Granblue Fantasy Versus 2.80-uppdatering ger flera nya spelmekaniker den 3 juni

Granblue Fantasy Versus får bara uppdateringar, verkar det som. För två år sedan, när spelet lanserades, var det precis när Covid gjorde rundorna, vilket i princip dödade det som ett spel du kunde spela i turneringar. Det är dock i det förflutna, och spelet har levt vidare med många DLC-karaktärer som har lagts till.

Dagens uppdatering är inte ens en DLC-karaktär eller något i den stilen, bara att spelets nästa uppdatering har nya mekaniska tillägg som teasades tidigare. Denna uppdatering kommer komplett med en helt ny trailer. Du kan se trailern för version 2.80 nedan, med den här nya mekaniken i full visning.

Den första av dessa tre mekaniker kallas det taktiska draget – Rush. Genom att trycka framåt och R2 (standardkontroller) spenderar din karaktär hälften av sin supermeter för att springa framåt med snabbhet, med delvis osårbarhet, vilket gör att du snabbt kan stänga gapet och fortsätta offensiven. Detta kan OCKSÅ användas i kombinationer, i huvudsak beter sig som BlazBlues Rapid Cancel-mekaniker.

Den andra mekanikern som ska läggas till är Tactical Move – Backshift, som är mer av en defensiv mekaniker. Med hjälp av back och R2 när du reser dig, glider du bakåt och undviker fara, till priset av hälften av din supermeter. En mycket mer undvikande och säkrare manöver att utföra så att du inte äter vältajmade köttiga attacker hela tiden.

Slutligen, och förmodligen den mest laddade av de tre, är Overdrive. Att aktivera det är lika enkelt som att trycka på L2 och R2 när din supermätare är full. Vid aktivering har den en hitbox som Guilty Gears Burst-mekaniker, men det stannar inte där, eftersom karaktärer får en attackboost, chipskador på normala, reducerar inkommande chipskador till noll, en starkare overhead och enkla kommandon, och slutligen, du kan använda antingen din Skybound Art eller Super Skybound Art utan kostnad förutom att avsluta Overdrive omedelbart.

Overdrive har ett par nackdelar. För det första, att ta skada av något slag minskar din Overdrive-timer med ⅓, och för det andra kan Overdrive bara användas en gång per omgång, vilket indikeras av en röd glödande ikon under din karaktärs porträtt, vilket betyder att den inte kan spammas vårdslöst konstant. Denna Granblue Fantasy Versus-uppdatering kommer också att innehålla några karaktärsjusteringar utöver de tre nya spelmekanikerna som visas och kommer att vara tillgänglig för spel den 3 juni.

Granblue Fantasy Versus finns nu tillgängligt på PlayStation 4 och PC via Steam.