Deliver Us The Moon Next-Gen och Deliver Us Mars Q&A med KeokeN

Det är hektiska tider på KeokeN Interactive medan den nederländska spelutvecklaren lägger sista handen på nästa generations version av sin debuttitel, äventyrspusselspelet Deliver Us The Moon, som planeras komma till PlayStation 5 och Xbox Series S|X i juni 23:e efter en månads försening från föregående datum.

Det är långt ifrån allt, eftersom spelutvecklingsstudion också arbetar med uppföljaren Deliver Us Mars, som tidigare i år tillkännagavs att lanseras ”snart”. Med tanke på dessa två kommande släpp tyckte vi att det var den perfekta tiden att komma ikapp igen med KeokeN Interactives grundare och spelchef Koen Deetman.

Inkluderar du alla strålspårade effekter som ses i PC-versionen av Deliver Us The Moon för nästa generations konsolsläpp? Kommer Xbox Series S-versionen också att stödja strålspårning?

Vi har inkluderat skuggor och reflektioner i vårt raytracing-stöd för nästa generations konsoler inklusive Xbox Series S.

I vår tidigare intervju för ett par år sedan uppskattade du strålspårningsprestandan för
nästa generations konsoler kommer att vara runt RTX 2070 Super GPU. Visade det sig vara korrekt?

Vi har varit ganska fokuserade på utvecklingen av Deliver Us Mars, så ärligt talat har vi inte riktigt haft chansen att testa detta specifikt på en 2070. Vi tycker att det är relativt exakt, även om konsolerna behöver mer finjustering än en generisk GPU.

Kommer det att finnas olika grafiklägen, som kvalitet och prestanda?

Deliver Us The Moon kommer att ha två olika grafiska lägen där ’Performance’ kommer att köra spelet på 60FPS med raytracing inaktiverad, medan ’Quality’ kommer att stödja 30FPS med raytracing aktiverad.

Använder du inbyggd upplösning eller uppskalningstekniker som AMD FSR på PlayStation 5/Xbox
Serie S|X?

Vi har använt Unreal Engine 4:s nya TAA med tidsmässig uppskalning för både PlayStation 5 och Xbox Series S|X.

Använde du några DX12 Ultimate-funktioner på Xbox Series S|X, som VRS, Sampler Feedback Streaming eller Mesh Shading?

Vi har inte använt några DX12 Ultimate-funktioner för den här versionen av Deliver Us The Moon.

Hur förbättrade du fördjupningen i Deliver Us The Moon genom DualSenses adaptiva triggers och controller-högtalare?

Det finns flera mekaniker som använder sig av de adaptiva triggarna, som att skanna objekt eller skära igenom paneler genom hela spelet.

Kommer dessa funktioner att vara tillgängliga på PC också när du använder kontrollern?

Nej, den här utgåvan av Deliver Us The Moon är speciellt byggd för PlayStation 5 och Xbox Series S|X.

Du tillkännagav nyligen Deliver Us Mars. För detta projekt samarbetar du med Frontier Foundry,
kan du berätta varför? Är du utrustad med en större budget?

När vi ursprungligen lanserade Deliver Us The Moon 2018 gjorde vi det oberoende. I efterhand är att förverkliga vår ambitiösa vision något som från början visade sig vara svårare att göra, men vi var glada över att arbeta med Wired Productions för att förse spelare med det spel vi ursprungligen tänkte skapa. Vi har tagit allt vi har lärt oss och byggt vidare på det i Deliver Us Mars, och tagit den ambitionen till nya höjder genom en rad nya spelmekaniker, en rik historia och djärva nya audiovisuella funktioner som alla samverkar för att skapa en verkligt uppslukande erfarenhet. Frontier Foundry erbjöd oss ​​möjligheten att hjälpa till att förverkliga dessa ambitioner och ha en imponerande mängd erfarenhet som utvecklare själva. Vi kan inte vänta på att spelare ska få uppleva resan vi har skapat tillsammans.

Vilka är de viktigaste innovationerna och tilläggen i den här uppföljaren?

Något vi är väldigt glada över att introducera i Deliver Us Mars är tillägget av en klättermekaniker. Vi ville ge spelarna en mekanism för att känna den känsla av svindel som skapas av våra fantastiska landskap, vilket ger mer spänning till huvudpersonens farliga resa. Vi har också investerat i vårt berättande genom att arbeta med en oerhört begåvad skådespelare i helt rörelsefångad prestanda, som har stor erfarenhet av att arbeta med tv, film och spel. Ta med spelare på detta Vi kommer att ha mer att avslöja om nya och återkommande spelelement i Deliver Us Mars snart.

Kommer Deliver Us Mars att bli en längre och djupare upplevelse?

Sedan lanseringen av Deliver Us The Moon har spelarna ivrigt väntat på nästa steg i vår berättelse. Deliver Us Mars tar vår resa till nya djärva höjder, med ny spelmekanik, spännande tekniska framsteg och en berättelse som tar spelare till ytan av den röda planeten och bortom, och överträffar Deliver Us The Moon både vad gäller längd och ambition!

Du har kort nämnt ”berikat spelande”. Kan du förklara hur det kommer att förbättras?

I Deliver Us The Moon introducerade vi ett antal mekaniker i pussel som spelarna bara såg en eller två gånger. Vi har tagit ett annat tillvägagångssätt i Deliver Us Mars, och vävt in varje pusselelement i spelets miljöberättelse. Vad detta betyder är att spelare kommer att känna sig mer kopplade till berättelsen genom en antydan till förtrogenhet i varje pussel, samtidigt som de utmanas att tänka utanför ramarna.

Kommer det att finnas stöd för förstapersonsvyn? Hur är det med VR-stöd?

Where Deliver Us The Moon var ett upplevelseutlåningsperspektiv från både första och tredje person. Deliver Us Mars kommer att fokusera mer på ett äventyrsspel i tredje person. Vi har inga nyheter att dela om VR-stöd.

Använder du Unreal Engine 5? Om inte, varför?

Vi var redan en avsevärd väg in i utvecklingen av Deliver Us Mars när Unreal Engine 5 släpptes officiellt, så även om vi naturligtvis är väldigt exalterade över den tekniska förmågan hos Unreal Engine 5, har vårt fokus varit på att få ut så mycket prestanda som möjligt ur Unreal Engine 4.

Undersökte du att använda det helt nya DirectStorage API på PC?

Vi är naturligtvis mycket glada över helt ny teknisk utveckling, men just nu är vårt fokus på att slutföra utvecklingen av Deliver Us Mars.

Deliver Us Mars sägs lanseras snart. Strävar du efter en 2022-release?

Vi är väldigt glada över att spelare ska kunna uppleva den handgjorda berättelsen som vi har skapat. Vi kommer att ha fler nyheter att dela om lanseringsdatumet för Deliver Us Mars snart.

Tack för din tid.