Andra generationens Tensor Chips massproduktion startar i juni, kommer att använda Samsung som leverantör istället för TSMC

Googles förhandstitt av Pixel 7 och Pixel 7 Pro vid den årliga I/O 2022 keynote avslöjade inte en massa detaljer men nämnde att andra generationens Tensor SoC kommer att driva båda kommande flaggskeppen. Reklamjätten höll vanligtvis de viktiga detaljerna för sig själv, men en ny rapport säger att Google återigen kommer att knacka på Samsung för att massproducera nästa generations anpassade kisel.

Google kommer att dra fördel av Samsungs 4nm-teknik, samma process som tvingade Qualcomm att hoppa över fartyget till TSMC

När Google går tillbaka till Samsung för andra generationens Tensor SoC, rapporterar DDaily att det kommande kislet kommer att massproduceras på den koreanska jättens 4nm-process. Den första generationens Tensor gjordes med Samsungs 5nm-arkitektur, så detta kommer att betraktas som en slags uppgradering. Massproduktion förväntas starta i juni, enligt den koreanska publikationen, men det nämns inte när Pixel 7 och Pixel 7 Pro kommer att lanseras officiellt.

Men när Pixel 6 och Pixel 6 Pro lanseras i oktober 2021, är vår gissning att Google kommer att försöka släppa de kommande flaggskeppen samtidigt som deras direkta föregångare. När det gäller varför Samsung potentiellt skulle kunna vara den enda leverantören av andra generationens Tensor-kretsuppsättningar, kan det finnas massor av faktorer inblandade. Tidigare valde Qualcomm Samsung eftersom en äldre rapport nämnde att affären var för bra för att missa, medan TSMC kan ha tagit ut en premie.

Samsung kan ha gett samma attraktiva affär till Google också, med villkoret att den senare inte ger några order till TSMC, men rapporten bekräftar inte detta. TSMC kan också ha händerna fulla och slutföra beställningar av enorma kvantiteter till kunder som Apple, och på grund av detta kanske det inte har kunnat underhålla Google.

Med tanke på att Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 led av överhettning och prestandaproblem när den massproducerades på Samsungs 4nm-process, kan vi inte visa förtroende för att andra generationens Tensor blir en värdig konkurrent till Snapdragon 8 Plus Gen 1 i rena prestandasiffror.

Precis som Pixel 6as Tensor kan det nya anpassade kislet släpa efter konkurrenterna, men Google kan lägga till optimeringar inom andra områden, som maskininlärning, bildbehandling, taligenkänning och mer. Det finns fortfarande massor som vi inte känner till om Googles andra generationens Tensor, men när vi närmar oss lanseringen av Pixel 7 och Pixel 7 Pro kommer vi att snubbla över fler detaljer.

Nyhetskälla: D Dagligen