Hur är drottning Margrethe släkt med var kung?

Hur är drottning Margrethe släkt med var kung?

Hennes far var äldste son till kung Kristian X och drottning Alexandrine, medan hennes mor var enda dotter till kronprins Gustaf Adolf av Sverige (den senare blev 1950 kung Gustaf VI Adolf) och hans första framlidna hustru kronprinsessan Margareta.

Vilka cigaretter röker drottning Margrethe?

Men 81-åriga drottning Margrethe bolmar vidare – och uppges snitta på närmare två paket om dagen. Och det är inga light-cigaretter som hon röker direkt: För drottningen duger bara de grekiska cigaretterna av märket Karelia, som innehåller så mycket tjära att de varken får säljas i Danmark eller Sverige.

Vem bor i Amalienborg?

Amalienborg Slot består av fyra nästan identiska palats byggda runt en åttkantig slottsplats med den kända ryttarstatyn av Frederik V i mitten. Här bor en stor del av den danska kungafamiljen och när drottningen är hemma är flaggan hissad! Välkommen hem till drottningen!

Hur gammal är den danska drottningen?

Publicerad 14.01.2022 09:00. En stilig monark blickar framåt. Den 14 januari har drottning Margrethe II varit regent över Danmark, Färöarna och Grönland i 50 år. Hon föddes 16 april för 82 år sedan på Amalienborgs slott i Köpenhamn och döptes till Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid.

Hur är svenska kungen släkt med Elisabeth?

– Kungens farmor, kronprinsessan Margareta, var barnbarn till drottning Victoria av Storbritannien. Kungens mammas farfar var prins Leopold, som var son till drottning Victoria, så det finns släktskap både på mödernet och fädernet, säger Johan Tegel, Kungahusets informationssekreterare.

Hur är svenska kungen släkt med Queen Elizabeth?

Hon var kung Carl Gustafs farmors farmor (och hans morfars farmor också för den delen!). Och det är hennes smarta äktenskapspolitik som ligger bakom att kungen är brylling med drottning Elizabeth. Och att hans mamma och pappa prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla både var sysslingar och bryllingar med varandra.