Horizon Call of the Mountain får ny trailer medan Forbidden West får ny uppdatering av Game+

Gerillaspel var en framträdande plats under gårdagens State of Play, som börjar med debuttrailern för PS VR2 exklusiva Horizon Call of the Mountain. Spelet, som utvecklats tillsammans med den nyförvärvade Liverpool-studion Firesprite, kommer att innehålla en helt ny huvudperson som heter Ryas.

Horizons värld är spektakulär på nära håll. I Call of the Mountain kommer du att se det genom ögonen på Ryas, en före detta Shadow Carja Warrior som hoppas kunna lösa sig själv genom att undersöka ett allvarligt nytt hot mot Sundom. Han är en mästare på klättring och bågskytte, två färdigheter som är avgörande för att överleva när du kliver in i hans skor, bestiger farliga berg och tar ner mäktiga maskiner som Thunderjaw.

Under hela din resa kommer du att bemästra olika verktyg och vapen och använda världens många material för att skapa ytterligare utrustning, vilket utrustar dig för alla situationer. Men du kommer inte att göra det ensam. Längs vägen kommer du att möta nya och gamla Horizon-karaktärer, inklusive Aloy själv.

Vid sidan av spelets huvudhistoria kommer Call of the Mountain också att erbjuda en spännande, uppslukande River Ride-upplevelse. Sätt dig och njut av den underbara utsikten över Horizons värld, men se upp; vissa objudna maskiner kan försöka komma ombord! River Ride är det perfekta sättet för en spelare som använder PS VR2-headsetet att dela magin med PS VR2 med dina vänner och familj när de tittar på en ansluten skärm.

Guerrilla Games tillkännagav också tillgängligheten av en stor gratisuppdatering för Horizon Forbidden West, som lanserades i februari på PlayStation 4 och PlayStation 5.

Uppdatering 1.14 lägger till mycket efterfrågade funktioner som ett New Game+-läge, ett Ultra Hard svårighetsläge, möjligheten att ändra utseendet på spelarens utrustade outfit för att se ut som vilken annan ägd outfit som helst (i dagligt bruk kallad transmog) och att respektera skicklighetspoäng. Det är inte allt, eftersom utvecklarna hävdade att de har förbättrat sin implementering av TAA för att förbättra visuell trohet på PS5:s Performance Mode och PS4 Pro:s Rendering Mode.

Guerrilla sa också att de arbetar på en annan Horizon Forbidden West-patch som kommer att lägga till VRR-stöd och ett 40FPS-läge.