Hur gammal är Lotta Ramel?

Vilka sjöng med Povel Ramel?

Ni får möta solosånger Povel Ramel skrev dels för sina primadonnor Monica Zetterlund, Brita Borg och Wenche Myhre, dels till sig själv eller parhästen Martin Ljung. Även de stora duetterna finns representerade – vackra, finurliga, lekfulla och mångbottnade.

Hur tog Ted sitt liv?

Ted Gärdestad tog sitt liv, 41 år gammal, genom att hoppa ner på spåret framför ett passerande tåg vid Häggviks station i Sollentuna den 22 juni 1997. Begravningsceremonin förrättades av nära vännen Per Ragnar.

Vem ropade Ramel hej till?

Denna parodiska julvisa sjöngs av Povel i FFFF, “Julflugor”, 26/12 1946. en tid som alla har så kär, plingelingeling hej, plingelingeling hej, julen den är här.

Var spelades Funny Boy?

Funny Boy spelades på Knäppupps hemmascen Idéonteatern vid Brunkebergstorg i Stockholm 6 december 1958–15 april 1959 och gick därefter ut på tältturné över hela Sverige den 9 maj–25 september 1959.

Var är Povel Ramel begravd?

Storlek på förhandsvisningen: 450 × 600 pixlar….Sammanfattning.

BeskrivningSvenska: Povel Ramels grav på Lidingö kyrkogård English: Povel Ramel’s grave in Lidingö
SkapareRolle7c

Var Povel Ramel adlig?

Den svenske författaren, kompositören och revyartisten Povel Ramel kom med åren närmast att bli en institution i svenskt nöjesliv. Han föddes i Stockholm i en familj med adliga anor – släkten Ramel återfinns i adelskalendern och själv kunde han tituleras friherre eller baron.

Var bodde Povel Ramel på Lidingö?

Villa Ramel på Oskarsstigen på Lidingö lades ut på marknaden i våras. Begärt pris var då 19,95 miljoner kronor. Men de pengarna var ingen beredd att slanta upp för villan som är byggd 1972 och knappt renoverad sedan dess. Priset sänktes till 18 miljoner innan fastigheten plockades bort från marknaden i slutet av maj.

När blev Ted sjuk?

Ted Gärdestads exfru Lotta berättar sanningen – över 23 år efter självmordet. Ted Gärdestad är en av Sveriges mest älskade artister. Den 22 juni 1997 tog han farväl av det här livet. Nu berättar artistens exfru Lotta Ramel om sin tid med Ted – och hur han mådde då.

Var Brita Borg?

Sångare, skådespelare, revyartist. Brita Borg var från mitten av 1940-talet och flera årtionden framåt en av landets mest populära sångerskor, revy- och teaterartister. Brita Borg föddes i Stockholm 1926. Hon var yngst i en syskonskara på nio där fyra var flickor.

Var bodde Martin Ljung?

Martin Ljung föddes den 15 augusti 1917 på Notviken i Luleå. Han började sin yrkesbana som så kallad smedhalva hos SJ och tog teaterlektioner på fritiden tills han i slutet av 1940-talet bosatte sig i Stockholm där han träffade Povel Ramel.

Vad hette povels Tältturne?

Tältturné 25.6 1968 – 27.9 1968 med den revymusikal som gick på Idéon 10.4 1968 – 1/6 1968, och som då hette “De sista entusiasterna”.

Hur många låtar skrev Povel Ramel?

Bortåt tusen låtar har Povel komponerat och/eller skrivit text till. Naturbarn, Sorglösa brunn, The Gräsänkling Blues, Ta av dej skorna och många andra nummer är välkända och tillhör den svenska kulturskatten.

Vad heter Povel Ramels pris?

När Povel fyllde 60 år instiftades en musikalisk fond som skulle ligga till grund för ett årligt stipendium. Det resulterade i Karamelodiktstipendiet som delades ut första gången 1983. Det ges en förnyare av det svenska språket eller för framstående gärningar inom musiken.

Vilken låt framförde Povel Ramel och Wenche Myhre 1974?

Povel Ramel-sällskapet. Åter huvudsida Sångtexter: HÄR! Visan sjöngs av Wenche Myhre i “Andra varvet runt” (“PoW Show II”), 1974.

Vad betyder Povel?

Povel är ett mansnamn, en svensk form av det latinska namnet Paulus som kommer från det grekiska namnet Paulos, som betyder djuret. Vanligare svenska namnformer är Paul eller Pål.

Är ätten Ramel?

Ramel är en uradlig släkt från Pommern som i Sverige har friherrlig värdighet. Ätten introducerades på Riddarhuset 1664 och blev friherrlig 1770.

Vad heter låten som Povel låg på Svensktoppen med våren 1966?

Povel Ramel toppade Svensktoppen med Ta av dig skorna. Här redovisar Jörgen Cederberg listan från 24 april 1966 och Povel låg etta veckan före, men ligger han kvar i topp? Den här sändningen med Jörgen Cederberg var en av hans sista i denna roll.

Vem spelar och sjunger Ta av dig skorna?

Musik: Povel Ramel. Detta var titelmelodin i revyn “Ta av dej skorna”, 1965-66. Den framfördes på scenen av stora delar av ensemblen (Mari Ade, Birgitta Andersson, Ulf Andrée, Stig Grybe, Martin Ljung, Sune Mangs, Marianne Mopaupt m. fl.).

Vilken insekt sjöng Povel Ramel om?

Är det inte kompisarna så är det getingar och humlor och bin och faen och hans mormor överallt. BZZZZZZ! Den saken är klar, att det finns alltför mycket insekter.

Vad gör Marc Zacharias idag?

Han blev ultraortodox jude, bytte namn till Moishe Zacharevsky och flyttade till Jerusalem där han skaffade fru och barn och försörjde sig genom att tillverka rituella bönekapslar. Idag har han dock återtagit sitt ursprungliga namn och bor ensam i en 34 kvadratmeter stor lägenhet på Stora Essingen i Stockholm.

Vad menas med att himlen är oskyldigt blå?

Himlen är oskyldigt blå, eller på engelska Blue Virgin Isles, är en visa skriven av Ted Gärdestad och Kenneth Gärdestad. Den spelades ursprungligen in med text på engelska och fanns med på Ted Gärdestads album “Blue Virgin Isles” från 1978. och som B-sida till singeln ”Satellit” 1979.