Division Heartland ska lanseras med fyra lägen och stöd för crossplay

Gratis-att-spela-spelet The Division Heartland kommer att lanseras senare i år med fyra lägen och crossplay-stöd, enligt en ny rapport av läckaren Tom Henderson.

Det första läget, kallat Excursion, är strikt PvE och syftar till att underlätta för nya spelare i spelet. Förutsägbart är målet att rensa ut byte, bekämpa fiendens AI:er och så småningom ta sig ut ur den heta zonen via en helikopter.

Det andra läget som heter Storm lägger till PvP i mixen. Henderson noterade också att The Division Heartland har en twist på Battle Royales signaturformel för en ständigt inträngande storm; i det här spelet kan den giftiga gasen expandera från slumpmässiga punkter över hela kartan, vilket borde göra spelandet mer dynamiskt.

Det tredje läget heter Nightfall. Beskrivs som ett målbaserat PvE-läge, kommer det att kräva att spelare slutför mål innan de drar ut till fots (istället för via helikopter). Utvinningen kan inte heller ske före soluppgången, vilket tvingar spelare att ta itu med NPC-fiender som kallas Vultures på natten. Sist men inte minst kommer det fjärde läget kallat Hunt enligt uppgift vara strikt fokuserat på PvP.

The Division Heartland, under utveckling vid Ubisofts North Carolina-baserade studio Red Storm Entertainment, tillkännagavs i maj 2021 tillsammans med ett mobilspel och en originalroman baserad på samma IP. Heartland är tänkt att vara det första i en serie gratis-att-spela triple-A-spel som släppts av Ubisoft, inklusive sådana som Ghost Recon Frontline, XDefiant och Project Q.