Är man arab om man är marockan?

Är man arab om man är marockan?

Flertalet marockaner är av blandat arabiskt och berbiskt ursprung. Arabiska är det vanligaste språket, men drygt en tredjedel av befolkningen talar någon berberdialekt. Även franskan har sedan kolonialtiden stark ställning.

Hur rikt är Marocko?

Marocko är ett fattigt land och har till skillnad från andra stater i regionen inga olje- eller gasresurser. Ekonomin är starkt beroende av jordbruk, men turismen har också blivit en viktig inkomstkälla. Marocko är dessutom världens största fosfatexportör. Casablanca brukar beskrivas som landets ”ekonomiska huvudstad”.

Hur är det att bo i Marocko?

– Jag har rest över hela landet både själv eller med kvinnligt sällskap och vi har aldrig känt oss rädda, folk i Marocko är verkligen snälla och hjälpsamma. Jag skulle inte vandra ensam i bergen till exempel, men Marocko är generellt ett fredligt land med vänliga människor.

Vad är Marocko känd för?

Marockaner kan vara stolta över att bo i ett land som har en bred mix av natur och olika landskap. Marocko har allt ifrån vackra stränder till höga berg och ökenlandskap. Dessutom finns det gott om grönskande oaser och under vintern kan man även se snöiga landskap.

Vad är det för religion i Marocko?

Marocko är djupt präglat av islam som är landets statsreligion. Kungafamiljen hävdar släktskap med profeten Muhammed och religionen utgör en viktig grund för monarkins historiska och politiska legitimitet. Nästan hela befolkningen är sunnimuslimer.

Är berber afrikaner?

Berbernas ursprung är osäkert, men de tycks ha dominerat norra Afrika så tidigt som för omkring 3 500 år sedan. Den arabiska erövringen av Nordafrika på 600- och 1100-talen innebar att berberna undanträngdes till bergstrakter och ökenområden, där de sedan dess lever som jordbrukare eller nomader.