Galaxy Watch 5 kunde äntligen stödja kroppstemperaturavläsning

Som rapporterats tidigare är One UI 4.5 beta-firmware nu ute för Galaxy Watch 4-serien och den nya uppdateringen medför ett antal intressanta förändringar, och det finns också några tips om Galaxy Watch 5, som bör presenteras senare i år.

Samsung kanske bara kommer med en enda Galaxy Watch 5-variant den här gången och släpper den klassiska varianten helt och hållet, men det finns trots allt några goda nyheter. Det finns en chans att Samsung kan ta med kroppstemperaturavläsningsfunktioner till den kommande smartwatch-serien.

Galaxy Watch 5 kan låta dig övervaka din kroppstemperatur

Det är inte första gången vi hör om detta för ett par månader sedan, en liknande nyhet bröt ut. Samsung planerade uppenbarligen att ta med kroppstemperaturmätning till Galaxy Watch 5-serien.

Snabbspola fram till idag, nya bevis finns i den senaste One UI 4.5 beta-firmware som indikerar att företaget faktiskt planerar att ta med funktionen till Galaxy Watch 5. Reddit användare snubblade över den här funktionen i inställningarna som föreslår ”hudtemperatur under sömn”-växling i Samsung Health-appen. Du kan kolla skärmdumpen nedan.

Nu kan man hävda att den här funktionen kan komma till Galaxy Watch 4-serien, men kom ihåg att de äldre smartklockorna inte har hårdvaran för sådan spårning, vilket betyder att Samsung arbetar med en nyare serie smartklockor, och det skulle vi inte bli förvånad om det är Galaxy Watch 5-serien i fråga.

Vi måste också ta in det faktum att det finns en chans att Samsung kan skrapa den här funktionen helt och hållet, men vi får bara vänta och se eftersom klockorna inte kommer att släppas någon gång. Det finns en chans att det sydkoreanska företaget kan släppa dem tillsammans med den nya serien av hopfällbara senare i år, men allt detta är bara ett rykte för tillfället.

Tror du att kroppstemperaturavläsning är en funktion som du skulle vilja ha på din smartklocka? Låt oss veta dina tankar nedan.