Final Fantasy XVI releasefönster bekräftas vara sommaren 2023

Den mycket efterlängtade (och även högst obeskrivna) Final Fantasy XVI fick äntligen ett releasefönster. Spelet kommer att släppas sommaren 2023, så grattis gott folk! Vi kommer att kunna spela spelet under våra liv. Detta tillkännagivande kom ut under en trailer som visades upp i det senaste PlayStation State of Play livestream.

Du kan se trailern nedan:

Trailern visar fler av spelets karaktärer samtidigt som den ger oss en titt på spelets stridsmekanik. Spelet tycks ta en cue från Devil May Cry-serien mer än något annat, vilket inte är så konstigt med tanke på att regissören för närvarande leder detta spels utveckling tillsammans med Yoshi-P.

Dessutom ser spelet också ut som att det kommer att innehålla strid mellan kallelser. På tal om det, trailern gav oss också en titt på kallelsen (kallad Eikon) som Final Fantasy XVI-huvudpersonen Clive Rosfield kommer att kunna… Nåväl, kalla. Faktum är att hans arsenal av attacker kommer att vara unik för Eikonerna själva. Dessutom kommer Eikons att kunna slåss mot varandra i spektakulära strider i hög skala.

En ny PlayStation-blogg pratade om spelets nuvarande utvecklingsläge ur Hiroshi Takai och Naoki Yoshidas perspektiv. Takai själv uppgav i bloggen att spelet för närvarande är fullt spelbart från början till slut:

Jag är glad att kunna meddela att spelet är fullt spelbart från början till slut; Men från optimering till uppfräschning finns det fortfarande ett berg av utmaningar att ta itu med när vi går in i vår sista skjuts.

Yoshida-San sa också följande i bloggen:

Jag vill personligen tacka dem för allt hårt arbete de har lagt ner i projektet. Med kraften från PlayStation 5 bakom oss vill vi ta dig med på en sömlös, berättelsedriven åktur med vita knogar som kommer att konkurrera med även den mest spännande berg-och-dalbanan. Så spänn fast, väntan är nästan över!

Ironiskt att han säger att ”väntan är nästan över” när vi fortfarande måste sitta igenom ett år innan spelet släpps men nåja. Final Fantasy XVI kommer att finnas exklusivt tillgängligt på PlayStation 5 sommaren 2023. Om ryktena om att det kommer till PC är sanna eller inte? Tja, vi vet inte än. Vi får hålla utkik efter mer information när den kommer.