Escape from Tarkov får ett traditionellt arenabaserat Deathmatch Mode

Gräset är alltid grönare på andra sidan staketet, eller hur? Det verkar som att nästan alla stora flerspelarskyttar, från Call of Duty till Battlefield, vill vara Escape from Tarkov just nu, så vad gör Tarkov-utvecklaren Battlestate Games? Tja, de har precis meddelat att de gör ett fristående arenabaserat deathmatch-läge för sitt spel. Du kan få en första titt på Escape from Tarkov Arena i aktion nedan.

Jag antar att Battlestate tröttnade på att alla slet av dem och bestämde sig för att kopiera sina egna. Det tål också att nämnas att Escape from Tarkov också är ett av de mest framgångsrika ryskt-utvecklade spelen, så kanske de försöker fylla en nisch när företag som Activision Blizzard har dragit sig ur den ryska marknaden efter landets brutala invasion av Ukraina. Battlestate har haft väldigt lite att säga offentligt om invasionen av Ukraina och hållit sig strikt till att prata om deras spel. Här är vad de har att säga om Escape from Tarkov Arena

Escape from Tarkov Arena är ett fristående spelprojekt – ett sessionsbaserat multiplayer first-person shooter för PC med alla kända och älskade hardcore-spelmekaniker från Escape from Tarkov. Spelare kommer att delta i gladiatorstrider på olika arenor i staden Tarkov, organiserade av en mystisk grupp Arenamästare som leds av värden.

Spelet kommer att innehålla olika PvP- och PvE-spellägen, betyg, vapen- och redskapsupplåsningar och unika funktioner för ägare av huvudspelet Escape from Tarkov, som möjligheten att spela som din huvudprofil. För ägare av EoD-paketet kommer Arena att vara tillgänglig gratis som DLC. För alla andra versioner av EFT kommer Arenan att betalas och du kan också köpa Arenan separat utan att köpa huvudspelet.

Escape from Tarkov Arena kommer att gå in i slutna tester någon gång under hösten i år. Utöver det har ett releasefönster för spelet ännu inte avslöjats.