Google kanske arbetar på en ny smartphone som är mer premium än Pixel 7 Pro, enligt allmänt tillgänglig kod

Google kanske arbetar på en ny, icke namngiven avancerad Pixel-telefon som den inte förhandsgranskade offentligt under sin I/O 2022-keynote. Detta betyder att förutom Pixel 7 och Pixel 7 Pro kan vi ha ytterligare en smartphonelansering i framtiden.

Tillgänglig kod avslöjar två feline kodnamn för möjligen Pixel-smartphones, där en av dem är premiumversionen

Med Pixel 7 och Pixel 7 Pro redan med kodnamnen Panther respektive Cheetah, snubblade 9to5Google över ytterligare två kodnamn som var kattdjur. Tack vare tillgänglig kod som finns i Android Open Source Project, visade sig dessa kodnamn vara Felix och Lynx. Enligt ytterligare information tillhör ett av dessa kodnamn Pixel 7a, som kommer att fungera som efterföljaren till den nuvarande generationens mellanklassmodell, Pixel 6a.

Den andra tillhör en enhet som inte har släppts, och det kan vara möjligt att den har egenskaper som gör den mer premium än den kommande Pixel 7 Pro. För det första kan det vara Googles ”ännu att lansera” vikbara Pixel Notepad som har blivit försenad ännu en gång. Ett särskilt område som kommer att höja funktionsfältet för denna icke namngivna smartphone är att Google sägs förbereda en annan skärm för den, och enheten har märkts med beteckningsnumret G10.

G10 verkar inte tillhöra den mer prisvärda Pixel-A-serien, eftersom skärmen kommer att fungera med en maximal uppdateringshastighet på 120Hz, som Pixel 6 Pro och, förmodligen, Pixel 7 Pro. Rapporten hävdar att den här skärmen kommer att massproduceras av BOE, en kinesisk leverantör som befann sig i mottagandet av Apples vrede när den blev ertappad för att fuska. När det gäller Pixel 7 och Pixel 7 Pro, sägs Google hämta paneler från Samsung, så dessa skillnader visar redan att vi kan få se en annan smartphone-lansering inom en snar framtid.

Tyvärr finns det fler ledtrådar kvar att gräva fram innan vi har en bättre bild av den typ av smartphone som Google siktar på att lansera, så håll utkik efter fler uppdateringar.

Nyhetskälla: 9to5Google