Har Antonio Lindbäck barn?

Har Antonio Lindbäck barn?

Rasister som gapat på honom har blivit utkastade från arenor och han har ibland fått poliseskort från tävlingar. Antonio är pappa till fem barn och jobbar på ett företag i Fagersta som sysslar med bland annat transporter och grävjobb, där han bland annat kör stora grävmaskiner.

Hur mycket tjänar Antonio Lindbäck?

Först på åttonde plats finns Antonio Lindbäck med ett poängsnitt på 1,966 poäng per heat och på 13:e Andreas Jonsson med ett snitt på1,930. Emil Sayfotdinov (Vetlanda) toppar listan med 2,417 poäng före polackerna Piotr Pawlicki (Piraterna) med2,268 och Bartosz Zmarzlik (Vetlanda) 2,160.

När kom Antonio Lindbäck till Sverige?

Men först tänker Antonio Lindbäck fortsätta skrälla i speedwayens VM-serie. Han är gatubarnet från Sao Paulo som kom till Sverige som treåring.

Vart kommer Antonio Lindbäck ifrån?

Antonio Lindbäck, född 5 maj 1985 i Rio de Janeiro i Brasilien, är en svensk speedwayförare.

Hur fort går det i speedway?

Hur snabbt kan man köra? Hur snabbt en speedwaycykel går beror helt på modell och märke. De flesta cyklarna kan komma upp i en hastighet mellan 100 och 150 km/h. Bara genom att höra dessa siffror drar många slutsatsen att sporten är livsfarlig.

Hur mycket tjänar man som speedway förare?

55 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet. Beloppet är uppräknat till en heltidslön utan rörliga ersättningar och bonusar.

Vad tjänar en speedway förare?

Speedway är en sport utan bromsar, inte minst när det gäller lönekarusellen. Medan flera klubbar släpar på växande skuldberg fortsätter förarna att kvittera ut direktörslöner. Lejonen betalar Nicki Pedersen 100 000 kronor – per match. Det betyder att dansken i år kan tjäna 2,2 miljoner.

Hur många hästkrafter har en speedwaycykel?

En speedwaycykel väger runt 77 kilo, har ungefär 80 hästkrafter och under ett heat varvar motorn ca 12 000 varv per minut. Motorerna drivs på metanol och smörjs med vegetabilisk olja – miljövänligt!

Hur många Rattfyllor har Antonio Lindbäck?

Antonio Lindbäck, 30, har åkt fast för rattfylla för tredje gången. Nu berättar speedwaystjärnan själv om händelsen. – Jag är mest förbannad på mig själv, säger han till Avesta Tidning. Natten mot måndag stoppades Antonio Lindbäck av polis i Krylbo.

Hur många heat är det i speedway?

En vanlig seriematch i elitserien består av 15 heat. Varje heat körs i fyra varv och har två förare från vardera lag. Hemmalaget kör i blå och röd huva och bortalaget kör i vit och gul huva. Vinnaren av heatet får 3p, tvåan 2p, trean 1p och den som kommer sist blir utan poäng.

Vilka motorer används i speedway?

Det finns egentligen bara två tillverkare av motorer, Tjeckiska Jawa och Italienska GM, som de flesta förarna nu kör på. Ingen broms, torrkoppling, ingen växellåda – fast utväxling används där drevstorleken varieras på motor och bakhjul beroende på banans längd och material.

Hur många gånger får man toppa i speedway?

En reserv får toppas bort mot en ordinarie förare mer än en gång, dock inte mot samma ordinarie förare. Numera har man med en åttondeförare, men som endast kan ersätta en reservförare. Från 2006 får man inte toppa i heat 11, det vill säga det andra renodlade reservheatet.

Vilket bränsle körs Speedwaymotorcyklar?

Speedway-motorcyklar behöver ett högoktanigt bränsle, därför körs de på ren metanol.

Hur lång är banan på speedway?

80cc banan Banlängd: 140 meter. Raksträcka: 26 meter. Kurvradie: 14 meter. Kurvbredd: 12,5 meter.

Hur många kör speedway i Sverige?

Elitserien i speedway

StaterSverige
Grundad1982
Antal klubbar9
Nedflyttning tillAllsvenskan
Regerande mästareEskilstuna Smederna (3)

Hur stort är speedway i Sverige?

Elitserien i Speedway är faktiskt Sveriges tredje största arenasport, med ett snitt på runt 3 000 besökare per match. Samtidigt är sporten i kläm mellan den kommersiella verklighet den agerar i, och den ideella värld som svensk idrottsrörelse utgör.

Vem kom på speedway?

Speedway är lätt att känna igen tack vare förarnas säregna sladdar i hörnen, och de är lika gamla som sporten själv. Australien var det första landet som introducerade sporten på 1920-talet. De täta kontakterna med Storbritannien gjorde att speedway snabbt fick fäste även i Europa under mellankrigstiden.

Har Tony Rickardsson kört för?

Rickardsson har i Sverige kört för fem olika speedwayklubbar, däribland Masarna och Valsarna. Han tävlade dessutom parallellt för klubbar i både polska och brittiska speedwayligorna.

Vad hände med Antonio Lindbäck?

Kvällen den 17 februari stoppades speedwaystjärnan Antonio Lindbäck i Avesta med 1,82 promille alkohol i blodet och står nu åtalad för grovt rattfylleri. Lindbäcks klubb Masarna bröt hans kontrakt kort efter incidenten, men meddelade i går att man tar tillbaka honom.

När börjar speedway Elitserien 2022?

Tävlingar

Från datumArrangörGren
2022-05-03Kumla MSKSpeedway
2022-05-05Smederna SpeedwayföreningSpeedway
2022-05-10Rospiggarna SKSpeedway
2022-05-10Målilla MKSpeedway

Vem vann speedway idag?

Dackarna svenska mästare – tog första guldet på 14 år Och nu även 2021. Dackarna är åter svenska mästare i speedway.

Hur gick det för Rospiggarna?

Drömläge för Rospiggarna – så var kvartsfinal ett mot Västervik. Rospiggarna vann med 59–31 i kvartsfinal ett mot Västervik. Här kan du följa hur matchen var heat…

Hur börjar man med speedway?

Vill man börja med speedway är det första man ska göra att skaffa sig en motorcykel. Det finns speciella motorcyklar som är anpassade för speedway i många olika klasser, både när det kommer till motorkapacitet, vikt och pris.

Hur går det för Smederna?

Vi är svenska mästare igen: ”En lättnad” Efter att ha tagit ett silver säsongen 2021 är vi återigen svenska mästare. Smederna vinner finalen mot Lejonen med totalt 95– 84.

Vad kostar en liter metanol?

Det finns flera beräkningar på kostnaderna att producera E-metanol, från 3,29 kr per liter och uppåt. Rimligast är kanske intervallet 8 – 12 kr per liter E-metanol. E-metanol är starkt kopplade till El-priset. Lägsta pris för nollresultat i exempelkalkylen ovan är ett säljpris om 6,5 kr/liter metanol.

Varför har etanolen blivit så dyr?

Den allra största delen av miljöbilarna är etanolbilar som är anpassade för att köra med 85 procent etanol i tanken. Men mycket tyder på att etanoltillverkningen är ett slöseri med energi och att etanolen stjäl resurser från andra, effektivare sätt minska utsläppen av växthusgaser.

Var kan jag köpa metanol?

Air Liquide levererar metanol som, tillsammans med kvävgas, används som atmosfär i ugnar för värmebehandling. Metanol används också som råvara i olika kemiska processer och produkter. Vi levererar metanol i flytande form i de volymer som passar bäst för din process.

Vad heter speedwaybanan i Gislaved?

Gislaveds Motorklubb bildas den 13 december 1929. Den 9 november 1931 tillsätts en kommitté för byggande av en “jordbana”. Speedwaybanan i Gislaved är Sveriges numera äldsta som fortfarande är i drift. 10 juli 1932 genomförs premiärtävlingen på Gislaveds Motorbana.

Var kommer Lejonen ifrån?

Utbredning. I historisk tid fanns lejon i hela Afrika, och från sydöstra Europa österut till Indien. De har blivit utrotade från sin nordliga och östliga utbredning, utom i Gir-skogen i Indien. Idag finns lejon i Afrika endast söder om Sahara.

Var kommer Dackarna ifrån?

Dackarna, är ett speedwaylag som kommer från Målilla. De kör i svenska Elitserien. Hemmaarenan Målilla Motorstadion är en av Sveriges modernaste och största permanenta speedwayarenor, och har för närvarande sponsornamnet Skrotfrag Arena.

Vilket småländskt lag har flest SM guld i speedway?

I årets elitserie var fyra klubbar från Småland, och alla gick till slutspel. Två lag, Västervik och Dackarna, gick till semifinal där Dackarna slutligen vann finalen mot Smederna. Sedan 2004 har 11 SM-tecken vunnits av smålandsklubbar. Starkt!

Vem sänder elitserien i speedway 2022?

Vilken kanal sänder Speedway 2022? Cmore har rättigheterna till Speedway. Elitseriens samtliga matcher sänds på C More stream och utvalda matcher kommer sändas på Sportkanalen.

Vem sänder speedway 2022?

Speedway Grand Prix: Så fungerar det Inför Speedway GP-säsongen 2022, som du kan se här på Discovery+, går vi igenom vad som gör Speedway till en så otroligt spännande och unik sport.

Vad är en femetta i speedway?

En femetta är i sammanhang med motorcykeltävlingar av typen speedway det bästa möjliga heatresultatet. Tävlingarna körs som lagtävling, och matcherna körs i heat med två förare ur varje lag. Förste föraren i mål får tre poäng, andre två poäng, tredje får en poäng, och den som kommer sist får ingen poäng.

När kom den första motorcykel?

Man brukar säga att tysken Gottlieb Daimler uppfann den första motorcykeln 1885. Han lyckades sätta fast en bensindriven förbränningsmotor på en cykel. Under 1900-talet har motorcykeln varit både ett billigt transportmedel och ett dyrt motorsportfordon.