DBFZ Lab Coat Android 21 Banad Från CEO Fighting Game Tournament

Combo Breaker 2022 kom och gick förra helgen, med massor av höjdpunkter och spel på hög nivå för fightingspel. Under loppet av den helgen samlades tusentals för att tävla i turneringar för spel som Guilty Gear Strive, Dragon Ball FighterZ (DBFZ), Tekken 7 och Skullgirls 2nd Encore, för att nämna några.

Ett av dessa spel, DBFZ, streamades live på Tampa Never Sleeps Twitch-kanal i söndags. Låt oss inleda detta med att säga att karaktärer uppenbarligen inte är designade som 1:1-kloner av varandra, och att starkare karaktärer kommer att väljas framför andra för konkurrenskraftig livskraft. Som sagt, låt oss prata om Dragon Ball på söndag, men du kan se topp 8 nedan (kredit: Tampa Never Sleeps YouTube-kanal).

Under finalerna är det en karaktär som valdes ut absolut mest, där varje spelare i topp 8 valde denna karaktär utom en. Den karaktären är Android 21 (Lab Coat), en bonus-DLC-karaktär designad av Android 21:s alternativa form i Story Mode. När det gäller exakt vad som hände valdes Lab Coat 21 av sju av de 8 bästa spelarna som tog sig till slutet.

(Författarens anmärkning: framöver kommer Android 21 (Lab Coat) att förkortas till Lab Coat 21.)

En turneringsarrangör, som heter Alex Jebailey, tidigare idag, hade beslutat att nog är nog, och förbjöd henne därefter från att användas vid den kommande Community Effort Orlando (CEO) 2022 (som äger rum i mitten av juni). För ordens skull är CEO 2022 i grunden som en stor turnering för de flesta fightingspel. Du kan se CEO Gamings tillkännagivande tweet nedan.

Så varför uppmaningen att förbjuda karaktären från VD 2022? Tja, Lab Coat 21:s stora problem ligger i det faktum att hon, för en bar super, kan beordra ta tag i motståndaren och minska deras skador med drygt 1/5 (21 % för att vara exakt), samtidigt som hon polerar sin egen. speciella rörelseskador med samma förhållande. Detta i sig är extremt problematiskt och gör i slutändan att DBFZ-matchningar tar mycket längre tid på grund av skademinskningen, strunt i att det är väldigt enkelt att ställa in kommandot.

Hon har också andra nätproblem, som redan hög skada utan buff, några av de enklaste omhoppningarna i spelet, sex låga attacker (när de flesta karaktärer har en eller två) och förmågan att fortsätta kombinationer (inte avsluta dem) från off av marken för bara hälften av en bar (en egenskap som bara en annan karaktär har, att vara Zamasu, men han spenderar en hel meter för det).

Hur som helst, om du tittar på en sida som EventHubs, som markerar dessa resultat för stora turneringar, kommer du att upptäcka att i DBFZ-turneringen utökades problemet till även under topp 8, där, i topp 48, ca. 33 av spelarna använde henne i sina team.

Något att notera är att Bandai Namco bestämde sig för att meddela en uppdatering som kommer att ta itu med hennes balans, tillsammans med andra karaktärer, men för tillfället är det mycket trasiga tillstånd som Lab Coat 21 är i vad spelarna har och kommer att behöva ta itu med.

En humoristisk anteckning som bara förvärrar problemet är att för nästan två och ett halvt år sedan, på EVO Japan 2020, var Tekken 7 ett av huvudspelen, och den nya DLC-karaktären, Leroy Smithhade sex spelare som representerar honom i topp 8 och ledde till flera patchar centrerade på att nervera honom och karaktären som släpptes efter honom, Fahkumram.

I slutändan, om vi går tillbaka till Dragon Ball FighterZ, är spelet i ett lite tråkigt tillstånd när det gäller balans, och förhoppningsvis kommer den patchen som syftar till att justera Lab Coat 21:s balans snart. Om inte, då skulle jag inte bli förvånad över att se Lab Coat 21 förbjudas vid den kommande EVO 2022 i augusti. Dragon Ball FighterZ är tillgänglig nu på PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC via Steam.