Amazon-spel för att publicera Disruptive Games’ multiplayer action/äventyrsspel

Idag meddelade Amazon Games att det kommer att publicera det kommande online-action-äventyrsspelet för flera spelare från Disruptive Games, baserat på en ny IP.

Christoph Hartmann, VP på Amazon Games, sa:

På Amazon Games fokuserar vi på att utveckla och publicera högkvalitativa spel som främjar starka gemenskaper och håller människor att spela i många år framöver. Vi åstadkommer detta genom att skapa våra egna IP-adresser och selektivt publicera externa projekt från fantastiska team som Disruptive Games. Det talangfulla teamet på Disruptive Games skapar en ny version av action-äventyrsgenren för flera spelare, med stark speldesign och rikt världsbyggande som vi är glada över att hjälpa till att föra till spelarna.

Disruptive Games VD och grundare Eric Ellis, som tidigare arbetat med multiplayer-titlar på Insomniac Games, tillade:

Tillsammans med Amazon Games ser vi fram emot att bygga en onlineupplevelse som väcker kreativitet och främjar positiva sociala interaktioner. Amazon Games-teamet har anammat vår vision för det här spelet och gemenskapen det kan bygga. Deras entusiasm för projektet och engagemang för att skapa fantastiska spel gjorde publicering med dem till ett naturligt val för oss. Med deras publiceringsstöd i världsklass, som redan demonstrerats av de oerhört framgångsrika lanseringarna av New World och Lost Ark, är vi på god väg att föra detta projekt till spelarna.

Disruptive Games är en oberoende studio baserad i Berkeley, Kalifornien, känd för att samutveckla spel som Tony Hawks Pro Skater 1 + 2, Diablo II: Resurrected, Godfall och Orcs Must Die! Okedjad. Deras nya IP är fortfarande mestadels hemlig, även om pressmeddelandet bekräftar att det kommer att vara en multiplattformstitel byggd för både samarbets- och tävlingsspel.

Amazon Games påminde för sin del alla om framgången med Lost Ark (över 10 miljoner spelare sedan lanseringen i februari) och om de många oanmälda projekt som det har under utveckling, inklusive ett annat publiceringsavtal med Glowmade.