Är Kaknästornet öppet?

Är Kaknästornet öppet?

Kaknästornet var stängt för allmänheten under hösten 2018 och planerades kunna återöppna – något som dock ej skedde. I slutet av december 2018 beslutade Teracom, som äger tornet, att göra stängningen permanent. Även restaurangen och butiken i tornet stängdes permanent.

Varför får man inte åka upp i Kaknästornet?

Nu har tornet varit helt avstängt sedan den 25 september. Beslutet togs i förra veckan. Orsaken är att investeringarna som krävs för att hålla tornet öppet för allmänheten inte längre går att motivera från Teracoms sida.

När öppnar Kaknästornet igen?

Nu har Teracom beslutat att tornet ska förbli stängt, eftersom investeringarna som krävs för att kunna hålla öppet anses vara för dyra. – Det är jättetrist att det har blivit så här, men vi hittar ingen annan lösning, säger Niklas Vange på Teracom. Den 25 september bommade Kaknästornet igen för besök från allmänheten.

Vad gör man i Kaknästornet?

Tornet är knutpunkten för Teracoms radio- och tv-trafik i Sverige. Från Kaknästornet kontrolleras alla förbindelser och sändare. Även det mesta av satellitkommunikationen går via satellitstationen Skyport Kaknäs. I Kaknästornet arbetar ett 70-tal av Teracoms medarbetare.

Vad kostar det att åka upp i Kaknästornet?

Hissavgiften är 55 kronor för vuxna och 20 kronor för barn mellan 7 och 15 år. Caféet på 28:e våningen har många barnstolar. Skötbord finns på de mycket fräscha toaletterna en våning ned från caféet.

Vem byggde Kaknästornet?

byggdes 1963–67 som ett länktorn och är knutpunkten för Sveriges radio- och TV-sändningar. Arkitekter var Bengt Lindroos och Hans Borgström, för konstruktionen stod Sven Olof Asplund. Tornet göts med glidformsteknik och är 155 meter högt, exklusive masten.

Är Gärdet en del av Östermalm?

Stadsdelsområdet Östermalm består av stadsdelarna Djurgården, Gärdet, Hjorthagen, Norra Djurgården och Östermalm. I stadsdelsområdet ligger också stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaden.

Vilken är Stockholms högsta byggnad?

Färdigställda byggnader

PositionByggnadHöjd (m)
1Kaknästornet155
2Kista Science Tower123,9
3Innovationen120
4Kista torn120

Hur är det att bo på Gärdet?

Den typiska Gärdetbon bor i lägenhet, röstar på Moderaterna och har barn i grundskoleålder. En tredjedel av alla familjer på Gärdet är pensionärsfamiljer – till skillnad från en femtedel i Norra Djurgårdsstaden. Det visar vår djupdykning i den superlokala statistiken.

Varför heter det Gärdet?

Gränsen mot Östermalm utgörs av Valhallavägen samt i en linje norr om Filmhuset och vidare öster om kvarteret Kompaniet vid Gärdesgatan. Lidingövägen bildar gräns mot Norra Djurgården och Hjorthagen….Gärdet.

01
Bildad1926
Antal invånare21 525 (2017)
Landareal512 hektar
SmeknamnGärdet

Var går gränsen mellan Norrmalm och Östermalm?

Gränsen mellan Norrmalm och Vasastaden går norr om Tegnérlunden och mellan Vasastaden och Östermalm går vid Birger Jarlsgatan.

Vem äger Sveriges högsta byggnad?

Den högsta byggnaden i Sverige (oavsett kategori) är Öresundsbrons pyloner (2012 m)….Läs även.

Fastighet
Arthur Buchardt
Stockholm
120 m
2011

Finns det skyskrapor i Sverige?

Antalet skyskrapor i Sverige ökar Med sina 190,4 meter är Turning Torso i Malmö idag Sveriges och Nordens högsta byggnad. I Göteborg kommer Karlatornet, med en planerad höjd på 266 meter, att byggas på Karlavagnsplatsen men det finns planer på fler höga hus i Göteborg.

Vilken är den kändaste byggnaden i Sverige?

Sveriges högsta hus

ByggnadTätortArkitektonisk höjd
Kista Science TowerStockholm123,9 m
Norra tornen InnovationenStockholm120 m
Victoria TowerStockholm117,6 m
Kista TornStockholm111,7 m

Vem bor på Östermalm?

Och här bor dessutom flera kända namn.

 • Konstnärer och skådespelare. Längs Strandvägen bor bland andra konstnären Per Gunnar Thelander, 83. …
 • Välkända skådespelarparet. På gatan bor också skådespelarparet Jan Malmsjö, 86, och Marie Göranzon Malmsjö, 75. …
 • Politikerpar – och miljardärer. …
 • Finansmän – och miljardärer.

Hur är det att bo i Hjorthagen?

Det visar senaste boendeundersökningen där fler än nio av tio anger att de är mycket eller ganska nöjda med att bo i området. Mest positivt är tillgången till parker och naturområden, och kvalitén på utemiljön. Samtidigt skulle kulturutbudet och tillgången på mötesplatser inomhus kunna förbättras.

Vilka bor i Norra Djurgårdsstaden?

Befolkning: Runt Norra Djurgårdsstaden bor 52 procent kvinnor och 48 procent män. Andel hushåll med pensionärer är 20 procent.

Vad hände på Karlaplan?

Två män har skottskadats i benen på Östermalm i centrala Stockholm. Vid klockan 15.20 på onsdagen kom larm om bråk mellan flera personer. Båda männen har förts till sjukhus med ambulans.

Vad hände i Östermalm?

Mest läst just nu

 • Järnvägsrestaurangen fyller 90 år – välbevarad funkispärla.
 • Så mycket har priserna fallit på Östermalm.
 • Här är planerna som väcker känslor.
 • Ung arbetskraft räddar restaurangerna.
 • Anrika Sturekatten försatt i konkurs.

Vad händer med Östermalmstorg?

Inriktningsbeslut för upprustning av Östermalmstorg togs i trafiknämnden 16 december 2021. Tillfällig inredning på torget, belysning, planteringsurnor och julgran. Oktober 2021–våren 2022. Tätskikt mellan torget och tunnelbanans biljetthall byts ut, start april 2022.

Vilka områden är bra i Stockholm?

Färgsprakande storstadsliv, grönskande parker och härliga kulturupplevelser

 • Norrmalm.
 • Vasastaden.
 • Östermalm.
 • Vasastan.
 • Norra Djurgården.
 • Djurgården.
 • Gamla Stan.
 • Sundbyberg.

Vilka bor i Vasastan?

Vasaparken användes under första världskriget som potatisodling och de cirka 60 000 människorna som bor här nu har en genomsnittsinkomst på 297 400 kr per år (innerstans totala snitt är 283 600). Namnet Vasastan är inspirerat av Vasa-gatan som från Centralen går in i stadsdelen.

Vem bor på söder?

Både män och kvinnor har Södermalm som favoritstadsdel att bo i. Samma sak gäller oavsett vilken ålder de svarande är i eller vilken utbildningsbakgrund de har. Både de som är födda i Sverige och de som är födda i ett annat land håller också Södermalm som den stadsdel man helst vill bo i.

Vad kallas Sveriges mest skruvade och även högsta byggnad?

Malmös främsta landmärke Turning Torso är inte bara Sveriges mest skruvade, utan också landets högsta byggnad.

Varför heter det Karlatornet?

Som många vet är det sedan tidigare klart att den högsta byggnaden i Karlastaden i Göteborg ska heta Karlatornet. Nu har även de övriga byggnaderna namngetts.

Hur många meter är en våning?

För att kallas våning ska: rummet avgränsas åt sidorna av byggnadens ytterväggar, uppåt av ett tak eller bjälklag och nedåt av ett golv. rummet ha en höjd på minst 1,90 meter mellan vindbjälkslagets översida och innertak.