abu Eid har själv palestinsk bakgrund och talar arabiska. Det underlättar arbetet. – Kunskapen om språket, kulturen och religionen är viktig för att kunna ta de enskilda människornas perspektiv, säger han. Att priset kommer just från Advokatsamfundet gör Samir Abu Eid extra glad.

Vart bor Samir Abu Eid?

Samir Husein Abu Eid bor i en bostadsrätt i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm med telefonnummer 08-20 71 90 . Han bor tillsammans med bland annat Hanan Abu Eid. Hans födelsedag är den 29 juli. Hans bostadsrätt är värderad till ca 8 190 000 kr.