Elon Musks Stalker invaderar 265 fot hög byggnad – arresterad med anklagelser om misshandel

Space Exploration Technologies Corporations (SpaceX) anläggningar i Boca Chica, Texas såg lite dramatik på onsdagen när en inkräktare gick in i området och försökte prata med företagets verkställande direktör, Elon Musk. Musk besöker regelbundet Texas-webbplatsen där hans företag för närvarande utvecklar sitt Starship nästa generations bärraketssystem. SpaceX är upptagen med att bygga och testa prototyper i Boca Chica, och företaget har kallat sajten ”Starbase”, vilket återspeglar dess planer på att få anläggningen att fungera som navet för sin nya raket som flygföretaget hoppas ska vara den första att ta människor till en annan planet.

Kvinna i Pennsylvania går in i SpaceX-anläggningar – kräver att få tala med Elon Musk

Det obehöriga inträdet rapporterades av Brownsville Country Sheriff’s Office på kvällen i går, med ett pressmeddelande som beskriver att händelsen ägde rum denna onsdag. Detaljer som delas av avdelningen avslöjade att en invånare i Philadelphia, Pennsylvania lyckades ta sig in i Starbase och tillbringade en tid i anläggningarna innan han greps av SpaceX-säkerheten.

Efter att ha gripits insisterade hon på att hon var en företagsanställd som ville prata med Musk. Säkerhetsteamet informerade polisen om intrångaren och när polisen väl kom till platsen tog händelserna en olycklig vändning. Enligt sheriffens kontor försökte kvinnan inte bara undvika arrestering genom att fly till fots, utan hon misshandlade också poliserna. Allt detta resulterade i att tre separata avgifter togs ut mot henne.

Pressmeddelandet delades av Sheriff’s Office på deras Facebook-sida vid ungefär lunchtid i går lokal tid. SpaceX:s anläggningar i Boca Chica har avsevärt förändrat den en gång sömniga staden, och de är i centrum för ständig uppmärksamhet från allmänheten. Lokala invånare såg spänning även förra året när SpaceX började genomföra de första Starship-testflygningarna, med en prototyp som exploderade i luften i en tät dimma.

En kopia av pressmeddelandet delades på Cameron County Sheriff’s Offices Facebook-sida. Bild: Cameron County Sheriff’s Office/Facebook

Den fullständiga texten av releasen är som följer:

Onsdagen den 1 juni 2022 svarade Cameron County Sheriff Deputy på SpaceX Stargate Facility på 1 Rocket Road, Brownsville, Texas, med hänvisning till en inkräktare. SpaceX säkerhetspersonal informerade ställföreträdare om att en kvinnlig försöksperson, senare identifierad som Nivea Rose Parker, strövade runt på femte våningen i High Bay # 1-byggnaden. Ms. Parker, bosatt från Pittsburg, PA uppgav att hon var anställd på SpaceX och ville prata med Elon Musk. Under den preliminära undersökningen upptäckte deputerade att Ms. Parker inte var anställd på Space X och hade tagit sig in i lokalerna ungefär klockan 17:30 enligt övervakningskameror.

Ms. Parker gick in i anläggningen utan samtycke och stannade kvar på anläggningen i vetskap om att det var förbjudet att komma in. Kort efter att ställföreträdare genomförde utredningen försökte Parker undvika frihetsberövande till fots, men hon tillfångatogs i fastigheten och anklagades för brottsligt intrång HABIT/SHLTR/SUPRFUND/INFSTRT 30.05(d)(3)(A) Klass A förseelse ; och Assault Public Servant 22.01(b)(1) 3:e gradens brott under gripandet. Parker transporterades till Carrizales-Rucker interneringscenter för behandling i väntan på rättegång.

Den 265 fot höga High Bay i pressmeddelandet är det område av Starbase där SpaceX monterar sina 230 fot höga raketer. Starship som ett helt system är 394 fot högt, och det mesta av dess höjd kommer från den 230 fot första steget Super Heavy booster. Denna booster är tänkt att vara utrustad med så många som 33 Raptor 2-motorer, vilket i sin tur kommer att göra den till den största raketen i världen både vad gäller nyttolastkapacitet och genererad dragkraft.

SpaceX går för närvarande i full fart med att tillverka sina raketprototyper, eftersom det närmar sig ett avgörande beslut av Federal Aviation Administration (FAA) som kommer att avgöra både Starships och Boca Chica-anläggningarnas framtid. FAA utvärderar för närvarande platsens miljöpåverkan, och om det inte fastställer några betydande effekter, kommer SpaceX att kunna ansöka om en test- och uppskjutningslicens. Detta i sin tur kommer att göra det möjligt för företaget att testa sin nya rakets förmåga att nå omloppsbana – en avgörande demonstration för varje ny bärraket.