Elon Musk vinner 300 000+ röster i omröstningen mot Alexandria Ocasio-Cortez

Elfordons- och detaljhandelsmiljardären Elon Musk vann en Twitter-undersökning över Demokratiska partiets kongressmedlem från New York Alexandria Ocasio-Cortez tidigare idag. Herr Musk har varit ganska högljudd om sina politiska åsikter på sistone, i efterdyningarna av hans försök på flera miljarder dollar att förvärva den sociala medieplattformen. Han har delat med sig av sina åsikter om yttrandefrihet och sin övertygelse om att Twitter kan ändra sin verksamhetsmodell. Chefen har också kritiserats från Ocasio-Cortez på hans åsikter om fackföreningar, och de två engagerade sig i ett Twitter-krig tidigare den här månaden efter att den senare klagade över problem med “miljardärer med ett ego”.

För att sätta rekordet och bevisa hur USA:s politiska vänster kan skapa sina egna opinionsundersökningar för att stärka åsikter, beslutade en opinionsskribent för den politiska gräsrotsorganisationen Occupy Democrats att fråga användarna om de litade mer på Ms. Ocasio-Cortez än Mr. Musk. Resultaten gick dock emot vad David Weissman, som skapade omröstningen, förväntade sig eftersom de levererade en avgörande vinst för miljardären.

Elon Musk vinner Twitter-undersökning och frågar om folk litar mer på honom än Alexandria Ocasio-Cortez

Musks beslut att hoppa in i den politiska striden efter att ha beslutat sig för att köpa Twiter har sett miljardären bli centrum för ännu en kontrovers. Chefen, som är mest känd för sina elfordons- och flygbolag – som båda har avsevärt överträffat sina konkurrenter med sin tekniska skicklighet och marknadsandel – är ofta i centrum för allmänhetens uppmärksamhet, och ibland av mindre vaniljskäl.

Jämfört med sina andra ultrarika kamrater upprätthåller Musk en aktiv närvaro på Twitter när han dagligen engagerar sig med sina följare. Detta har resulterat i att han har en av de största följarbaserna på plattformen, men med tanke på de senaste kontroverserna om sanna och dubbla konton på Twitter är det sanna antalet följare oklart.

Naturligtvis slutade Musks närvaro på Twitter med att påverka resultatet av omröstningen, särskilt eftersom det totala antalet avgivna röster är högre än antalet personer som följer Weissmans Twitter-konto.

När resultaten väl var ute uttryckte Musk förvåning över dem och hävdade att han först trodde att omröstningen var en parodi. Dessutom hade chefen också genomfört en egen undersökning tidigare, som var bredare till sin natur. Det frågade helt enkelt Musks anhängare och alla andra som kom över att om de skulle lita mer på politiker än miljardärer.

Denna undersökning, som såg ungefär 3,4 miljoner röster avgivna, resulterade i en resolut vinst för politikerna och med nästan samma procentandel som röstade till politikernas fördel som hade röstat i Musks i Weissmans undersökning.

Men medan resultaten från Musk vs Ocasio-Cortez-undersökningen var till den förstnämndas fördel, delade många Twitter-användare sitt missnöje. Den första kom från Weissman själv, som delade sin förvåning över resultatet, särskilt eftersom de hade gynnat kongressledamoten tidigare. Han fick sällskap av andra, av vilka några hävdade att falska konton eller “bots” som tillhörde Musk hade lett till vinsten, medan andra gick så långt som att hävda att omröstningarna helt enkelt var en föregångare för Musk att tillkännage en kampanj för president i USA. Musk är inte kvalificerad att kandidera till det högsta ämbetet i landet eftersom han är en naturaliserad amerikansk medborgare.

Vissa använde helt enkelt resultaten för att visa att vänsterflygeln åtnjuter mycket mindre stöd än vad man tror i folkmun. När Ocasio-Cortez anhängare tillfrågades varför de stöttade henne framför miljardären, svarade de att medan Musk fattar beslut enbart influerade av pengar och makt, så motiveras kongresskvinnan istället av hennes medkänsla för omvärlden.