Hur är det att bo i Skogås?

Hur är det att bo i Skogås?

Den västra delen med loftgångar och höghus byggdes i början av 60-talet. – Skogås är ett bra område, man umgås med varandra oavsett sida. Men västra Skogås har fått ett dåligt rykte, säger kompisen Yousri Mathlouthi.

Vad har hänt i Skogås idag?

Skottskadad man hittad i lägenhet En man har blivit skjuten i Skogås. Mannen misstänks blivit skjuten utomhus – men hittades i en lägenhet.

Vilket landskap ligger Skogås i?

Kommunen gränsar i norr helt till Stockholms kommun och större delen av bebyggelsen ingår i tätorten Stockholm. Kommunen i länet….Kommundelar.

KommundelYta (km²)Invånare (2019)
Skogås3,712 581
Snättringe4,18 902
Stuvsta5,69 537
Trångsund5,69 114

I vilken kommun ligger Trångsund?

Trångsund är en kommundel av Huddinge kommun i Stockholms län vars bebyggelse till större delen ingår i Stockholms tätort. Trångsund har en area av 5,57 km² med 9 223 invånare (2021) varav 22 procent med utländsk bakgrund.

Är Skogås farligt?

– Inga områden är farliga. Brottsligheten är osynlig för de flesta, men den kan ändå ha en stark påverkan på den upplevda tryggheten i området. I Vårby uppger till exempel 22 procent av invånarna att de är rädda för en eller flera personer i området, enligt kommunens trygghetsundersökning.

Vad kan man göra i Skogås?

Det väsentliga i Skogås

 • Spela Paintball. Spelhallar och nöjesplatser.
 • Laserdome Farsta. Lekplatser, Spelhallar och nöjesplatser.
 • Söderby gravfält. Slagfält, Kyrkogårdar.
 • Port 73. Gallerior.
 • Trip And Wiser. Idrottsläger och -kliniker, Uthyrning av utrustning.
 • Stockholm Outdoor Private Tours. …
 • Kaatach. …
 • Tyresta Nationalpark.

Vad letar helikoptern efter?

Helikopter används för räddningsverksamhet eller när grova brott har begåtts, t. ex. för att följa gärningsmännens flyktväg efter ett väpnat rån. De används också för att exempelvis undsätta nödställda fjällvandrare eller för att övervaka demonstrationer.

Kan man ringa polisen och fråga?

Telefonnumret till polisen i icke akuta ärenden är 114 14. Icke akuta ärenden kan till exempel vara anmälan eller tips om ej pågående brott, upplysningar om passfrågor, tillståndsfrågor, adresser och öppettider eller för att komma i kontakt med växeln eller en person som arbetar inom polisen.

Vilka butiker finns i Skogås centrum?

Butiker

 • Alla.
 • Apotek & Hälsa.
 • Service.
 • Deli & livs.
 • Frisör & skönhet.
 • Klockor & smycken.
 • Caféer & Restauranger.
 • Kläder & Mode.

Vilka bor i Huddinge?

År 2020 ökade antalet invånare i Huddinge med 386 personer, från 112 848 till 113 234. Det föddes 1 240 barn och det dog 685 personer. Antalet personer som flyttade till Huddinge var 12 393 personer och antalet som flyttade från Huddinge var 12 656 personer.

Vad heter Solna?

Namnet. Namnet Solna är tidigast belagt 1305 som Solnö. Förledet är Soln, ‘sol’ vilket ger tolkningen ‘den solbelysta ön’. Efterledet har sitt ursprung i den tid då en del av dagens Solna var en stor ö som sträckte sig från nuvarande Bällstaviken och Råstasjön i väster till Stora Värtan i öster.

Vad är Huddinge känt för?

Man bor, på många sätt, på landet – men ändå i den absoluta pulsen i Sverige: Stockholm. Huddinge är känt för just detta. Man erbjuder sina invånare en trygghet och där framförallt barnen har all möjlighet i världen att lära sig saker i bra skolor, vara i naturen och göra allt som hör barndomen till.

Vem äger trångsunds gård?

Trångsunds herrgård är alltsedan 1936 i familjen Dinkelspiels ägo och det är Ulf Dinkelspiels barndomshem.

Hur är det att bo i Trångsund?

I kommunens senaste trygghetsundersökning svarade 73 procent ja på frågan om de någon gång känt sig otrygga i Trångsund det senaste året. Enligt polisen har dock kriminaliteten i området inte ökat generellt. – Brottsligheten har inte ökat dramatiskt på senaste tiden eller under senaste åren.

Vad har hänt i Trångsund?

Taxichaufför vägrade köra – blev misshandlad av kunder. En taxiförare har blivit misshandlad av kunder i Trångsund efter att ha sagt nej till att köra med fem personer i bilen.

Vilken är den farligaste staden i Sverige?

I storstadskommunerna Stockholm, Malmö och Göteborg anmäls ett stort antal brott per 100 000 invånare. En förklaring till det är den höga genomströmningen av människor som inte är bofasta i kommunen.

Vad är Sveriges farligaste ort?

Det handlar om Grantorp/Visättra i Flemingsberg i Huddinge kommun och Fisksätra i Nacka, som nu bedöms som utsatta områden. Samt Valsta i Sigtuna som nu bedöms som ett riskområde. Samtidigt har utvecklingen varit positiv i två områden, som nu lämnar listan. Rannebergen i Göteborg och Klockaretorpet i Norrköping.

Vilket område är farligast i Stockholm?

Enligt radion är det Grantorp/Visättra i Flemingsberg i Huddinge kommun och Fisksätra i Nacka som nu bedöms som utsatta områden, samt Valsta i Sigtuna som bedöms som ett riskområde. Samtliga ligger i Stockholms län.

Vad kan man göra för dagsutflykter?

Utflykter runt Stockholm – 12 tips

 • Saltsjöbadens friluftsbad. I Nacka ligger Saltsjöbaden, där det finns två kallbadhus från början av 1900-talet som används flitigt av badsugna besökare. …
 • Tyresta nationalpark. …
 • Häringe slott. …
 • Fjäderholmarna. …
 • Sigtuna. …
 • Stendörrens naturreservat. …
 • Artipelag. …
 • Trosa.

Är Skogås Söderort?

Skogås ligger i Huddinges nordöstra del och gränsar i norr och väster till Trångsund och i öster till sjön Drevviken, där vissa delar av vattenområdet ingår. I söder ansluter kommundelen till Sjödalen-Fullersta.

Hur många polis helikoptrar finns det i Sverige?

Polisens sju helikoptrar är stationerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund och Boden, och kan därmed användas för uppdrag över hela Sverige. De flesta uppdragen rör räddningsverksamhet eller grova brott där polisen vill: Färdas snabbt. Få överblick över stora områden.

Varför hovrar helikoptern?

En helikopter är en luftfarkost som flyger med hjälp av en eller flera horisontella motordrivna rotorer. En rotor kan liknas vid två eller flera roterande vingar och det är denna konstruktion som ger helikoptern dess mest unika flygegenskap: hovring, det vill säga förmågan att stå stilla i luften.

Vad är det för helikopter om den är röd?

När ambulanshelikoptern har röd nivå innebär det att helikoptern är avställd på grund av tekniska skäl eller väderförhållanden som innebär att man inte kan flyga.

Är man skyldig att svara polisen?

Du har rätt att inte yttra dig vid ett polisförhör, du behöver alltså inte svara på några frågor överhuvudtaget. Du behöver inte heller för polisen förklara varför du inte vill svara på några frågor. Det är din rättighet enligt lagen och polisen ska upplysa dig om det innan de ställer någera frågor.

Får polisen titta i min telefon?

Polisen har rätt att kroppsvisitera någon för att söka efter kommunikationsutrustning i samband med ett förhör, men endast om ingen mindre ingripande metod fungerar. Polisen måste då beakta samma regler som även annars gäller vid kroppsvisitation.

Får polisen öppna telefon?

Får polisen ta telefonen? Innan jag besvarar din fråga om polisen får tvinga dig att låsa upp din telefon kan jag först konstatera att polisen har rätt att ta telefonen i vissa situationer. Polisen får nämligen beslagta ett föremål som bland annat skäligen kan antas vara av betydelse för en utredning (27:1 RB).

Är shopping bra?

Här är den perfekta ursäkten för kvinnor som hellre tar en tur på stan än en sväng till gymmet. En ny studie visar nämligen att den genomsnittliga kvinnan bränner upp till 48 000 kalorier varje år genom att shoppa!

När stänger Länna?

Sport & Fritid

XXL Sport & Vildmark Telefon: 010-455 99 40 http://www.xxl.seVardagar: 10:00 – 20:00 Lördag: 10:00 – 18:00 Söndag: 10:00 – 17:00
Stadium Outlet Telefon: 010-452 83 07 http://www.stadium.seVardagar: 10:00 – 19:00 Lördag: 10:00 – 17:00 Söndag: 11:00 – 17:00

Vart kan man shoppa i Paris?

Galeries Lafayette och Printemps är några av Paris mest berömda varuhus. Dessutom finns det flera marknader, matmarknader och vintagebutiker att utforska.

Är det farligt i Huddinge?

I Huddinge är det Skogås och Vårby som står med på listan. De klassas som utsatta, den lägre graden i skalan. De närmaste särskilt utsatta områdena ligger i norra Botkyrka. Konkret innebär det att norra Botkyrka får mer polisiära resurser.

Var är bäst att bo i Huddinge?

Allra bäst trivs man i Snättringe. Här svarade 100 procent att de trivs ganska eller mycket bra. – Det är radhus och småhus och förskolor överallt. Man kan enkelt promenera till Huddinge centrum.

Är Huddinge tryggt?

Du som bor, arbetar eller vistas i Huddinge ska känna dig trygg och säker. Därför är arbetet med trygghets- och säkerhetsfrågor en av kommunens viktigaste uppgifter. Huddinge kommun samverkar med resten av samhället för att minska risken för brott, olyckor och kriser.

Vem bor i Solna?

Solna stad ligger i Stockholms län och har 84 187 invånare. Antalet invånare i kommunen är det 27:e högsta i landet.

Är Solna tryggt?

Den gemensamma lägesbilden visar att Solna i allmänhet är en trygg stad, men att vissa områden i staden upplevs som otrygga eller är utsatta för upprepad brottslighet.

Är det bra att bo i Solna?

Enligt flera mätningar är Solna i en rad olika avseenden Sveriges bästa kommun att bo och leva i. Dessutom har staden en väldigt låg kommunalskatt. Solna rankas som etta i Fokus årliga jämförelse av Sveriges kommuner: Bäst att leva 2019.

Hur många invandrare bor i Huddinge?

Huddinge kommun hade 105 311 invånare år 2015, av dem var 29 543 personer utrikesfödda.

Vilka områden i Huddinge är bra?

Huge i Huddinge

 • Centrala Huddinge. Sjödalen-Fullersta är Huddinges centrala kommundel med drygt 24 000 invånare. …
 • Vårby. Vårby ligger naturskönt vid Mälaren, i den nordvästra delen av Huddinge kommun. …
 • Stuvsta. I Stuvsta finns mest lummiga villakvarter, men också en del flerbostadshus. …
 • Skogås. …
 • Flemingsberg. …
 • Trångsund. …
 • Visättra.

Vem äger hökarängens gård?

I samband med laga skiftet 1874 blev gården friköpt från Farsta och den 14 mars 1874 tillträdde Per-Olof Holmgren och hans hustru Johanna Charlotta Andersson som ägare av Hökarängen.

Vem äger Länna gård?

förråd. Från 1965 har familjen Jansson på Marma gård arrenderat Länna gårds jordbruksmark men haft djuren uppstallade på hemgården Marma som Page 16 16 även den ägs av Holmen AB.

Vad finns på en gård?

Ofta finns en ladugård och/eller ett stall för gårdens djur, en trösklada, där hö, halm och foder förvaras, och olika uthus. Innan vattentoaletter installerades fanns också ett utedass på gården, ibland inrymt i en del av ladugården.

Hur är det att bo i Olskroken?

Ju mer centralt desto attraktivare. Det gör Lunden, Olskroken och Bagaregården till områden som många vill bo i. Kvarterens charm är ännu en anledning. – I många av de populäraste områdena finns en själ som många människor tycker om, säger Maria Meyer Martins, vd på Boplats Göteborg.

Hur är det att bo i Alvik?

Alvik har i Stockholms stads översiktsplaner pekats ut som ett viktigt utvecklingsområde, med möjlighet att bygga fler bostäder. Det ligger nära innerstaden och är välförsett med kollektivtrafik.

Är det bra att bo i Knivsta?

Knivsta har en väl utbyggd kollektivtrafik, med snabba tåg- och bussförbindelser, som ger bra service till pendlare både till och från orten. Från Stockholm Central till Knivsta tar det ca 30 minuter, från Uppsala till Knivsta tar det ca 11 och från Arlanda bara 6 minuter.

Hur många poliser finns i Sverige?

Polismyndigheten var 35 723 anställda per den 30 juni 2022, varav: 22 382 poliser. 13 341 civilanställda, varav 12 312 har en tillsvidareanställning.

Vad som krävs för att bli polis?

Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning. Efter examen är du behörig att söka anställning som polis. Du kan studera vid fem orter i Sverige: i Umeå, Stockholm (Huddinge), Borås, Växjö och Malmö. Det går att läsa utbildningen på distans.

Var brinner det?

Brand

 • Polisen bistår räddningtjänsten vid en bilbrand i Ritorp. …
 • Polisen kontaktas angående att det eldats i ett matkällarförråd i ett flerfamiljshus i Krokom. …
 • 1 dag sedan · Stockholmsvägen, Norrköping.
 • Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus. …
 • Brand i lada i Ragunda kommun. …
 • Larm om brand i villa utanför Junsele.

Vad är den säkraste staden i Sverige?

Fokus årliga rankning av levnadsvillkoren i Sveriges 290 kommuner visar att Lund är bäst när det kommer till miljö- och trygghetsfrågor. Lund har ihärdigt arbetat mot att öka Lundabornas trygghet och växla upp ambitionerna i miljö- och klimatarbetet.

Vilken stad har mest kriminella?

Som nummer 1 hittar vi Caracas i Venezuela, där det 2016 begicks 130,35 mord per 100.000 invånare. En sinnessjuk siffra om man jämför med Stockholm, där vi ligger på 0,8 mord per 100.000 invånare.

Vilket är världens minst kriminella land?

1. Island | GPI-poäng: 1.078. s poäng Island Fortsätt vara stark. Island är och förblir det säkraste landet i Europa och till och med i världen för 12:e året i rad (sedan 2008).

Vem är Sveriges farligaste människa?

Om brotten och mannen som skakade Sverige. Han kallades för Sveriges farligaste brottsling. Under fyra decennier var Lars-Inge Svartenbrandt en av Sveriges mest omskrivna brottslingar. Han begick spektakulära rån, sköt med automatvapen mot poliser och rymde flera gånger från landets hårdaste fängelser.

Vilken är den farligaste staden i Europa?

Kiev, Ukrania Ukrainas huvudstad hamnar på förstaplatsen över de städer i Europa som är farligast att bo i. Det beror till stor del på den utbredda civila olydnaden bland invånarna och landets våldsamma konflikter med Ryssland.

Är Skogås farligt?

– Inga områden är farliga. Brottsligheten är osynlig för de flesta, men den kan ändå ha en stark påverkan på den upplevda tryggheten i området. I Vårby uppger till exempel 22 procent av invånarna att de är rädda för en eller flera personer i området, enligt kommunens trygghetsundersökning.

Vilket område i Paris ska man bo i?

Var du ska bo i Paris

 • Place de la Bastille.
 • Batignolles.
 • Saint-Martin-kanalen.
 • Le Marais.
 • Pigalle.
 • Montparnasse.
 • Oberkampf.
 • Palais-Royal.

Är Södertälje en bra stad att bo i?

I tidningen Fokus årliga granskning över vilken kommun det är bäst att bo i hamnar Södertälje i botten. I förra årets ranking hamnade Södertälje på 278:e plats i rankingen av landets 290 kommuner – i år faller kommunen ytterligare till plats 287.

Var i Sundbyberg ska man bo?

I stadsdelen Duvbo finns det också en mängd vackra, pittoreska och spektakulära hus att gå och titta på och drömma om. I Sundbyberg är det heller aldrig långt till naturen. I Ursvik finns det en skog med både elljusspår och längre motionsspår utan belysning. Det är bara ett par kilometer hit från stadskärnan.

Hur är det att bo i Alvik?

Alvik har i Stockholms stads översiktsplaner pekats ut som ett viktigt utvecklingsområde, med möjlighet att bygga fler bostäder. Det ligger nära innerstaden och är välförsett med kollektivtrafik.