Hur är Kista som område?

Hur är Kista som område?

Kista är ett av landets och regionens mest betydelsefulla arbetsplatsområden och området behöver kompletteras med fler bostäder. Idag finns pågående planer för nära 7 500 nya bostäder samt nya skolor, förskolor och parker. Utöver det finns möjlighet till ytterligare cirka 12 000 bostäder.

Vad är Kista för kommun?

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning – Stockholms stad.

Hur många människor bor i Kista?

Demografi, boendeformer, arbetsplatser m.m. Rinkeby-Kista är det nordligaste av Stockholms stadsdelsområden och har ca 49 000 invånare. Området består av stadsdelarna Akalla (ca 8 700 invånare), Husby (ca 12 000 invånare), Kista (ca 12 700 invånare) och Rinkeby (ca 16 000 invånare).

Vad kan man göra i Kista?

Fem saker att göra i Kista

 • Besöka Kista Galleria. Den relativt nyligen tillbyggda gallerian är en av Stockholmsområdets största. …
 • Gå på mässa. Kistamässan arrangerar många olika mässor varje år. …
 • Testa Sveriges snabbaste hissar. …
 • Se speciell arkitektur. …
 • Gå på världsmusikfestival.

Är det farligt att bo i Kista?

Kista Galleria är ett bra köpcentrum, så länge du inte har problem med invandrare. Det är ofta fullt med folk där och dom flesta är ifrån dom närliggande förorterna i västerort.

Är det bra att bo i Kista?

– Det är ett expansivt område med mycket bra allmänna kommunikationer samt närhet till både Arlanda och Bromma, samt brett utbud av service och restauranger i Kista Galleria. – Lägg därtill prisvärda lokaler i olika prisklasser med bra möjlighet till expansion i senare skede utan dyra flyttkostnader.

Hur mycket kostar en Kista?

Pris. Priset på en normalstor kista brukar ligga mellan 6 000 – 10 000 kr. Priset på en normalstor kista brukar ligga mellan 6 000 – 10 000 kr. Man kan dock hitta enklare kistor för från ca 3 000 kr.

Hur många invandrare bor i Kista?

Stadsdelen hade 13 069 invånare år 2017 och andelen personer som är utrikes födda är cirka 51,4 procent respektive 71,3 procent med utländsk bakgrund.

Varför heter det Kista?

Ortsnamnet är sammansatt av de fornsvenska orden ”kvi” som betyder kreatursfålla och ”sta” som betyder plats eller ställe. Kista Gård hette från början Norgården och tillhörde byn Ärvinge. När gården var som störst bestod den av 18 byggnader.

Vad har hänt i Kista?

Senaste om Kista

 • Minderårig pojke slagen och rånad på elsparkcykel. …
 • Minst 50-tal personer omhändertagna i Husby. …
 • Bil körde in i Kista galleria – fick inte med sig något stöldgods. …
 • Bilar har kört in i snabbmatsrestaurang. …
 • Man skjuten av polis i Kista. …
 • Man skjuten av polis i Kista.

Hur många arbetar i Kista?

Det näst största företagsområdet är Kista med drygt 30 000 anställda fördelade på cirka 800 företag.

Hur mycket kostar parkering i Kista Galleria?

Fri parkering 2 timmar per dag! Hos oss parkerar du 2 timmar gratis per dag. Därefter kostar det 25 kr per påbörjad halvtimme. Maxtaxa 400kr/dygn.

Får man ha hund i Kista Galleria?

Kista Galleria är så hundvänligt att många affärer där inne också tillåter hundar i butikerna. Och de som inte tillåter hundar har ofta en skylt som informerar om att hundar inte får komma in. Det gör det lättare när man shoppar med sin fyrbenta kompis.

Vill inte bo kvar i Sverige?

Om du befinner dig i Sverige utan giltigt uppehållstillstånd kan du i vissa fall få ett uppehållstillstånd på grund av att du vill bo med någon i Sverige utan att behöva lämna landet. En graviditet eller ett gemensamt barn innebär inte automatiskt att du kan få uppehållstillstånd i Sverige utan att behöva lämna landet.

Vilken Förort är farligast?

Särskilt utsatta områden: Rinkeby/Tensta, Stockholm. Husby, Stockholm. Hallunda/Norsborg, Botkyrka. Fittja, Botkyrka.

Vilken är Sveriges bästa stad att bo i?

Lund är Sveriges tryggaste och miljöbästa kommun att leva och bo i. Det visar nyhetsmagasinet Fokus årliga rankning av levnadsvillkoren i Sveriges 290 kommuner. Tidningen Fokus har de senaste 15 åren rankat de svenska kommunerna inom en rad olika områden.

Hur är det att bo i Stureby?

Stureby är en villaidyll i södra Stockholm. Området består till större del av villabebyggelse från 1920- till 1950-tal med prunkande trädgårdar och flerfamiljshus från 1930-, 1940- och 1950-tal. Närheten till stan och områdets lugna karaktär gör det till ett eftertraktat område att bo i.

Hur är det att bo i orten?

-Jag blev överlycklig av att flytta. I orten blev jag djupt deprimerad. Jag ville bara bort, bort, bort. Det gick så långt att jag började känna mig trött på allt som hade med orten att göra Lidl, centrum, Gott Gott-grillen allt som jag associerade till orten fick mig att må dåligt.

Är det farligt i Akalla?

Det kommer också både borras och sprängas för tunnelbanan i Akalla framöver, något som både kan orsaka buller och damm och känns på lukten. Inget av detta är farligt men kan upplevas som störande för den som bor eller vistas nära arbetsplatsen.

Är kroppen i kistan vid begravning?

Kroppen skall sedan transporteras från bårhuset i kista till bisättningslokal, där kroppen görs i ordning inför begravningen. Efter att begravningsceremonin har genomförts skall den avlidne gravsättas. Då sker transporter till krematorium eller jordgrav.

Måste man begravas i en kista?

Enligt lag måste du alltid ha en kista Enligt begravningslagen måste alltid den avlidna ligga i en kista vid kremering på grund av arbetsmiljömässiga och etiska skäl. Detta gäller oavsett om gravsättningen ska ske i form av en jordbegravning eller om den avlidna ska kremeras.

Får man lägga saker i kistan?

Det vanligaste är att lägga ner enklare föremål i kistan såsom fotografier, blommor, brev, smycken, en favoritägodel och liknande. Det finns inga lagar eller regler som bestämmer vad som får följa med i kistan, men det är inte lämpligt att lägga ner explosiva föremål.

Vilka är de största invandrargrupperna i Sverige?

Det vanligaste födelselandet för utrikes födda är Syrien, därefter kommer Irak. Finland var under många år det vanligaste födelselandet för utrikes födda, men är idag det tredje vanligaste landet, följt av Polen och Iran.

Hur många somalier bor i Rinkeby?

Omkring 1 000 somalier, anhöriga till familjer som redan bor i Rinkeby, beräknar stadsdelsförvaltningen ska komma till Rinkeby med start i höst. Stadsdelen har beredskap för att kunna ta emot de nyanlända.

Vad betyder ordet Rinkeby?

Namnet Rinkeby hittar vi första gången 1347. Ordet “rinker” betydde “krigare” i äldre svenska. Innan dagens Rinkeby byggdes på 1960-talet gjorde arkeologer utgrävningar i området.

Var köper man Kista?

Kista beställer du när du planerar och bokar begravningen med vårt planeringsverktyg. Du kan givetvis också kontakta kundtjänst för frågor och beställning av kista. En kremationskista ingår i paketet direktkremation.

Vad är Kista känt för?

Kista är känt som Sveriges IT-centrum. Här ligger väldigt många företag som sysslar med elektronik och data. Ibland kallas Kista för Sveriges Silicon Valley, efter platsen i Kalifornien där flera stora IT-företag också finns på samma plats.

Vad letar helikoptern efter?

Helikopter används för räddningsverksamhet eller när grova brott har begåtts, t. ex. för att följa gärningsmännens flyktväg efter ett väpnat rån. De används också för att exempelvis undsätta nödställda fjällvandrare eller för att övervaka demonstrationer.

Vad kan man ringa 114 14 för?

114 14 – polisens telefonnummer Ring 114 14 för alla ärenden som inte handlar om pågående eller nyligen inträffade brott och händelser. Det är öppet dygnet runt, alla dagar under året. De som svarar pratar svenska och engelska.

Kan man ringa polisen och fråga?

Telefonnumret till polisen i icke akuta ärenden är 114 14. Icke akuta ärenden kan till exempel vara anmälan eller tips om ej pågående brott, upplysningar om passfrågor, tillståndsfrågor, adresser och öppettider eller för att komma i kontakt med växeln eller en person som arbetar inom polisen.

Vilka företag finns i Kista?

De största företagen i Kista (efter antalet anställda 2017):

 • Ericsson AB (9 820)
 • Tele2 Sverige AB (1890)
 • IBM Svenska AB (1 410)
 • CGI Sverige AB (1 110)
 • Stockholms stad (650)
 • Atea Sverige AB (640)
 • Coor Service Management AB (440)
 • Totalförsvarets Forskningsinstitut, FOI (410)

Vad är innanför tullarna?

Begreppet Staden inom tullarna brukar då avse tullarna som de låg i slutet av denna period. Till stadsdelarna inom tullarna brukar räknas Gamla stan, Kungsholmen, Långholmen, Norrmalm, Riddarholmen, Skeppsholmen, Södermalm, Vasastaden, Östermalm samt Djurgårdsstaden på Djurgården.

Vilka områden är bra i Stockholm?

Färgsprakande storstadsliv, grönskande parker och härliga kulturupplevelser

 • Norrmalm.
 • Vasastaden.
 • Östermalm.
 • Vasastan.
 • Norra Djurgården.
 • Djurgården.
 • Gamla Stan.
 • Sundbyberg.

Hur betalar man på Parkman?

Enkel betalning

 1. Betala i betalautomat. Slå in ditt registreringsnummer i betalautomaten innan du lämnar parkeringen och följ instruktionerna för betalning.
 2. Automatisk betalning via Autopay.io. …
 3. Betala inom 48 timmar. …
 4. Betala med app. …
 5. Faktura.

Vad kostar det att parkera på kongahälla?

Svar: Måndag – söndag: 3 timmar fri parkering per dag. Därefter 15 kr per påbörjad halvtimme. Maxpris per dag: 150 kr.

Vad är Autopay io?

c) Autopay är ett system för sömlös parkering där parkeringstjänster registreras och debiteras automatiskt. I detta Avtal benämns Autopay som Tjänsten. d) “Operatörer” avser enskilda operatörer av parkeringsplatser där Tjänsten tillhandahålls. De enskilda Operatörernas priser och villkor är tillämpliga på Tjänsten.

Får hundar följa med på Rusta?

Enligt hygienlagstiftningen får inte tamdjur vistas där livsmedel bereds, hanteras eller lagras om det finns risk för att livsmedel smittas eller smutsas ned. Det är butiksägaren som avgör om det är risk för att livsmedel smittas eller smutsas ner och de kan av just den anledningen neka någon att ta med sig hunden.

Får man ha hund på Lidl?

Hej Kristoffer, Enligt hygienlagstiftningen får inte tamdjur vistas där livsmedel bereds, hanteras eller lagras.

Får man ha hund inne i Mall of Scandinavia?

Samma sak gäller i Mall of Scandinavia. Bromma Blocks, NK, Gallerian, Kista galleria och Åhlénshusen är däremot exempel på centrum som släpper in fyrbenta sällskap. – I Västermalmsgallerian är det urtrevligt – där känner man sig jättevälkommen. Det är så ologiskt att Solna gör tvärtom.

Kan man få egen lägenhet av soc?

Ibland kan soc hitta andra lösningar för dig som är över 18 år och inte kan bo kvar hemma. Till exempel att du får bo i en jourlägenhet, på hotell eller vandrarhem. Ibland kan de hjälpa till så du får en egen lägenhet där du kan bo en längre tid.

Vad krävs för att få lägenhet av soc?

Ingen allmän rätt att få en bostad via socialtjänsten Det finns inga bestämmelser i SoL som ger bostadslösa en allmän rätt till att få en bostad av socialtjänsten. För att få rätt till bistånd krävs enligt SoL att den sökande inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt.

Vilket land är bäst att flytta till som svensk?

USA ligger på första plats, Storbritannien på andra, Spanien på tredje och Norge på fjärde plats. Thailand kommer som nummer sju.

Vilken är den mest kriminella staden i Sverige?

Regionala variationer

 • Brottsligheten varierar med befolkningstäthet och är särskilt koncentrerad till landets större städer.
 • I storstadskommunerna Stockholm, Malmö och Göteborg anmäls ett stort antal brott per 100 000 invånare.

Vilka är Sveriges no go zoner?

Hela listan

 • Bergsjön, Göteborg.
 • Husby, Stockholm.
 • Rinkeby/Tensta, Stockholm.
 • Skäggetorp, Linköping.
 • Södra Sofielund (Seved), Malmö
 • Alby, Botkyrka.
 • Biskopsgården, Göteborg.
 • Fittja, Botkyrka.

Vart i Sverige är det minst kriminalitet?

Jämförelsen bygger på en sammanvägning av antalet personskador, bränder i byggnader, anmälda våldsbrott och anmälda stöld- och tillgreppsbrott. Efter Hammarö, grannkommun till Karlstad, toppas listan av Vaxholm, Öckerö, Lomma och Knivsta.

Vilken kommun är fattigast i Sverige?

Laxå är Sveriges fattigaste kommun med ett eget kapital som ligger under noll. Förra året var Skellefteå den rikaste kommunen, med ett eget kapital på över 100 000 kronor per invånare.

Vad är Sveriges vackraste?

I rapporten Samhällsbarometern 2020 har Sveriges invånare fått sätta betyg på hur vacker de tycker att sin stad är. Resultatet visar att ”Sundets pärla”, även känt som Helsingborg, är Sveriges vackraste stad, tätt följt av huvudstaden Stockholm.

Var i Sverige är det lugnast att bo?

Listan nedan visar Sveriges farligaste platser. I topp ligger statsdelen Norrmalm i Stockholm. Lugnast är det i Robertsfors kommun. I faktarutan upp till vänster står hur Hem & Hyra har gjort undersökningen.

Är Årsta ett bra område att bo i?

Årsta är en stadsdel som ligger precis söder om Södermalm. Alltså väldigt nära innerstaden. Årsta har under de senaste åren vuxit en hel del och är ett trevligt alternativ att titta på. Årsta har blivit populärt bland unga barnfamiljer på senare år men passar lika bra även för äldre personer.

Är Svedmyra ett bra område?

Svedmyra är en mysig och trivsam stadsdel i södra Stockholm. Ett lugnt område till stor del bestående av villabebyggelse men också flerbostadshus från 1940-50-tal kring t.

Är Johanneshov ett bra område?

Johanneshov – Aldrig varit med om folk som blivit av så ofta med sina hojar som där, jobbar i området (samt flera arbetskamrater bor här) och vi har inbrott i bilarna varannan vecka på parkeringen… Det är nära till stan för pundarna och lagom centralt, tyvärr, för området i sig är kanon!

Hur mycket kostar en kista?

Pris. Priset på en normalstor kista brukar ligga mellan 6 000 – 10 000 kr. Priset på en normalstor kista brukar ligga mellan 6 000 – 10 000 kr. Man kan dock hitta enklare kistor för från ca 3 000 kr.

Vad har hänt i Kista?

Senaste om Kista

 • Minderårig pojke slagen och rånad på elsparkcykel. …
 • Minst 50-tal personer omhändertagna i Husby. …
 • Bil körde in i Kista galleria – fick inte med sig något stöldgods. …
 • Bilar har kört in i snabbmatsrestaurang. …
 • Man skjuten av polis i Kista. …
 • Man skjuten av polis i Kista.

Varför heter det kista?

Ortsnamnet är sammansatt av de fornsvenska orden ”kvi” som betyder kreatursfålla och ”sta” som betyder plats eller ställe. Kista Gård hette från början Norgården och tillhörde byn Ärvinge. När gården var som störst bestod den av 18 byggnader.

Vad är Kista känt för?

Kista är känt som Sveriges IT-centrum. Här ligger väldigt många företag som sysslar med elektronik och data. Ibland kallas Kista för Sveriges Silicon Valley, efter platsen i Kalifornien där flera stora IT-företag också finns på samma plats.