AYANEO Air Plus handhållen konsol med AMD:s senaste Mendocino APU:er med Zen 2 CPU & RDNA 2 GPU-kärnor, mer överkomligt än ett Steam-däck

AMD:s nyligen tillkännagivna Mendocino APU:er är inte bara på väg till lätta bärbara datorer utan även handhållna konsoler, vilket bekräftats av AYANEO.

AYANEO bekräftar att dess Air Plus handhållna konsol kommer att ha helt nya AMD Mendocino APU:er med en Zen 2 CPU & RDNA 2 GPU Touch, prisvärd än Steam Deck

Under den här veckan gjorde AYANEO flera tillkännagivanden som deras Air NEO och Loki handhållna spelkonsoler. Den förra kommer att vara utrustad med Barcelo APU:er medan den senare kommer i både Intel Alder Lake och AMD Rembrandt-konfigurationer. Nu är företaget planera att även lansera en helt ny Air Plus handhållen konsol för $289 US som kommer att innehålla de helt nya AMD Mendocino APU:erna.

AMD Mendocino APU:erna är baserade på TSMC:s 6nm processnod och har en blandning av Zen 2 CPU och RDNA 2 GPU kärnor. APU:erna förväntas finnas med i de tunna och lätta bärbara datorerna från ett pris på 399 USD och upp till 699 USD. AYANEO har beslutat att de kommer att ge sin konsol ett riktpris på 289 USD, mer än 100 USD billigare än ingångsprisklassen för en bärbar dator baserad på samma konfiguration. När det gäller specifikationer kommer AMD Mendocino APU:er att ha 4 kärnor, 8 trådar och en lågt konfigurerad RDNA 2 GPU. De kommer också att erbjuda 10 timmars batteritid för blandad användning, men med tanke på att AYANEO Air Plus är en liten design kan vi förvänta oss några anständiga timings.

I funktionslistan uppger AYANEO att Air Plus kommer att rocka en 6″ 1080P-skärm och kommer med två lagringsalternativ, en MicroSD-kortläsare och en M.2 2280 SSD-kortplats. Den handhållna spelkonsolen kommer att ha stöd för Windows, AYANEO OS och Steam OS samtidigt som AYASpace-spelbibliotekssviten rockar. Återigen är priset satt till 289 USD men communitymedlemmar kommer att få ett tidsbegränsat erbjudande på bara 199 USD, vilket är absolut en fantastisk affär. Även vid MSRP, AYANEO Air Plus kommer att vara 60 USD billigare än Valves Steam Deck-konsol.

Steam Deck-konsolen rockar AMD Van Gogh SOC som liknar Mendocino APU i CPU/GPU-IP:er men är en mer nybörjarkretsuppsättning. AYANEO har inte avslöjat lanseringsdatumet för Air Plus handhållna spelkonsol ännu, men den kommer sannolikt att anlända antingen i slutet av fjärde kvartalet 2022 eller början av första kvartalet 2023 med tanke på att Mendocino APU:erna kommer att lanseras för bärbara datorer under fjärde kvartalet 2022. AMD har varit ett kraftpaket. när det kommer till det handhållna spelsegmentet och allt detta har att göra med de vansinniga och imponerande kapaciteterna hos deras senaste APU-sortiment.