Don’t Nod Rebrands, har 6 internt utvecklade titlar på gång

Fransk/kanadensiska utvecklaren Dontnod Entertainment fyller 14 år idag och de firar med några nya tillkännagivanden. Först och främst finns ”Dontnod” inte längre – utvecklaren bakom Life is Strange, Vampyr och Tell Me Why är byta namn till Don’t Nod. De har också meddelat att de har sex internt utvecklade projekt på gång (senast vi hörde hade de bara fem).

Don’t Nod (tidigare känd som Dontnod Entertainment) firar vårt 14:e år för att skapa meningsfulla berättande spel. Företaget har utvecklats konsekvent sedan starten, och därför har vi genomgått en visuell omprofilering som en del av vår utveckling för att bättre återspegla vem vi är som företag idag.

Företaget har genomgått enorma förändringar de senaste åren, nämligen tillägget av vår Montreal-studio och vår expansion till spelpublicering, vilket tar oss till cirka 320 talanger i Frankrike och Montreal som drar nytta av vårt innovativa FROG-system (Fully Remote Organization). Dontnodians arbetar alla i flera team av mänsklig storlek och med sex spännande kommande interna projekt! Vi självpublicerar de flesta av våra spel, såväl som de från andra utvecklare, genom att erbjuda vårt stöd för att ge deras skapelser liv.

Som en del av deras omprofilering släppte Don’t Nod en teaser som visar deras nya logotyp i olika stilar, som de flesta har tagit för att vara tips om spelen de arbetar med. Intressant nog, medan Don’t Nod påstår sig ha sex spel på gång, finns det faktiskt sju teaser-logotyper. Är den sjunde något som Don’t Nod arbetar med med ett annat förlag? Eller kanske det är något de bara publicerar? Vi får vänta och se antar jag. Kolla in teasern nedan.

Hmm, en logotyp med retro 80-talstema, en i en kylig bakgrund med glödande runor, en med hängande stjärnor som du kan se i ett barns sovrum, ett strålande sjöfält, vad som verkar vara ett diagram över olika grenvägar, en stenyta med en hängrep och slutligen logotypen präglad i snön. Spekulera gärna! Som sagt, Don’t Nod har gett några egna extra tips. Life is Strange producent Luc Baghadoust från Don’t Nod Montreal svarade på videobandets retas.

Samtidigt svarade det officiella Don’t Nod Twitter-kontot på ett fan som spekulerade om att Starfield-tease var för ett sci-fi-projekt.

Vad tror du att Don’t Nod kan laga mat? Vad gör du hoppas de gör?