Battlefield 2042 Säsong 1: Zero Hour Preview och utvecklare Frågor och Svar

Vid ett digitalt praktiskt event som ägde rum igår kunde vi kolla in Battlefield 2042 Säsong 1: Zero Hour, som kommer att börja om två dagar på liveservrar.

Först till kvarn; här är en översikt över det nya innehållet som är tillgängligt den här säsongen.

NY KARTA: EXPONERING
Bege dig till de kanadensiska klippiga bergen och korsa den extrema vertikala terrängen på ett nytt slagfält.
Mark-till-luft-strider såväl som täta infanteristrider väntar i grottor och bland åsar.

NY SPECIALIST: EWELINA LIS
När fordonsmördarexperten Ewelina Lis går med i No-Pats måste luftburna fiender vara på tårna. Använd hennes nya raketgevär för att jämna ut oddsen mot fienden med spelarstyrda projektiler och egenskapen Armor Hunter för att få ovärderlig information om skadade fordon.

NYA FORDON: STEALTH HELIKOPTRAR
Pilot de nya RAH-68 Huron och YG-99 Hannibal Gunships, utrustade med radaravböjning och avancerad defensiv förmåga.

NYTT VAPEN: GHOSTMAKER R10 CROSSBOW
Tyst men dödlig, denna kort- till medeldistans armborst är ett mångsidigt vapen. Välj mellan vanlig, lätt, tung och explosiv ammunition och anpassa dig till olika stridssituationer.

NYTT I HELT KRIG: BSV-M SKÖTGEVÄR
Ta ut fiender på långt håll med ett prickskyttegevär som är idealiskt för strid på mellannivå. Denna integrerat undertryckta DMR avfyrar hög effekt och är absolut dödlig i rätt händer.

NY PREJ: RÖKGRENATAVFYTTARE
Ge ditt lag extra skydd genom att lägga ner en vägg av rök. Använd Smoke Granade Launcher i både offensiva och defensiva situationer för att öppna nya möjligheter.

NYA TILLÄGG TILL BATTLEFIELD PORTAL
Dyk in i nya funktioner och arsenaler från Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 och Battlefield 3 när Battlefield Portal expanderar. En ny Builder-verktygsuppsättning för överlägsenhetsläge är bland uppdateringarna.

NYTT BATTLE PASS
Spela genom 100 nivåer i Battlefield 2042 Säsong 1: Zero Hour Battle Pass för att låsa upp gratis- och premiuminnehåll. Gratis nivåer ger tillgång till vapen, fordon, kosmetika och mer. Att slutföra premiumnivåer låser upp Skins, BFC, spelarkort, vapenberlocker, nedtagningar och mer.

Det bör förtydligas att utvecklarna betonade hur alla spelpåverkande föremål kommer att vara gratis och tjänas in genom att gå igenom Battle Pass. Premiumversionen av Battlefield 2042 Säsong 1: Zero Hour Battle Pass kostar 1000 BFC ($10).

Nu förkortades vår redan korta tilldelade praktiska tid ännu kortare av några matchningsproblem som utvecklarna anser inte bör upprepas när uppdateringen går live. Som sagt, den nya kartan såg intressant ut tack vare en sund balans mellan vidöppna utrymmen och tätare action på nära håll. Vi använde också den nya specialisten, Ewelina Lis, som har ett ganska tydligt antifordonsfokus. Hon kommer sannolikt att bli väldigt populär direkt bland infanterispelare, medan helikopter- och flygpiloter kommer att förbanna henne upprepade gånger. Faktum är att Exposure-kartan kanske inte visade upp hennes fulla potential, medan bredare kartor som lämpar sig mer för fordonsaction kan vara ännu mer fördelaktiga för hennes förmåner.

Efter den praktiska sessionen deltog vi i en rundabordsfråga och svar med tre medlemmar i utvecklingsteamet om Battlefield 2042 Säsong 1: Zero Hour och spelets övergripande framtid.

Var förändringarna av kartan under utvecklingen ett resultat av kritik mot de andra kartorna som fanns tillgängliga vid lanseringen?

Nika Bender (associerad producent): När feedback började komma in från liveservern kunde vi ta itu med ett antal saker. Detta är den första kartan där vi kunde införliva all feedback som samlats in från spelare.

Har Exposure också stöd för 128 spelare?

Nika Bender: Ja, det gör det, i Conquest-läge.

Vilka kartor kommer att ses över och hur lång tid tar det?

Ryan McArthur (Senior producent): Vi har Kaleidoscope som kommer i augusti, som kommer att få mer täckning för att hjälpa till att bryta siktlinjer över kartan samt tillgångar som hjälper till att förbättra förstörelseeffekterna i miljöerna. Kartan kommer också att få nya områden, inklusive en främre operationsbas i parken och en andra kommandoplats närmare tornet.

Sedan finns det förnyelse, inställd på att få en liknande översyn någon gång under säsong 2. Sektorerna A och E kommer att tas bort från kartan för att fokusera uppmärksamheten på kartans mitt. Solarsektionen kommer att revideras för att inkludera mer täckning och tillgångar för att få området att kännas mer förankrat, och säkerhetskontrollen kommer att kopplas till Synesco-byggnaderna, vilket ger mer täckning.

Vi tittar på alla andra kartor också, men jag kan inte säga vilken karta som kommer när. Det vi väntar på att se är hur spelare reagerar på Exposure när säsong 1: Zero Hour går live.

Vilka är de områden i spelet som har förbättrats mest med säsong 1 enligt dig?

Nika Bender: Jag tror att det finns en hel lista. Jag tror inte att det finns ett specifikt område. Vi har förbättrat specialisterna, vapnen, prylarna, hårdvaran, den övergripande upplevelsen, jag kan inte bara hitta ett område. Vi fortsätter att förbättra och göra hela upplevelsen mycket bättre.

Alexia Christofi (associerad producent): Personligen tycker jag att Exposure är den bästa kartan vi har gjort. Jag tror att det tar tillbaka några av Battlefield-elementen som fansen älskar.

Vilken typ av mindre uppdateringar förbereder du mellan säsongerna?

Alexia Christofi: Inget att bekräfta, men vi har verkligen ett gäng uppdateringar som vi planerar att släppa mellan säsong 1 och säsong 2. Ett exempel är spelarprofiler och statistiksidor. Detta kommer att ge spelarna en möjlighet att titta på sin prestation. Vi har också spelat in detta sedan lanseringen, så det kommer att inkludera tidigare matchuppträdanden.

Vilka är framtidsplanerna för Battlefield Portal?

Nika Bender: I säsong 1 kommer det att finnas några uppdateringar till Portal. Det kommer att finnas ytterligare hårdvara, det kommer att finnas ytterligare byggverktyg. Vi kommer att fortsätta att expandera på portalbyggaren samt innehållet som du kan använda för att skapa upplevelserna.

Kommer vi att se mer innehåll från äldre Battlefield-titlar i Portal snart?

Vi har inte bestämt oss ännu, men Portal är definitivt en stor del av vårt spel och vi ser det som en stor del av vår livetjänst.

Kommer portalserverns webbläsare att implementeras i All-Out Warfare?

Ryan McArthur: Vi försöker titta på hur de olika sakerna som vi erbjuder smälter samman. Betyder det en serverwebbläsare? Vi vet inte än, men vi vill se till att vi ger spelarna de ingångspunkter som de letar efter.

Kommer fordonen att finjusteras nu när det finns en annan specialist som är skräddarsydd specifikt för att motverka fordonsspel?

Ryan McArthur: I säsong 1 har vi också två helt nya helikoptrar som kommer in. Jag tror att spelet är ganska bra idag, men spelare tenderar att överraska oss, så de kommande veckorna kommer att bli riktigt intressanta.

Finns det planer på att göra specialister mer olika mellan team, som teambaserade specialistskinn eller till och med dela upp specialister mellan de två fraktionerna?

Ryan McArthur: Vi har tittat på specialister mycket sedan lanseringen av spelet, det har varit källan till mycket diskussion inom gemenskapen. Vi tittar på vad vi kan göra med dem spelmässigt. För tillfället har vi inget att bekräfta ännu, men så fort vi har något kommer vi att dela det med samhället. Det är något som vi definitivt tittar på.

Kommer det att finnas kartor för enbart infanteri i framtiden?

Ryan McArthur: Jag kan inte säga det säkert, men laget har spelat äldre Battlefield-spel för att ta reda på vad som fungerade bra och vad som skulle kunna läggas till Battlefield 2042. Närkamper är verkligen något som kommer upp mycket.

Om fokus kommer att ligga på mindre kartor framöver, kommer du att ta bort matchmaking med 128 spelare för att förhindra att spelarbasen splittras?

Ryan McArthur: Nej. Jag tror att 128 spelare är en del av det här spelet, vi ser att spelare har mycket roligt med det när de spelar Conquest. För Gen 5-spelare är det deras val. För att förtydliga, vi går inte ifrån 128 spelare. Vad vi har sett genom feedback och genom data är att mindre kartor med 128 spelare är mycket roligare, medan de vidöppna utrymmena ibland kan vara lite bristfälliga. När vi säger att vi kommer till mindre kartor är det inte så att vi kommer att gå ner till 64 spelare Conquest.

När tar Battlefield 2042 säsong 1: Zero Hour slut?

Alexia Christofi: Planen är att varje säsong ska pågå i tolv veckor. Veckouppdragssystemet i Battle Pass är inrättat under tolv veckor.

Hur länge kommer Battlefield 2042 att stödjas?

Ryan McArthur: Vi har fyra säsonger planerade just nu. Vi vill hålla igång det här spelet, vi vill göra det så bra det kan vara, så vi har inget slutdatum.